Игра на народни събрания

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6363409 www.24chasa.bg

Депутатите да излизат
на трибуната по
двама, голи до кръста
и намазани с мас

МИСЛИТЕ, че светът е полудял и не може да става по-лошо? Бъдете оптимисти! Може, може...

Представете си просто Ердоган да стане говорител на Тръмп. Човекът с мустачките и човекът с тупето в комбина, а единствената им опозиция е човекът без коса...

Излиза Ердоган на петъчната пресконференция и арестува всички журналисти. Няма въпроси, няма проблеми. Тръмп е доволен, а Човекът без коса завижда, не се е сетил да реши проблема така с един замах. Той, завалията, наема тайни агенти, плаща на цялото КГБ, следи журналистите, някои от време на време се самоубиват с по няколко изстрела пред входа си...

Все едно не са руски журналисти, а пловдивски бизнесмени... Каква загуба на хора и средства! Старомодна работа. В развития свят диктаторите са по-икономични. Обявяват цяла професионална група за терористи и проблемът се решава без шпиони, следене, измисляне на истории как точно куршумът се е забил четири пъти в тялото на жертвата, при положение че става дума за самоубийство... Или пък не се занимаваш с разни професии, че то занаятът се сменя, а човекът остава.

А като истински американски християнин вадиш Библията и тръгваш срещу мюсюлманите, които не плащат. Плащачите оставяш на мира, защото все пак и ние “бонбонки “Тик-так” ядем, “Кент” пушим и коли с петрол караме”.

Два-три мандата така и накрая мюсюлмани и журналисти ще има само в Русия. Е, не много, де...

Но да не гледаме в канчето на другите, да си оправим нашите цървули. Оня ден в парламента почти се сбили. Ей на това му казвам аз българска работа.

Един бой не могат да спретнат като хората, закони тръгнали да правят. Защо им спада популярността на депутатите, мислите? Защото не мислят за публиката. Всичко на тоя свят е рейтинг – пусни малко кръв, оскуби малко косми, скъсай барем един пеш на сакото, да те покажат в новините, да те уважават хората.

А и докато редниците в парламентарната група се млатят, ефрейторчетата в шефските кабинети какви далавери могат да спретнат – никой няма да види. Липсва им финес на днешните народни избраници – всичко ачик-ачик взеха да правят. Спретнали се в костюми, турили вратовръзки и айде вече недосегаеми. Не разбират, че човекът от народа не обича да му се големеят. Ако ми дадат на мен пиара на Народното събрание, за две седмици преките предавания ще станат най-рейтинговите в цяла България.

Първо, ще накарам всички депутати и министри да ходят по анцузи. Ако е жега, може по потници.

Второ, всички депутатки над 40 години и кила се уволняват. На тяхно място ще вземем по-млади и по-засуканки. 90-60-90, цветът на косата няма значение, все пак за интелектуален труд ги наемаме, не по външен вид. Задължително облекло “Макс Мара”. Работата на депутатките ще е в полувремето да разхождат номера на народния представител, който излиза на ринга. Бавно и на токчета. С усмивка.

Трето, трибуната на Народното събрание се огражда с въженца и на нея винаги излизат поне двама депутати едновременно. Голи до кръста и намазани с мас.

Четвърто, за да улесним публиката, всеки депутат вместо с името си, ще работи с псевдоним. Те повечето така или иначе си имат, та да ги ползват. “Агент Бор срещу агент Иван”, рунд първи. Марешки удря гонга. Или човекът на Кокала смачка човека на Моркова. Вова Патриота срещу Мустафа Европееца.

Пето, въвеждаме категории народни представители. Най-леката е “независим”, най-тежката е най-тежкият. Категория “Волен” е извънредна, но може да се вземе от всеки.

Режисьорски също ще пипна цялата им работа. Правим преките предавания на сезони и всеки сезон носи някое много интересно име. Например “Мечка срещу полумесец – боят на титаните”. Или “Битката за тръбата – зимата идва”.

Ще показваме и кратки сцени от живота на истинската кралица, която си ни харчи парите в Италия с Берлускони и компания. Преди избори ще наемаме хиляди бели бродници, които ще пазят депутатите.

Ако не сте гледали “Игра на тронове”, белите бродници са нещо като живите мъртви. Зомбита, които уж са изчезнали още преди хиляди години, но напоследък се събуждат и искат да превземат света. Нещо като соцносталгиците, да. В това време дотраките чакат на турската граница (те са едни диваци и неверници, които изнасилват всички жени в сериала). А народът чака помощ от митични дракони от Запад, които никой не е виждал, но се надяват, че съществуват. Всъщност драконите идват, но обикновено колатералните щети покрай тях са толкова високи, че след тях ни Народно събрание, ни избраници, ни избиратели остават. Разбира се, няма да го докараме дотам да се налага да се даваме на диваци и дракони. Нашите избраници вършат тяхната работа чудесно и без помощ отвън. Сериалът ще е по-рейтингов от “Игра на тронове”, по-обичан дори от “Кьосем султан”, а най-важното – ще надмине по продължителност “Докато свят светува”.

Казах ли ви да бъдете оптимисти?

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Без костинбродски афери на изборите

    Внимавайте, особено четвъртък-петък, ще ни правят нов Костинброд, предупреди премиерът Борисов. Помните ли аферата “Костинброд”? Тя гръмна в медиите на 11 май 2013 г. ден преди парламентарните избори, а прокуратурата започна разследване срещу тогавашния главен секретар на МС и настоящ транспортен министър Росен Желязков.
  • Коментар на седмицата №2: А мъжът от екипа на Кобрата не беше ли унизен от Джени Суши

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 112 хил. прочитания. Защо репортерката с нищо не показа, че целувката на Кубрат ѝ е неприятна, а дори му благодари АТЛЕТИЧЕСКАТА комисия на щата Калифорния, която се намира в Лос Анджелис, отне до 23 септември лиценза на боксьора Кубрат Пулев