Тамара, никой не е съвършен, а ти си смело момиче

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6565115 www.24chasa.bg
Мила Вачева

Хайде, който хвърля камък, нека му стиска да застане под прожекторите

Всяка сутрин заставаме пред огледалото, мием си зъбите, търкаме с четката, но дали си мислим, че така, с изчеткани усмивки и бели зъбки, можем да станем Мис или Мистър България? Едва ли. Реалисти сме. Пак поглед в огледалото. Не сме за сцена.

За там се иска кураж! За това трябва да преодолееш гадостите, които са ти подхвърляли в училищния стол, докато си отхапвал сандвич, имал си шини на зъбите и очила с диоптър, за това се иска едно “напук” на русокосите, цицести и синеоки популярни момичета - мечта за принцовете на бала - вероятно футболисти. За това се иска смелост. Да изправиш гръб и да се явиш.

Такава смелост набира Тамара Георгиева. Не казвам, че е имала проблеми със славата в училище, не казвам, че не е била и там номер 1. Дано.

Казам, че това момиче се яви на конкурс за Мис България и дефилира пред журито с това, с което разполага, с което Бог ѝ е дал, и което може да защити с присъствие и визия. С ум. Ама нос, ама вежди, ама очи, коса. Това е тя - Тамара! И се показва като Тамара. Не като като Барби, Джей Лопес или риалити звезда. Просто си е тя - Тамара.

Имала е куража да го покаже под прожекторите пред всички критични очи, които търсят кусури. Нека да ѝ го признаем. И да се запитаме стиска ли ни да го сторим на нейно място? Да понесем светлината. И хейтърите... Едва ли... Те не я пожалиха. Колко е лесно в тъмнината! Дали това ги прави по-красиви или по-щастливи. Хайде! Под прожекторите. Безпощадни са. Блестят.

Ще припомня една филмова класика - “Някои го предпочитат горещо”. В лентата Джак Лемън се опитва да отбие мераците на ухажор, който го мисли за жена (и то на фона на Мерилин Монро!). Накрая възкликва: “Ама аз съм мъж!”. “Е, никой не е съвършен”, с усмивка отвръща мераклията.

Никой не е съвършен, драги критици. Опитайте се да застанете под безмилостните прожектори. Ще се убедите в това. Ще разберете смелостта на едно момиче да го направи. И пак съвет - поглед в огледалото сутрин... После щрак в мрежата. За поредната критика или просто да сте честни пред себе си. До нея.

Тамара, носи си короната и знай, че никой не е съвършен, но някои се осмеляват да го покажат и докажат. Като теб. С цялата тежест на това признание. Но пък си призната за “Мис”. Горе главата момиче! Имаш корона. За разлика от критиците. С диаманти. Пък макар и “сваровски”. Нищо не е вечно. Освен диамантите. Твои са.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Опасни завои! Отваряйте си очите

    Какво става, ако изпуснете завой? Вариантите са само два - отивате в насрещното, или излитате в канавката. И при двете възможности опасността е огромна. Доказва го фактът, че половината от жертвите при катастрофи на завой сами са виновни. И още други 39% са загинали след черен удар след изпреварване в завой.
  • Защо арабите - 5% от населението на света, са половината от бежанците

    Петродоларовите икономики вече не изглеждат толкова впечатляващи РЕДИЦА промени настъпиха в арабския регион през изминалите десетилетия, за съжаление, не с положителен знак. Днес петродоларовите икономики, които доскоро се къпеха в златен дъжд, заделяйки огромни средства за инфраструктурни проекти, не изглеждат вече така впечатляващи.