За полската инициатива на три морета

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6330550 www.24chasa.bg

Тази концепция задълбочава разделението между бившите соцстрани и старите еврочленки

Не бива безкритично да приемаме полската инициатива на трите морета.

- Инициативата изключва Западните Балкани.

- Затвърждава полската доминация и идеята, че Полша може и трябва да говори от името на всички страни в инициативата, независимо от различните ни инфраструктурни, енергийни и геополитически интереси.

- Затвърждава концепцията за Източна Европа, която с влизането ни в ЕС започна да се размива.

- Неоправдано задълбочава линията на разделение между бившите страни от СИВ и Варшавския договор, от една страна, и старите европейски членки.

- Изолира Украйна.

- Изолира Турция.

- В енергийния сектор, откъдето най-вече е породена, пренебрегва много различния енергиен профил на Севера и Юга.

Интересът на България, а и на Европа е в затвърждаването на реалните търговски и инфраструктурни региони и задълбочаването на връзките Изток-Запад.

(От фейсбук, със съкращения)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо трябва да вземат книжката на Местан

    Заради трагичния инцидент, при който загина шестмесечно бебе, лидерът на ДОСТ остана без книжка. Както и при наложената му парична гаранция, така и със свидетелството за правоуправление се наложи съдът да се произнася по два пъти. При това стечение на обстоятелствата обаче се изясни, че Местан си е обикновен рецидивист нарушител на пътните
  • 111-ото място не е вярно!

    Идеята за подреждането на страни по свобода на медиите е абсурдна. Положението или е добро, или лошо Изчаках един ден да отминат страстите, за да кажа: класацията, която ни слага на 111-о място по свобода на медиите, е с кашкавалени крака. Балон. Имаме си проблеми в медиите, но тази класация всъщност е един от тях. Ето защо смятам така: 1.