Каракачанов с най-голяма тежест при патриотите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6144394 www.24chasa.bg
Волен Сидеров, валери Симеонов и Красимир Каракачанов обявяват водачите на листите на "Обединени патриоти"

ВМРО вкара 11 народни представители срещу 9 на НФСБ и 7 на “Атака”

ВМРО ще има най-много депутати в новата парламентарна група на “Обединени патриоти”. Войводите вкарват 11 народни представители срещу 9 на НФСБ и 7 на третата партия в коалицията - “Атака”.

Така лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов получава най-сериозна политическа тежест сред своите партньори.

27 са депутатските места на патриотите в новото Народно събрание. В предишния парламент групата на Патриотичния фронт и “Атака” започна с 30 депутати, които останаха 28 след отпадането на Велизар Енчев и Полина Карастоянова.

Кои са новите депутати на ВМРО? Лидерът Красимир Каракачанов влезе от плевенската листа, Искрен Веселинов - от Русе, Красимир Богданов - от Враца, Юлиян Ангелов - от София, доц. Милен Михов - от Велико Търново, Емил Димитров-Ревизоро от Шумен, Атанас Стоянов от Благоевград.

Към тези сравнително познати имена - все депутати от 43-ия парламент, бяха добавени новаци като Александър Сиди от Пловдив и Йордан Йорданов от Добрич.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който бе водач в листата на патритотите в София и Бургас, предпочете да влезе от столицата. Така той прецака бившата депутатка от “Атака” Миглена Александрова, но вкара двама свои съратници от Бургас - Християн Митев и Йордан Апостолов. До него на депутатските банки ще седнат ветераните Борис Ячев от Пловдив - област, Славчо Атанасов от Пловдив и Валентин Касабов от Варна, Петър Петров от Сливен, Георги Колев от София, Росен Живков от Видин, Александър Сабанов от Силистра.

Най-малко са новите имена при атакистите. След Волен Сидеров, който се пребори в родния Ямбол, се нареждат заместникът му Десислав Чуколов, ветераните Явор Нотев, Павел Шопов и Станислав Станилов, както и Николай Александров от Варна. В отряда на атакистите се завръща Маргарита Николова - бивш депутат от Стара Загора.

  • Безчувствената алчност обяснява защо у нас нещата не вървят

    Безчувствената алчност обяснява защо у нас нещата не вървят

    Опитът за принудително събиране на сметка за парно от 10-годишно сираче е отговор на въпроса защо в България нещата с ваксинацията не вървят и никой не вярва на никого за нищо. Случката, при която загина 32-годишната Юлия, през 2020 г. покърти цяла България - жената бе блъсната от два автомобила на пътя до къмпинг “Арапя”
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо