Как “Левски” да стане симфония, а не какофония

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6574470 www.24chasa.bg

Дано Сираков и Мъри като треньори да превърнат отбора от фалшиво свирещ оркестър в прекрасен ансамбъл

Проф. Георги Костов е композитор, бивш министър на културата, дългогодишен ректор на Софийската консерватория, където е професор по хармония и композиция, ученик на Панчо Владигеров. Носител на орден “Златен век” за заслуги в културата. Автор е на музиката на прочутата песен “Да те жадувам” на “Сигнал” по стихове на Любомир Левчев, правил е първия аранжимент на песента на Емил Димитров “Арлекино” - точно този вариант харесва Алла Пугачова. Малцина знаят, че е автор на прочутата песен на младата Лили Иванова “Без радио не мога”, а като младеж мечтаел за футболна кариера.

“ЛЕВСКИ” винаги се е славил с нападателния си футбол.

Аз бях дете, когато Васил Спасов - Валяка беше кумир на запалянковците. После дойдоха Димитър Попдимитров, Кукуша, дойдоха Христо Илиев-Патрата, Теко Абаджиев, от следващото поколение - незабравимият Гунди, Александър Костов.... до времето на Гонзо. Както виждате, споменавам все нападатели. Вероятно пропускам ярки имена, със свое забележително присъствие на терена.

И изведнъж – защитен футбол!

И тези, които вкарваха голове, започнаха да забравят как става това!

“Защитата печели мачовете, а нападателите продават билетите за мачовете”, казва треньорът - ииталианецът Роси.

А винаги девизът на “Левски” е бил, че нападението е най-добрата отбрана.

Разполагаме с великолепни вратари и защитници – не може да се отрече, но силата на този отбор е била в нападението.

Аз съм фен на Сираков и на Мъри и се надявам да влязат в ролята си на треньори и да превърнат този фалшиво свирещ оркестър в прекрасен ансамбъл.

Сега имаме фалшиво свирещ оркестър от иначе прекрасни изпълнители. Защото, когато диригентът – в случая треньорът, кара изключителни инструменталисти да свирят на други инструменти, а не на тези, които най-добре владеят, това се случва.

Дай на тромпетиста тромбон и какъв резултат да чакаш? Ами няма да звучат както трябва. Резултатът е фалш.

Не може да размениш местата на Вутов и Роман Прохазка от дясно в ляво и да искаш да звучат реално. Как тогава да стане симфония, а не какофония?

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Договорката за хляба е съвсем на място

    Договорката между земеделското министерство и големите вериги за цената на хляба е навременна и на място. Защото тук не става въпрос за намеса на държавата в дейността на частни дружества, а за джентълменско споразумение. И неговата цел е да не се позволи рязко поскъпване на хляба. Ясно е, че за увеличение на цената има основателна причина -
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,