Как “Левски” да стане симфония, а не какофония

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6574470 www.24chasa.bg

Дано Сираков и Мъри като треньори да превърнат отбора от фалшиво свирещ оркестър в прекрасен ансамбъл

Проф. Георги Костов е композитор, бивш министър на културата, дългогодишен ректор на Софийската консерватория, където е професор по хармония и композиция, ученик на Панчо Владигеров. Носител на орден “Златен век” за заслуги в културата. Автор е на музиката на прочутата песен “Да те жадувам” на “Сигнал” по стихове на Любомир Левчев, правил е първия аранжимент на песента на Емил Димитров “Арлекино” - точно този вариант харесва Алла Пугачова. Малцина знаят, че е автор на прочутата песен на младата Лили Иванова “Без радио не мога”, а като младеж мечтаел за футболна кариера.

“ЛЕВСКИ” винаги се е славил с нападателния си футбол.

Аз бях дете, когато Васил Спасов - Валяка беше кумир на запалянковците. После дойдоха Димитър Попдимитров, Кукуша, дойдоха Христо Илиев-Патрата, Теко Абаджиев, от следващото поколение - незабравимият Гунди, Александър Костов.... до времето на Гонзо. Както виждате, споменавам все нападатели. Вероятно пропускам ярки имена, със свое забележително присъствие на терена.

И изведнъж – защитен футбол!

И тези, които вкарваха голове, започнаха да забравят как става това!

“Защитата печели мачовете, а нападателите продават билетите за мачовете”, казва треньорът - ииталианецът Роси.

А винаги девизът на “Левски” е бил, че нападението е най-добрата отбрана.

Разполагаме с великолепни вратари и защитници – не може да се отрече, но силата на този отбор е била в нападението.

Аз съм фен на Сираков и на Мъри и се надявам да влязат в ролята си на треньори и да превърнат този фалшиво свирещ оркестър в прекрасен ансамбъл.

Сега имаме фалшиво свирещ оркестър от иначе прекрасни изпълнители. Защото, когато диригентът – в случая треньорът, кара изключителни инструменталисти да свирят на други инструменти, а не на тези, които най-добре владеят, това се случва.

Дай на тромпетиста тромбон и какъв резултат да чакаш? Ами няма да звучат както трябва. Резултатът е фалш.

Не може да размениш местата на Вутов и Роман Прохазка от дясно в ляво и да искаш да звучат реално. Как тогава да стане симфония, а не какофония?

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Вместо да режат заплати, депутатите да даряват

    Цели 543 лева - с толкова да се намалят заплатите на депутатите. Идеята е на лидера на БСП Корнелия Нинова, а аргументите ѝ - че е “неморално, несправедливо и сбъркано да си увеличаваме заплатите в момент, когато хората протестират срещу ниските си доходи”.  Дотук добре, но веднага идва противоречието.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,