Тези избори счупиха тъпометъра

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6140299 www.24chasa.bg

Ами ако сега Брюксел ни принуди да повторим вота в Турция и да отворим 350 секции? А?

На тези избори видяхме неадекватни партии и селяндурски коментиращ елит.

Започвам веднага с примерите. От всички социологически агенции близо до истината пак се оказа единствено “Алфа рисърч” на Боряна Димитрова. Поздравявам я и я признавам. Останалите пак правят умишлени отклонения и пак точно в същата посока, не им ли писна все да се излагат?

Централните телевизии вкараха в студиата си познатите алабализатори, на които им се привижда всичко друго освен очевидното. Никой не видя много ниската активност, с която суверенът пак каза –

не щем да

гласуваме за

партийни листи!

Не щем! Стига!

Видяхме и изумителна липса на политически познания сред хора, които ужким ги преподават. Например проф. Иво Христов, новата звезда на БСП, заяви, че “ГЕРБ е всичко друго, но не и дясна партия”. Знае ли той кое е ляво и кое – дясно? Как учи студентите?

И програмата на ГЕРБ, и делата ѝ са не просто десни, а много десни. ГЕРБ задълбочи и без това крайно дясната регресивна данъчна система (въведена от БСП), като увеличи косвените данъци. ГЕРБ продължава да приватизира и това, което не трябва да се приватизира. Това е дясното. Професорът търси дясното в левия си джоб и през дупката в този джоб напипва десницата на олигархията.

Повтарям, запишете си – русофилството и лявата идея не са сиамски близнаци. Днешното управление на Русия е по-дясно от германското. Лявото днес е на запад. Факт.

Новият лидер на АБВ обясни по телевизията неуспеха си с това, че “явно лявото не е на мода у нас”. Още по-тъпо! Провалът на АБВ лесно се обяснява с факта, че лидерите и създателите му дезертираха преди 2 месеца и го оставиха той, клетият, да опере пешкира. И не им е сефте. Изобщо създателите на АБВ трябва да нарекат следващата си

партия ДДНН

(Дим да ни

няма)

Същия номер извъртя и Кунева, която остави реформаторите на вълците и сега ни се показаха само оглозганите кости.

По-нататък. Буквално секунди след като Корнелия Нинова заяви, че категорично няма да прави коалиция с ГЕРБ, в студиото Андрей Райчев направи от това извода, че тя “остави всички врати отворени”. О, небеса! Е, как да са отворени, когато току-що се захлопна единствената възможна врата?

Според коментара на Райчев в студиото БСП постигна огромен успех, тъй като за първи път от 1994 г. е взела над 1 милион гласа. Но според ЦИК за БСП сега са гласували около 955 хиляди, докато през 2005-а бяха 1 милион и 129 хиляди, а през 2013 г. – към 942 хиляди, минимална разлика. Сега чисто и просто БСП си върна твърдия електорат след излагацията през 2013-2014 г.,

но пак яде

унизителен бой

от ГЕРБ

и това не се нарича успех.

Телевизия една събра група журналисти в кучешката колиба пред НДК (там ни е мястото на нас), където колегата Спахийски изръси невероятната мисъл, че тази сега избирателна система била “най-перфектната мажоритарна система”. Защо? Защото имало възможност за преференциален вот! И двамата водещи взеха да му пригласят безпросветно. Само Петьо Цеков мъдро си замълча, явно ми е чел статиите в областта на политическата лексика.

Кога най-сетне колегите ще схванат, че думата “мажоритарен” идва от majority на английски, majoritе на френски, maggioranza на италиански и навсякъде означава само едно – мнозинство. Избран е този, който получи мнозинство от вота. Не, мажоритарен не означава персонален, не означава да си харесаш дадена личност в листата. Родният дълбоко провинциален елит създаде речник на лъжата, кога най-сетне ще го хвърлите в кошчето за боклук, отчаяни селяндури на словото?

Разбрахте ли, дежурни телевизионни врачки, защо ГЕРБ пак би всички?

Никоя друга партия на прехода не успя да повтори, само ГЕРБ печели за четвърти пореден път, въпреки че и тя доста се е поизносила от властта. Тя бие и когато е слаба, а това е присъщо на големите играчи.

Да, ГЕРБ направи голяма грешка с кандидатурата на Цачева за президент и пусна на БСП едно кръгче аванс. Но това само ѝ удвои унижението.

Дълбоката причина е, че БСП има тежки проблеми с идентичността, а ГЕРБ няма такива. Затова БСП все катастрофира, а ГЕРБ остава права. А най-актуалната причина е, че само ГЕРБ обеща да уважи волята на суверена и да въведе мажоритарен вот. Това означава, че само ГЕРБ призна народа за суверен. Всички останали обявиха народа за тъп и с това подариха на ГЕРБ поне 2-3 процента, а може би и 10. Защото народът всичко вижда, всичко разбира и отвръща на удара.

ГЕРБ е смела, защото знае добре, че нищо не рискува. Сега ще внесе законопроект за мажоритарен вот, но другите партии ще го отхвърлят. И с това ще докажат, че не могат да мислят с два хода напред. А по-следващият ход е, че ГЕРБ ще ги бие с мажоритарната бухалка от тук та до гроба на Карл Маркс и до задграничната резиденция на Станишев.

За ДПС противенето на мажоритарния вот е все едно давещият се да откаже ръката, която иска да го изтегли от блатото. Не ви ли е ясно, скъпи почитатели на Апостола, че при пропорционален вот ДОСТ гарантирано влиза на следващите избори? Особено когато Европа ни принуди да отворим повече секции в Турция? А влезе ли – край, пускате водата и изгасяте осветлението.

Опъвайки се на мажоритарния вот, патриотите също се простреляха в крака. Похвалиха се, че по тяхно настояване секциите в Турция били намалени. А после? Мислят ли за после?

После следва това, което е

по-далеч от

носовете ви

И намалените секции, и писането на декларации, и блокирането на границата ще бъдат обжалвани по-нагоре в Европа. И понеже тези методи за ограничаване на вота са наистина незаконни и хулигански, Европа спокойно може да ни принуди да повторим изборите в Турция и да отворим не 35, а 350 секции.

Добрите огради правят добри съседи, а не ръгането и бутането между два незаградени двора. Сигурността на България може да се защити само с 2 очевидни и напълно законни мерки - мажоритарен вот и отмяна на двойното гражданство. Друго просто няма. Патриотичният блок предпочете хулиганските методи и се провали, защото можеше да вземе 2 пъти повече при днешната напечена патриотична обстановка. За финал да не пропусна прозападните десни, които

удариха в земята

Тримата глупаци

на Доньо Донев. Те повториха целия упадък на СДС на бързи обороти. Но основният им фал е, че и те отхвърлиха резултатите от референдума и обявиха днешния пропорционален вот с преференцийки за най-идеалния на планетата Земя. Кое им е прозападното, щом по този въпрос са дупе и гащи с патриотите, БСП, ДПС и всички доморасли олигарси?

И трите имаха естетични забележки към Бойко Борисов, но на практика го уважиха с малка музикална форма. Вече няма кой да го порти пред ЕНП и да му дърпа волана от ръцете. Май Борисов точно затова предизвика изборите - за да се отърве от тези досадни дамски буби, които щипят така нахално.

Уви,постседесарските буби още щъкат

из долните гащи на грантоедното дясно. Защо, о, неразумни, се противите на мажоритарния вот? Не виждате ли, че само той ще възроди синята идея? Не? Е, подсмърчайте пред портите на властта тогава.

И накрая искам да поздравя любимия ми “24 часа” затова, че смело сложи екзит половете най-отгоре в сайта си. Сега му предстои съдебна битка, която 100 на сто ще му вдигне рейтинга, защото каузата му е свята. Браво, гордея се с вас!

  • Всеки трети българин има македонски корени, хайде не си играйте с това “малцинство”

    Всеки трети българин има македонски корени, хайде не си играйте с това “малцинство”

    Пореден доклад за България (по инициатива на крайната левица в Европарламента) се опитва да възкреси духа на така нареченото македонско малцинство в България. Разбира се, евродепутатите, които са силно загрижени за демокрацията и върховенството на закона у нас, не дават знак, че във въпросния доклад има нещо като трети план - да се окаже натиск
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо