Какво му остава на човек, когато разбере какви гадости слагат в маслото? (Виж 1-а стр.) Отговорът е очевиден и се налага от само себе си - спрете го, не го купувайте, не го яжте, не го давайте и на децата си.
Шегата настрана, но напоследък където и да тръгнат да изследват някоя храна, все ще ударят на кухо. Или палма в сиренето и млякото, или някакви антигъбични опасни вещества в маслото, или тежки метали в рибата...
За месото и колбасите да говорим ли, че и там прелива от какви ли не вредности и гадости. Само дето по тая логика човек трябва да спре изобщо да се храни.
Има, разбира се, спасение от тази напаст в храните, стига обаче контролните органи да са по местата си. Да проверяват непрекъснато какво има и в маслото, и не само в него. Да уведомяват бързо населението какво точно си купува и как разните там добавки вредят на здравето му. А за онези, които мамят потребителите, да има жестоки глоби и наказания. Включително и да ги отстраняват от хранителната индустрия.