Обиди ли Тръмп г-жа Макрон?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6343544 www.24chasa.bg

Откога стана вредно да кажеш, че някой изглежда добре?

Президентът Тръмп казал на госпожа Макрон, че е в страхотна форма. Това се нарича комплимент. Според група шумни, войнстващи политкоректници, това било много обидно. CNN казва, че е вредно за американските интереси в чужбина. Съсипал бил Щатите с този коментар, обиждал всички жени и т.н. “Гардиан” го обявява за сексизъм, Асошиейтед прес намеква, че Тръмп я засяга на темата възраст, сиреч възрастна била, в туитър искат да го застрелят, защото коментирал фигурата ѝ, и т.н.

Откога стана вредно да кажеш, че някой изглежда добре? Защо комплиментите са обидни? Ако беше казал, че е в ужасна форма и на години, по-добре ли е?

В Лондон нямало да пускат в метрото съобщения, които започват с “Дами и господа...”, щото можело да обидят някой, дето не е ни мъж, ни жена. Как да се обръщат тогава?

Има немалка група хора, които твърдо вярват, че Земята е плоска. Сега и глобусите ли ще забранят, да не нараняваме чувствата им?

Всяка идея, доведена до крайност, става абсурдна. Просто демонстрирам. В Канада записали първото бебе без пол при раждане, щото родителят бил травестит и искал бебето да няма пол, само щяло да реши по-късно какво е. Този родител бил и учител в местното училище. Как ви се струва? Какво мислите, че преподава на тези деца?

Веднъж една състудентка ми каза, че не трябва да ѝ отварям вратата, било сексизъм, феодален обичай, който унижавал жените, щото излизало, че били слаби и не могат сами да си отворят. Пуснах вратата и тя я прасна по носа. Така де, женският нос да не е по-кекав от мъжкия? Равноправие да има.

Сега ще забранят световната любовна лирика, там е пълно с комплименти. Родните равноправници как не са се сетили да скочат на Яворов и Дебелянов, ярки сексисти, само обиждат жените. А Христо Фотев трябва да го горят публично, той пък повтаря до несвяст колко е хубава жената.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Какъв firewall*, за да защити държавата данните на хората

    Някой изнесе голямо количество лична информация за милиони българи, целейки да дискредитира държавата. И е критично важно в следващите дни тази държава да покаже, че може да защити своите граждани. При днешното светкавично развитие на технологиите няма система със 100% гаранции срещу кибератака. Тогава?
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в