София в момента се развива изключително добре, защо тогава се искат оставки?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6574463 www.24chasa.bg

Несериозно е да искаш нечия оставка за всичко. Също така е несериозно да искаш от политици само крайни резултати. Подай си оставката, защото сме бедни; или защото държавата е корумпирана; или защото въздухът в София е мръсен; или защото въобще нищо не е наред.

Оставка се иска за неоснователно неизпълнение на конкретно сериозно обещание, за конкретен корупционен акт или конкретно грубо нарушение на етични норми, за неспособност да се справиш с конкретна криза. Нито едно от тези неща не са налице или доказани в управлението на София. Това, че на някого не му харесват паветата или асфалтът или че най-сетне се събудихме и видяхме какво е състоянието на въздуха в София, не е основание за искане на оставка.

Искане, протест, диалог, гняв, несъгласие, натиск - може да са оправдана реакция. Оставка не е. Особено в момент, в който София се развива изключително добре.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Договорката за хляба е съвсем на място

    Договорката между земеделското министерство и големите вериги за цената на хляба е навременна и на място. Защото тук не става въпрос за намеса на държавата в дейността на частни дружества, а за джентълменско споразумение. И неговата цел е да не се позволи рязко поскъпване на хляба. Ясно е, че за увеличение на цената има основателна причина -
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,