Майката на убития Боби: Звънях му на Нова година, убиецът ми затвори и изключи телефона

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6644231 www.24chasa.bg
Стефка държи снимки на Боби и Нанси. СНИМКИ: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

Борислав Иванов е отглеждан от баба си Корнелия и майка си Стефка. Те живеят в Нови Искър на метри от пътя за кладенеца, където е открита Кети,

Семейната къща е на два етажа, горният е превърнат в склад. На първия има антре с трапезария, баня и кухня, спалня за двете жени и стаята на Боби.

Жилището не е луксозно, но е уютно и подредено, но усещането е много тягостно заради смъртта на момчето.

В стаята на Боби има две ъглови легла, телевизор, бюро, както и плакати на любимия му “Левски” и негови снимки с Нанси. Младежът поддържал стаята си чиста и подредена.

Майката на Боби - Стефка, и баба му Корнелия пред “24 часа”

– Какво знаете за смъртта на детето си, г-жо Иванова?

Стефка: Почти нищо. Известно ни е само, че

Боби е попаднал

на неподходящо

място в

неподходящо

време

Корнелия: Боби трябваше да бъде на Нова година в своя приятел Венци, той му е съученик от гимназията.

Аз се чух с него около 18,20 часа на 31 декември. Казах му, че съм направила сладки, и той се зарадва. “Супер, ще ги изям, като се прибера”, ми отговори той и поиска да се чуе с майка си.

Стефка: Разбрахме се с него да се чуем след 12 в полунощ, за да си честитим новата година.

- Какво стана след това?

С: Опитах се да се обадя на сина си минути след 12 часа. Чуха се два сигнала свободно, след което някой, според мен убиецът му, ми затвори. След няколко минути майка ми също позвъни, но телефонът на Боби вече беше изключен.

Легнахме си с баба му, а на сутринта се събудихме и видяхме, че Боби го няма. Тогава пак пробвах да се обадя на Боби, но мобилния му беше изключен. Звъннах на Венци и той ми каза, че в последния момент Боби се е отказал да ходи на купон у тях. Предположи, че родителите на Нанси не са я пуснали.

Набрах и нейния номер, но

и телефонът

на Нанси бе

изключен

Приятелите на Боби обаче ме успокоиха, че вероятно са на някоя вила, където няма обхват.

За всеки случай звъннах и на майката на Нанси, но и нейният телефон беше изключен.

К: Вечерта Стефка тръгна по улиците да търси Боби. Тя обаче дори не знае къде точно живее семейството на Нанси.

- А кога разбрахте за смъртта на момчето ви?

- С: Брат ми ми се обади, деца минали покрай къща и видели трупове. Чул и по новините за 5-орно убийство. Веднага тръгнах натам, надявах се да не е синът ми, но имах предчувствие.

Мен дори не ме пуснаха в къщата, съседът ми го е разпознал.

- А някой говори ли с вас?

- С: Само един полицай. После гледах по телевизията, че главният прокурор е бил там, но с мен никой от прокуратурата не се е свързал. Дори това как е умрял синът ми не научих от властите, а от съседа ни, който е бил поемно лице.

Той ни разказа, че от полицаите разбрал, че убиецът е чистил жилището.

- Какво точно ви обясниха от полицията?

- С: Нищо, записаха си телефона ми и казаха, че ще ни уведомят за всякакъв напредък по разследването.

Така го направиха, че от интернет разбрах, че Кети също е намерена мъртва.

К: Полицаят ни пита какво ли не, на мен ми стана лошо, падна ми кръвното, та идва и линейка. Ние стояхме пред къщата на Нанси до 23 часа.

- Какво според вас се е случило?

- С: Смятаме, че децата са непредвидени жертви. Според мен и майка ми убиецът или убийците са се целили в Кети или нейния мъж, но това са само наши догадки.

- Вие познавахте ли Нанси и родителите ѝ?

- С: Нанси да. Много добро дете. Скромна, възпитана, любезна. Със сина ми бяха гаджета от една година. Много се обичаха и постоянно бяха заедно.

Не познавах обаче родителите ѝ. Зная само, че се нанесоха тук от “Люлин”. Виждала съм само веднъж и двамата, но беше тъмно. Дори не можах да ги позная на снимките, които се появиха в медиите.

Ужасно е, че

пак ще избираме

костюм за сина

ми, но не за

абитуриентския

бал, а за

погребението му

- Кога ще е то?

- Не знаем, защото от Съдебна медицина не ни казват кога ще освободят тялото на Боби. Всички негови съученици дойдоха днес, класната му също, искат да се сбогуват с момчето ми. Аз дори не смея да вляза в стаята му, веднага се натъжавам.

  • Нов национален стадион – крайно време беше

    Нов национален стадион – крайно време беше

    В интервю за “24 часа” - първо след победата на конгреса над Димитър Бербатов, преизбраният за пети път за президент на БФС Борислав Михайлов разкрива четирите си основни цели, които си е набелязал в следващите четири години. Цялото интервю може да прочетете в съботния ни брой, но Михайлов признава, че една от мечтите му винаги е била нов
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо