Наказателни бригади по магистралите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6175817 www.24chasa.bg

Агресията по пътищата на България има нова формула - ако случайно се изпречиш в крайната лява лента на магистралата пред някоя мутра или дори най-обикновен бабаит, рискуваш да отнесеш жесток побой на място. Както се случи с екип на Нова телевизия по празниците.

Единият от биячите, който работи като охранител, бил известен в родния си град като член на наказателна бригада, макар че няма криминална регистрация. За всички е ясно обаче какво означава “наказателна бригада” - хора, които си разчистват сметките не според закона, а със заплахи и насилие.

Такива човешки екземпляри разчитат на бицепсите си и на бухалките в багажника. Те смятат, че законът за тях не важи, и затова с бой “въдворяват” ред по магистралите. Тревожен е случаят с екипа на телевизията, а още по-тревожно е, че такива инциденти зачестяват. При това и законът сякаш е на тяхна страна - за подобен инцидент със заплахи към шофьор на автобус пак на “Тракия” хулиганът получи наскоро само 4 месеца условна присъда.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Всеки има право да се връзва на глупости, но в здравето няма демокрация

    Антиваксъри изпратиха открито писмо срещу ваксините до президента Румен Радев и кого ли още не. С основен аргумент, че задължителното ваксиниране не било демократично. Мили антиваксъри, в здравето на всички ни няма демокрация. И не трябва да има. Защото хич не е демократично неваксинирани хора да сеят зарази