Шведският ритник в главата по-невинен ли е от шута на Стойков в Берлин?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6266170 www.24chasa.bg

За разликите в цената на живота у нас и в Германия

Шведски турист ритна камериерка с всичка сила в главата, така че тя по чудо не загина на място. След кратък арест е пуснат да си довърши почивката. Кадрите от зловещото нападение обаче станаха публично достояние. Шведът бе повторно арестуван и обвинен в нанасяне на “лека телесна повреда”. Прокуратурата съобщи, че не можело чужденци да унижават българските работници по Черноморието. Нима става дума за унижение, а не за брутална атака, която можеше и да е убийство?

В същото време прочулият се миналата година Светослав Стойков, който ритна също без причина жена в метрото в Берлин, очаква своя процес в затвора. Той започва идната седмица. Стойков прекара шест месеца зад решетките, а не на свобода и в това време полицията разнищи още две негови престъпления, за които също му повдигна обвинение. Очаква го присъда между 6 месеца и 10 години затвор.

Явно има сериозни разлики в оценката на престъпленията и опасността за живота на хората в Германия и България. Момичето от берлинското метро си счупи ръката и претърпя стрес. Ако бе паднала по-лошо, можеше да си счупи и врата. Това е достатъчно за прокурора да сметне, че атаката е била опасна за живота ѝ. Шведският ритник пък бе нанесен с абсолютно професионална смъртоносност – жената е ударена с всичка сила с крак в лицето и после си удря главата в плочките. Това не е ли опасна за живота атака, за да съдят шведа по най-лекото възможно обвинение? И ако шут в главата е леко престъпление, тогава да не се чудим, че тези случки зачестяват.

  • Кръжоците учат на солидарност, а децата имат нужда от това

    Кръжоците учат на солидарност, а децата имат нужда от това

    Двегодишните зигзаги между онлайн и присъствено обучение без съмнение се отразиха негативно върху социализацията и мотивацията на учениците. Затова е похвален опитът на държавата да наложи националната програма “Заедно в изкуствата и спорта”. Тя ще позволи още от есента поне по два кръжока за изкуства и два спортни отбора във всяко българско
  • Слави Василев, политолог

    Слави Василев: Украйна ще стане западна държава, когато и Русия стане

    Защо политическият ни елит си съдира ризата Искам да напиша няколко думи за Украйна. Чувам през последните седмици какви ли не мнения по темата. Политическият ни елит подкрепя гледната точка на украинските властимащи и оттам в обществото се заражда една лавина от еднопосочни мнения, които анатемосват всичко

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо