София в момента се развива изключително добре, защо тогава се искат оставки?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6574463 www.24chasa.bg

Несериозно е да искаш нечия оставка за всичко. Също така е несериозно да искаш от политици само крайни резултати. Подай си оставката, защото сме бедни; или защото държавата е корумпирана; или защото въздухът в София е мръсен; или защото въобще нищо не е наред.

Оставка се иска за неоснователно неизпълнение на конкретно сериозно обещание, за конкретен корупционен акт или конкретно грубо нарушение на етични норми, за неспособност да се справиш с конкретна криза. Нито едно от тези неща не са налице или доказани в управлението на София. Това, че на някого не му харесват паветата или асфалтът или че най-сетне се събудихме и видяхме какво е състоянието на въздуха в София, не е основание за искане на оставка.

Искане, протест, диалог, гняв, несъгласие, натиск - може да са оправдана реакция. Оставка не е. Особено в момент, в който София се развива изключително добре.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Искаме си еврото! Ето защо

    Ако България влезе в чакалнята на еврозоната още през юли тази година заради “отличната си икономическа форма”, това може да се окаже изпреварване на най-добрите прогнози с цели 2 години. Защо това е добра новина за онези, които държат България да стане по-бързо част от еврозоната? Първо, защото и ние ще се присъединим към онези 340 милиона
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.