Не, няма какво да замени традиционното семейство!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6275232 www.24chasa.bg

Пред очите ни са

резултатите от

разпада му у нас

- тази ли България

искате да видите утре?

АКО подкрепяме правото на различните хора на свобода, достойнство и идентичност, ние сме задължени да подкрепим и правото на основната човешка общност - традиционното семейство, да съществува, да отстоява своите ценности и да изпълнява своята мисия - възпроизводството на човешкия род.

Зная, че мнозина ще кажат - човешкият род не е необходимо да се възпроизвежда непременно и само в традиционното семейство. Тези хора грешат. Пред очите ни са резултатите от разпада на традиционното семейство в България през последните десетилетия: криза на обществения морал, упадък на нравите, пошлост, цинизъм и всепозволеност от все по-ранна възраст.

Посетете училищата ни, излезте на улиците, поговорете с няколко случайно срещнати тийнейджъри - тази ли България искате да видите утре? Млади поколения, възпитани в среда на скандали, насилие, неуважение един към друг, краен цинизъм, увлечение по най-пошлите продукти на масовата култура - по чалгата. Всичко това е продукт на кризата на традиционното семейство. На това семейство, което е призвано да живее в любов, отговорност, уважение към другия, да споделя и предава напред непреходните ценности на добротата, трудолюбието и уважението към всеки човек.

Традиционното семейство има още една незаменима роля - то е най-големият инвеститор в икономиката на една страна. Инвестицията на милиони семейства в образованието и възпитанието на своите деца изгражда човешкия потенциал на утрешния ден. Обществото не бива да приема все по-увличащата теза, че традиционното семейство е старомодно и не съответства на порядките и стремежите на съвременния свят. Семейството е мястото, където се учим не само на доброта и уважение, но и на компромис и споделена съдба с други - най-близки хора.

Изборът на семейния живот често е по-трудният и по-неблагодарен избор - предвид множеството изкушения извън дома. Но този избор е достойният за отговорния човек, който трябва да изпълни дълга си към бъдещето. Екстравагантните теории за “края” на традиционното семейство доведоха нещата дотам, че днешните либерални общества трябва да внасят масово работна сила и млада кръв отдругаде. И са длъжни да понасят трудната съвместимост на мнозина от новодошлите с културата, традицията и ценностите на своето общество. Преди да наречем нещо старомодно и отживяло, нека се огледаме с какво се каним да го заменим. Няма достойна замяна на традиционното семейство. И още дълго време няма да има.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Искаме си еврото! Ето защо

    Ако България влезе в чакалнята на еврозоната още през юли тази година заради “отличната си икономическа форма”, това може да се окаже изпреварване на най-добрите прогнози с цели 2 години. Защо това е добра новина за онези, които държат България да стане по-бързо част от еврозоната? Първо, защото и ние ще се присъединим към онези 340 милиона
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.