Обиди ли Тръмп г-жа Макрон?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6343544 www.24chasa.bg

Откога стана вредно да кажеш, че някой изглежда добре?

Президентът Тръмп казал на госпожа Макрон, че е в страхотна форма. Това се нарича комплимент. Според група шумни, войнстващи политкоректници, това било много обидно. CNN казва, че е вредно за американските интереси в чужбина. Съсипал бил Щатите с този коментар, обиждал всички жени и т.н. “Гардиан” го обявява за сексизъм, Асошиейтед прес намеква, че Тръмп я засяга на темата възраст, сиреч възрастна била, в туитър искат да го застрелят, защото коментирал фигурата ѝ, и т.н.

Откога стана вредно да кажеш, че някой изглежда добре? Защо комплиментите са обидни? Ако беше казал, че е в ужасна форма и на години, по-добре ли е?

В Лондон нямало да пускат в метрото съобщения, които започват с “Дами и господа...”, щото можело да обидят някой, дето не е ни мъж, ни жена. Как да се обръщат тогава?

Има немалка група хора, които твърдо вярват, че Земята е плоска. Сега и глобусите ли ще забранят, да не нараняваме чувствата им?

Всяка идея, доведена до крайност, става абсурдна. Просто демонстрирам. В Канада записали първото бебе без пол при раждане, щото родителят бил травестит и искал бебето да няма пол, само щяло да реши по-късно какво е. Този родител бил и учител в местното училище. Как ви се струва? Какво мислите, че преподава на тези деца?

Веднъж една състудентка ми каза, че не трябва да ѝ отварям вратата, било сексизъм, феодален обичай, който унижавал жените, щото излизало, че били слаби и не могат сами да си отворят. Пуснах вратата и тя я прасна по носа. Така де, женският нос да не е по-кекав от мъжкия? Равноправие да има.

Сега ще забранят световната любовна лирика, там е пълно с комплименти. Родните равноправници как не са се сетили да скочат на Яворов и Дебелянов, ярки сексисти, само обиждат жените. А Христо Фотев трябва да го горят публично, той пък повтаря до несвяст колко е хубава жената.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо е важно чиновникът да знае и може

    Ако на някого му се стори странно, че бъдещите чиновници ще отговарят на тестове, с които да проверяват базовите им знания и умения, направо ще кажем - има защо.  Първо, защото ако днес българските ученици се препъват на дисциплината четене с разбиране, със сигурност утре, когато започнат работа, трудно ще схващат поставените им задачи.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,