Шведският ритник в главата по-невинен ли е от шута на Стойков в Берлин?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6266170 www.24chasa.bg

За разликите в цената на живота у нас и в Германия

Шведски турист ритна камериерка с всичка сила в главата, така че тя по чудо не загина на място. След кратък арест е пуснат да си довърши почивката. Кадрите от зловещото нападение обаче станаха публично достояние. Шведът бе повторно арестуван и обвинен в нанасяне на “лека телесна повреда”. Прокуратурата съобщи, че не можело чужденци да унижават българските работници по Черноморието. Нима става дума за унижение, а не за брутална атака, която можеше и да е убийство?

В същото време прочулият се миналата година Светослав Стойков, който ритна също без причина жена в метрото в Берлин, очаква своя процес в затвора. Той започва идната седмица. Стойков прекара шест месеца зад решетките, а не на свобода и в това време полицията разнищи още две негови престъпления, за които също му повдигна обвинение. Очаква го присъда между 6 месеца и 10 години затвор.

Явно има сериозни разлики в оценката на престъпленията и опасността за живота на хората в Германия и България. Момичето от берлинското метро си счупи ръката и претърпя стрес. Ако бе паднала по-лошо, можеше да си счупи и врата. Това е достатъчно за прокурора да сметне, че атаката е била опасна за живота ѝ. Шведският ритник пък бе нанесен с абсолютно професионална смъртоносност – жената е ударена с всичка сила с крак в лицето и после си удря главата в плочките. Това не е ли опасна за живота атака, за да съдят шведа по най-лекото възможно обвинение? И ако шут в главата е леко престъпление, тогава да не се чудим, че тези случки зачестяват.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Да пазим учителя!

    Днес е първият учебен ден. По традиция учениците от всички класове във всяко школо тържествено изпращат първолаците към класната стая. Но заедно с това ритуал трябва да има и за техните учители - онези, които им дават знанията и уменията, с които ще прекрачат прага на пълнолетието си след години. Трябва да стискаме палци на тези съвременни
  • Дали наистина тротинетките не могат да се движат по пътищата?

    Регистрационният им режим е като при мотопедите НАИСТИНА ли тротинетките не могат да се движат по пътищата? Всъщност могат! Но регистрационният им режим е като при мотопедите. Иначе законът е категоричен, че по пътищата се движат именно пътни превозни средства. Законът много ясно е казал, че “пътно превозно средство” е съоръжение,