Тамара, никой не е съвършен, а ти си смело момиче

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6565115 www.24chasa.bg
Мила Вачева

Хайде, който хвърля камък, нека му стиска да застане под прожекторите

Всяка сутрин заставаме пред огледалото, мием си зъбите, търкаме с четката, но дали си мислим, че така, с изчеткани усмивки и бели зъбки, можем да станем Мис или Мистър България? Едва ли. Реалисти сме. Пак поглед в огледалото. Не сме за сцена.

За там се иска кураж! За това трябва да преодолееш гадостите, които са ти подхвърляли в училищния стол, докато си отхапвал сандвич, имал си шини на зъбите и очила с диоптър, за това се иска едно “напук” на русокосите, цицести и синеоки популярни момичета - мечта за принцовете на бала - вероятно футболисти. За това се иска смелост. Да изправиш гръб и да се явиш.

Такава смелост набира Тамара Георгиева. Не казвам, че е имала проблеми със славата в училище, не казвам, че не е била и там номер 1. Дано.

Казам, че това момиче се яви на конкурс за Мис България и дефилира пред журито с това, с което разполага, с което Бог ѝ е дал, и което може да защити с присъствие и визия. С ум. Ама нос, ама вежди, ама очи, коса. Това е тя - Тамара! И се показва като Тамара. Не като като Барби, Джей Лопес или риалити звезда. Просто си е тя - Тамара.

Имала е куража да го покаже под прожекторите пред всички критични очи, които търсят кусури. Нека да ѝ го признаем. И да се запитаме стиска ли ни да го сторим на нейно място? Да понесем светлината. И хейтърите... Едва ли... Те не я пожалиха. Колко е лесно в тъмнината! Дали това ги прави по-красиви или по-щастливи. Хайде! Под прожекторите. Безпощадни са. Блестят.

Ще припомня една филмова класика - “Някои го предпочитат горещо”. В лентата Джак Лемън се опитва да отбие мераците на ухажор, който го мисли за жена (и то на фона на Мерилин Монро!). Накрая възкликва: “Ама аз съм мъж!”. “Е, никой не е съвършен”, с усмивка отвръща мераклията.

Никой не е съвършен, драги критици. Опитайте се да застанете под безмилостните прожектори. Ще се убедите в това. Ще разберете смелостта на едно момиче да го направи. И пак съвет - поглед в огледалото сутрин... После щрак в мрежата. За поредната критика или просто да сте честни пред себе си. До нея.

Тамара, носи си короната и знай, че никой не е съвършен, но някои се осмеляват да го покажат и докажат. Като теб. С цялата тежест на това признание. Но пък си призната за “Мис”. Горе главата момиче! Имаш корона. За разлика от критиците. С диаманти. Пък макар и “сваровски”. Нищо не е вечно. Освен диамантите. Твои са.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Вярва ли някой, че присъдата по делото “Алабин” е без рушвет

    12 г. след трагедията на централната софийска улица “Алабин”, в която под руините на рухнала сграда загинаха две млади жени, едната от които майка на 3-годишно момиченце, делото приключи на първа инстанция. Решението на съда, че няма виновни, е повече от скандално, то е логичен завършек на отвратителното българско правосъдие. 10 г.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,