Колко е хубаво някой да мисли за бъдещето

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6396490 www.24chasa.bg

Докато мнозина се занимават със злободневия, формирайки кръгозора си главно чрез методично и втренчено наблюдение на собствения си пъп, има хора, които гледат напред в бъдещето. Новата инициатива (виж 11-а стр.) на Соломон и Гергана Паси за общо дистанционно, внесена в Еврокомисията, е много хубава новина.

Нека си спомним и за единното зарядно устройство и универсалния Wi-Fi интернет достъп. Тези техни идеи, които преди години “24 часа” подкрепи, днес са официално наложени решения в ЕС. Не се съмняваме, че рано или късно Брюксел ще приеме и инициативата за стандартизирано общо дистанционно устройство. Защото наистина е глупаво и безсмислено ежедневието ни да зависи от толкова много устройства, за които да губим ценно време, за да разучаваме как работят. Хората не трябва да се превръщат в роби на вещите, измислени, за да им служат, особено след като технологичният напредък дава възможност на всяка проста, но гениална идея да се превърне в реалност.

  • Александра Николаева

    Джаферович, Радославова и вълшебната дума “прошка”

    Защо много ученици снимат и споделят агресията като геройство, а така тя става пример за подражание Всички правим грешки, но малко са онези, които имат доблестта да ги признаят. В случая със скандала между Евгения Джаферович и Наталия Радославова на софийската улица “Дунав” неприятното беше, че направиха грешка пред децата си