Как ще стигнем до еврозоната

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6597904 www.24chasa.bg

Появи се още един силен аргумент България да въведе еврото - Европейската комисия е готова да предостави помощ на държавите, които желаят да се присъединят към еврозоната. Каза го еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер и изрази готовност Брюксел да подкрепи България в тази посока технически, финансово и със съвети.

Говори се за 140 милиарда евро за държавите, желаещи да въведат общата валута, но идеите на Брюксел за въпросната помощ явно още не са съвсем ясни, механизмът за помощта очевидно предстои да се уточнява. Така или иначе, изглежда, в Европейския съюз набира сила тенденцията “всички в еврото” и консолидация, а не “няколко скорости”.

Явно политическите пречки за пътя ни към еврото намаляват и си струва България да се възползва от откриващите се шансове.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
  • По-чист въздух - с повече бонуси и по-малко тояги

    Проблемът с мръсния въздух в големите градове не е само софийски, нито само български. Той не е от вчера, нито отпреди година, просто днес светът е по-добре информиран и знае повече за вредата от фините прахови частици и отработените газове на автомобилите. И няма град, който с едно или две решения да е решил докрай проблема.
  • Търсят се лекари и програмисти. А какво учат студентите?

    Заплатите на най-търсените специалисти са се удвоили за 5 г. ПРЕЗ последните няколко години, но особено през последните месеци все по-често чуваме от работодатели и мениджъри на големи чужди или местни компании, че не достигат хора, че много трудно намират специалисти с подходяща квалификация. В същото време ние като че ли си мислим,