София в момента се развива изключително добре, защо тогава се искат оставки?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6574463 www.24chasa.bg

Несериозно е да искаш нечия оставка за всичко. Също така е несериозно да искаш от политици само крайни резултати. Подай си оставката, защото сме бедни; или защото държавата е корумпирана; или защото въздухът в София е мръсен; или защото въобще нищо не е наред.

Оставка се иска за неоснователно неизпълнение на конкретно сериозно обещание, за конкретен корупционен акт или конкретно грубо нарушение на етични норми, за неспособност да се справиш с конкретна криза. Нито едно от тези неща не са налице или доказани в управлението на София. Това, че на някого не му харесват паветата или асфалтът или че най-сетне се събудихме и видяхме какво е състоянието на въздуха в София, не е основание за искане на оставка.

Искане, протест, диалог, гняв, несъгласие, натиск - може да са оправдана реакция. Оставка не е. Особено в момент, в който София се развива изключително добре.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Гъвкавост за горивата

    Горивата през зимата да са без биодобавка - така може да поевтинеят на дребно с близо 10 ст. Това са обсъждали на среща вицепремиерът Томислав Дончев и компаниите от Българската петролна и газова асоциация. Когато поскъпването на горивата се превръща в проблем, явно трябва гъвкавост. Но по какъв начин?
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,