За жените с шумни прахосмукачки и мъжете с шумни мотоциклети

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6404045 www.24chasa.bg

От 1 септември в ЕС се въвежда забрана за производство и продажба на прахосмукачки, по-мощни от 900 W. Досега важеше забраната за прахосмукачки над 1600 W. Преди това всеки уважаващ себе си домашен чистач не поглеждаше прахосмукачка, която не е поне 2000 W.
Интересното е, че ефективността на прахосмукачката няма почти нищо общо с мощността . Новите прахосмукачки ще са също по-тихи (патриотични) и ще раздухват по-малко от смъртоносните фини прахови частици. Защо свободният пазар не е решил този проблем? Защото шумът и мощността се асоциират с ефективност. Във “Филипс” през 80-те (според служител на компанията) са работили специално върху това да направят прахосмукачките по-шумни, защото шумът се асоциира с мощност, а мощността с ефективност. Подобно на всички мъже (най-вече), които поради закъснял пубертет или настъпил климактериум си резват ауспусите, за да вдигат повече шум пред женските. Нещо като шумови пауни. Светът на жените с шумни прахосмукачки и мъжете с шумни мотоциклети си отива. Идват все повече жени с тихи мотори и все повече мъже с тихи прахосмукачки. На някои това не им харесва. Британците дори напуснаха ЕС по тази причина.
(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Искаме си еврото! Ето защо

    Ако България влезе в чакалнята на еврозоната още през юли тази година заради “отличната си икономическа форма”, това може да се окаже изпреварване на най-добрите прогнози с цели 2 години. Защо това е добра новина за онези, които държат България да стане по-бързо част от еврозоната? Първо, защото и ние ще се присъединим към онези 340 милиона
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.