Глобалното затопляне виновно, че още не е наказана биячката на бебе

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6281859 www.24chasa.bg

 

Детенцето вече проходи, а делото,

оказа се, се бави заради... времето

Помните ли акушерката, която бе хваната с камери, че пребива новородено? Към днешна дата детенцето, което тогава бе с комоцио, вече проходи. А тя още не е наказана. В друга държава вероятно щеше да е излежала половината от присъдата си.

Ще кажете: “Да, ама в другите държави има друго правосъдие!”. И няма да сте прави. В другите държави просто има... по-благоприятни метеорологични условия.

Оказва се, че процесът срещу акушерката за пореден път е отлаган заради проблеми с времето. Ту пече силно слънце и адвокатът е на почивка, ту вали силен дъжд и той не може да стигне навреме. Ето и юли се задава, а както знаем, през юли става доста горещо. Още няма да се е разхладило, а вече ще е дошъл август, а през август започват ваканциите. Септември сигурно ще е пълно със задръствания по пътищата и това също може да се окаже пречка пред делото. А след септември идва дългият сезон на кишата, дъжда, вятъра, снега, студа...

В същото време

родителите напразно

очакват справедливо

наказание,

детето им скоро и на училище ще тръгне. Дано има отлични оценки, един ден да влезе право, да завърши с отличен и току-виж поведе само делото срещу акушерката. Стига глобалното затопляне да не се окаже по-силно от българското правосъдие.

След 20-ина години проливните дъждове и тропическите бури ще са обичайни явления в родината и това вероятно също ще проваля камара процеси.

Дано адвокатите и клиентите им носят на жега, че към 2050 година да не оправдаят побойничката заради твърде високите температури и вдигането на нивото на световния океан.

  • Адът се премести до границата с Турция - пожарите пак носят бедствие

    Адът се премести до границата с Турция - пожарите пак носят бедствие

    Всяко лято заради дребни безобразия, недоглеждане или направо тотално безхаберие из България пламват пожари. И тази година няма да ни се размине. Заради бушуващите пожари в Югоизточна България адът буквално се пренесе до границата с Турция. Жителите на няколко селища са пред евакуация, а наред с горските служители и военни с хеликоптер се опитват
  • Да блокираш - за всички е гадно

    Да блокираш - за всички е гадно

    Гадно е, нали? Да ти блокират пътя и да не можеш да се прибереш вкъщи. Да опиташ да заобиколиш, но пак да се окажеш блокиран. Да си с чувството, че си невинен в затвор или птица в клетка. Да се питаш: “Защо сега точно на мен ми нарушават правата?” Но пък когато пред колоната от автомобили с вече проклинащи момента шофьори и пътници се изправи