Каракачанов с най-голяма тежест при патриотите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6144394 www.24chasa.bg
Волен Сидеров, валери Симеонов и Красимир Каракачанов обявяват водачите на листите на "Обединени патриоти"

ВМРО вкара 11 народни представители срещу 9 на НФСБ и 7 на “Атака”

ВМРО ще има най-много депутати в новата парламентарна група на “Обединени патриоти”. Войводите вкарват 11 народни представители срещу 9 на НФСБ и 7 на третата партия в коалицията - “Атака”.

Така лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов получава най-сериозна политическа тежест сред своите партньори.

27 са депутатските места на патриотите в новото Народно събрание. В предишния парламент групата на Патриотичния фронт и “Атака” започна с 30 депутати, които останаха 28 след отпадането на Велизар Енчев и Полина Карастоянова.

Кои са новите депутати на ВМРО? Лидерът Красимир Каракачанов влезе от плевенската листа, Искрен Веселинов - от Русе, Красимир Богданов - от Враца, Юлиян Ангелов - от София, доц. Милен Михов - от Велико Търново, Емил Димитров-Ревизоро от Шумен, Атанас Стоянов от Благоевград.

Към тези сравнително познати имена - все депутати от 43-ия парламент, бяха добавени новаци като Александър Сиди от Пловдив и Йордан Йорданов от Добрич.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който бе водач в листата на патритотите в София и Бургас, предпочете да влезе от столицата. Така той прецака бившата депутатка от “Атака” Миглена Александрова, но вкара двама свои съратници от Бургас - Християн Митев и Йордан Апостолов. До него на депутатските банки ще седнат ветераните Борис Ячев от Пловдив - област, Славчо Атанасов от Пловдив и Валентин Касабов от Варна, Петър Петров от Сливен, Георги Колев от София, Росен Живков от Видин, Александър Сабанов от Силистра.

Най-малко са новите имена при атакистите. След Волен Сидеров, който се пребори в родния Ямбол, се нареждат заместникът му Десислав Чуколов, ветераните Явор Нотев, Павел Шопов и Станислав Станилов, както и Николай Александров от Варна. В отряда на атакистите се завръща Маргарита Николова - бивш депутат от Стара Загора.

  • Коалицията на желаещите: Слави играе вабанк

    Коалицията на желаещите: Слави играе вабанк

    Обръгнали в политическите игри и битки каки и батковци, чичковци и лелички правят неумели метафори на гърба на Слави Трифонов - неговите депутати били още в детската градина и за една седмица трябвало да стигнат поне ниво на средно образование в политиката. С какво ги предизвикаха от “Има такъв народ”
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо