Свобода за българския нос!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6571402 www.24chasa.bg

Нашата Джоконда е едрогърда чипоноска, която мълчи и се усмихва, докато бели картофите

ПРИЯТНО е да съм в компанията на сънародници, известни по света с изящните си малки носове. Даже в историческите анали така ни наричат – чипоносите, или на латински obtufum nasus bulgaricus.

Предимството на късия нос е в това, че никой не може да те води за него. Затова и ако конкурсът “Мис България” бъде спечелен от жена с дълъг нос, то всички ние бурно протестираме! Сигурно вече сте разбрали, че милиони български сърца кървят заради тазгодишната Мис България – момиче дългокрако, дългокосо и дългоносо. Как е възможно жена с дълъг нос да представлява по света чипоносите? Как ще ги погледнем вече тези хора в чужбина, след като най-красивата ни не ни харесва дори на нас самите? Да е премиер, да им го пратиш с нос, без нос, кой ще го забележи... Ама миска – абсурд!

Сред obtufum nasus bulgaricus гръцкият нос навява исторически подозрения. Това се дължи на тъжната ни и тежка история, белязана от множество робства, сред които и едно византийско. Това са били 200 ужасни години, в които дългоносите гърци от юг са властвали над чипоносците на север. Така че въздългичкото носле на мис Тамара ни запрати обратно в травматичното ни минало. Затова и героичният български народ – или поне естетите сред него, призоваха към бунт. Като едни истински наследници на Петър и Асен те размахаха знамето на българската красота и поискаха свобода за нея още първия ден, след като в медиите се появиха снимки на профила на Мис България. Ние на гърците робството ще им го простим, но носа, дето ни го натресоха – никога!

На втория ден заговорът срещу българщината, изразен в дългоносие, порасна като същински Буратино. Чу се, че Тамара вероятно има руска кръв във вените си. Естествено! Другият ни поробител! Москва ни завладява по всякакъв начин – чрез политците, чрез банките, чрез туристите си, а сега и чрез най-свидното ни – красотата на българската жена. Значи това с банките и политиците ще се напънем, ще им го простим. Но това с носа – никогда! Та то си е пренаписване на историята. Как някой ще ни повярва, че някога сме били героичните obtufum nasus, след като през 2017 година най-красивата от красивите се оказа притежателка на нос ала Барбра Стрейзънд. Значи тук не става дума дори за нашата традиционна българска корупция, а направо за поклонничество пред руснаците. Това поне бе изводът на една част от българските естети през втория ден на протестите.

Какво още се чу в последвалите дни за бедния нос на мис Тамара: тя била племенничка на Николай Добрев. Или на Делян Добрев. А може и на двамата. Допуска се, че има нещо общо с Главчев. Логично е – човек с фамилия, произлизаща от глава, не може да не е роднина на жена с нос.

Още Иван Костов каза, че всички в тая страна сме братовчеди. Дали не е имал предвид Тамара? Може би Костов е неин братовчед? А може и зад този нос да наднича не просто български, а международен заговор? Вие виждали ли сте носа на Ангела Меркел? Твърде къс е, нали? Това е подозрително. Дали пък не става дума за нов вид хибридна европейска диктатура – част от носа на Меркел ни завладява, прикачвайки се към носа на българската мис, която доказано има руски, византийски и деляндобревски корен...

Странно докъде стигнахме 27 години след демокрацията. Едно време, в първите й месеци, за символ на надеждите си избрахме красиво лице. Помните ли го красивото лице на СДС, дето после стана красивото лице на БСП? В нашата история каквито и завои да се взимат, трябва да се взимат красиво, защото ние сме естети. Можем да простим всичко, стига да не ни го навират в носа.

Затова трябва да прогоним носа на Тамара и да спасим българския чипонос народ и нея самата от неговото робство! Да си ходи тоя нос в Гърция, Русия, Канада, Германия или откъдето там е дошъл, и да не засенчва автентичния български славянско-тракийски профил! А за следващия конкурс искам да съобщя на всички кандидатки, които смятат да се явят на него, каква трябва да е истинската българска жена според проучване, проведено тези дни. Та 81% смятат, че мястото на жената е в кухнята. Основната й задача е да ражда деца. Тя също така трябва да е чевръста домакиня. Както вече и от този текст стана ясно – носът й трябва да е малък, а гърдите големи – не обратното. Тоест българският еквивалент на Джокондата е чипоноса жена с големи бомби, която мълчи и се усмихва, докато бели картофите. Ами това е, успех!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • ЕС да затвори и вратичките за двойния стандарт

    Да, първият т.нар. пробив в битката с двойните стандарти може да влезе в графата с добрите новини. Европарламентът заставя производителите да не допускат значителни разлики в съставките и характеристиките на стоките от една и съща марка, които са за Западна и Източна Европа. Но точно с думата “значителни” някой е решил да приложи евтиния номер на
  • Светият синод: Защитата на детските права не означава омаловажаване на семейството

    В проекта за национална стратегия за детето липсват мерки за превенция на киберзависимост и информационна безопасност* СВЕТИЯТ синод подкрепя инициативата на Министерския съвет на България чрез усилията на експертите от Държавната агенция за закрила на детето да се разработи, предложи за обществено обсъждане и приеме от държавните институции