Глобалното затопляне виновно, че още не е наказана биячката на бебе

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6281859 www.24chasa.bg

 

Детенцето вече проходи, а делото,

оказа се, се бави заради... времето

Помните ли акушерката, която бе хваната с камери, че пребива новородено? Към днешна дата детенцето, което тогава бе с комоцио, вече проходи. А тя още не е наказана. В друга държава вероятно щеше да е излежала половината от присъдата си.

Ще кажете: “Да, ама в другите държави има друго правосъдие!”. И няма да сте прави. В другите държави просто има... по-благоприятни метеорологични условия.

Оказва се, че процесът срещу акушерката за пореден път е отлаган заради проблеми с времето. Ту пече силно слънце и адвокатът е на почивка, ту вали силен дъжд и той не може да стигне навреме. Ето и юли се задава, а както знаем, през юли става доста горещо. Още няма да се е разхладило, а вече ще е дошъл август, а през август започват ваканциите. Септември сигурно ще е пълно със задръствания по пътищата и това също може да се окаже пречка пред делото. А след септември идва дългият сезон на кишата, дъжда, вятъра, снега, студа...

В същото време

родителите напразно

очакват справедливо

наказание,

детето им скоро и на училище ще тръгне. Дано има отлични оценки, един ден да влезе право, да завърши с отличен и току-виж поведе само делото срещу акушерката. Стига глобалното затопляне да не се окаже по-силно от българското правосъдие.

След 20-ина години проливните дъждове и тропическите бури ще са обичайни явления в родината и това вероятно също ще проваля камара процеси.

Дано адвокатите и клиентите им носят на жега, че към 2050 година да не оправдаят побойничката заради твърде високите температури и вдигането на нивото на световния океан.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Без винетка там, където се движи градският транспорт

    Без винетка там, където се движи градският транспорт

    Проблемът “докъде с винетка” се задълбочи, защото бе изгубено много време в мудни преговори между Пътната агенция и някои общини. От общините успокояваха гражданите, че няма да се иска винетка в рамките на големия град, докато една сутрин най-неочаквано крайградските селища не осъмнаха със знака за задължително платен стикер
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност