Истина или лъжа? 11 слуха в мрежата след шесторното убийство

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6652503 www.24chasa.bg
Росен Ангелов е убит на 1 януари, а тялото подхвърлено. Умишлено било намерено по-късно, твърди неверен слух.

Потребител, представящ се като Митко: Убиецът е друг

Слухове заляха социалните мрежи след бруталното шесторно убийство в Нови Искър и последвалото самоубийство на обвинения за кървавата баня 56-годишен Росен Ангелов. 

Той ли е убиецът, или целта на криминалистите е да успокоят обществото, а екзекуторът е друг? С “Валтер” или “Берета” са разстреляни жертвите, албанската или босненската мафия ги е ликвидирала, може ли един човек да убие толкова хора, или е имал съучастник и помагачи? Слуховете валяха един след друг. Знайни и незнайни анализатори се упражняваха, докато хората бяха изтръпнали от ужас, че масов убиец вилнее из Нови Искър.

Най-деен бе мъж, подписал се като Митко. Той публикува един и същ коментар под дописките за шесторното убийство в много сайтове.

Слух първи. Той се появи в първите часове на масовото убийство - почеркът на убийството е на албанската мафия. Типично за нея било да ликвидира цели фамилии, за да не остават следи.

Няма никакви данни Неделчо и любимата му Кети да са били международни аферисти, чийто контакти са стигали извън пределите на България. Нищо в живота на обикновеното семейство от Нови Искър не е показвало да са се набърквали в трансграничната престъпност. Най-малкото - ако човек толкова е нагазил в международната престъпност - ще ходи с охрана. По обикновения живот, който са водили, не личи фамилията да се е чувствала застрашена от страховитата албанска мафия.

Слух втори - по “Митко”: Убиецът е “тийнейджър, син на местен големец от Нови Искър близък до ГЕРБ”.

Първото твърдение на Митко. По традиция, когато у нас стане убийство, което да скове от ужас обществото, неизменно се появява някое мамино синче или местен големец, които или са извършили престъплението, или пък по някакъв начин са свързани с него. Нека си припомним убийството на сестрите Белнейски. И там слуховете свързваха престъплението с местни големци.

Доказателствата, че Росен Ангелов е екзекуторът на семейството са ясни. Неговите дрехи, напоени с кръвта на Кети, са открити в къщата, където се бил настанил незаконно.

Дори раните на убитите говорят за възрастен - дете не би се сетило да пусне контролен изстрел в главата. Няма как и куршумите за подсигуряване да са пуснати ден след стрелбата, тъй като по раните е имало кръв, което значи, че са станали минути след убийствата.

Слух трети. Един човек не може да извърши шесторното убийство, били са поне двама.

Престъплението е в нощта на Нова година, когато отвсякъде ехтят гърмежи. Росен е имал предостатъчно време да убие жертвите си и да потъне в тъмнината, знаейки, че ще остане незабелязан на безлюдната и тъмна уличка в Нови Искър. Още понече че той е изненадал семейството, което, естествено не го очаквало. Вицепремиерът Красимир Каракачанов каза, че Ангелов е преминал специална подготовка в структури извън страната и че има индикации, че е бил в Чуждестранния легион. Ако е така, нищо чудно да може да убие шестима души.

Слух четвърти Оръжието е “пистолет “Валтер П22”, регистриран на името на бащата на тийнейджъра убиец”, а не “Берета” .

Отново “Митко”. Един от най-лесно проверимите и опровержими слухове. При стрелба с различно оръжие куршумите подлежат на различна деформация. Дори самите те са различни - “Валтер П22” стреля с магнум патрони, а намерената в ръката на Ангелов “Берета M9 22LR” - с лонг райфъл, както личи и от името му.

Слух пети Основната причина за касапницата са любов и ревност, но не от страна на Росен Ангелов към 44-годишната Кети Кюхова, а на неизвестния тийнейджър към 16-годишната Нанси, дъщерята на Кети.

“Това момче е имало отношение към дъщерята, затова момичето е убито само с един изстрел в слепоочието, а тялото му не е обезобразено като на останалите”, пише неизвестен автор, назовал се Митко в социалните мрежи.

Той твърди, че най-много гавра било понесло тялото на Боби (приятеля на Нанси), “който за разлика от другите не бил застрелян единствено с цел да бъде убит, а е направен опит да бъде наказан заради сексуалното му отношение с момичето, като е прострелян в гениталната зона”.

Според твърденията на автора тийнейджърът убиец бил свързан във фейсбук с профилите на двете други деца - Нанси и Боби.

Тук “Митко” тотално обърква фактите. Боби не е прострелян в областта на гениталите, а Нанси не е убита само с един изстрел.

Слух шести. Пак пуснат от “Митко” в социалните мрежи. “На 31 декември, около 9 ч, момчето било пуснато в къщата в качеството си на приятел на Боби и дъщерята. Между тях обаче възникнал скандал, при който Боби и момичето се качили в стаята, пуснали си си музиката силно и го оставили долу с Кети и Неделчо и го игнорират. Тогава Неделчо се обадил на големия си син Георги. Той също познавал тийнейджъра, вероятно са били и приятели, да дойде да го успокои.

Георги действително е извикан от баща си, но заради изчезването на Кети. След като звъннал на сина си, Неделчо споделил със съсед за изчезването на жена си.

Слух седми Къщата в Луково, в която живеел Росен Ангелов, била собственост на бащата на младежа.

Къщата отдавна е необитаема, а и вероятно е построена в чукарите незаконно. Едва ли въпросният големец е толкова глупав, че да пусне в дома си мъж, който после ще бъде обвинен за убийство. Дори още в петък шефът на СДВР Ивайло Иванов я описа като “несъществуваща в правния мир”.

Слух осми. На 1 януари вечерта в дома на Неделчо и Кети били пратени “чистачи”, които отишли в къщата и извлекли тялото на Кети, разбили предното дясно стъкло на джипа, защото не искали да оставят следи, а не намерили веднага ключовете в къщата и не рискували да ровят из нея.

Тук фактите категорично говорят за друго. Телата на Неделчо, Георги и майката на Кети са открити на първия етаж, а тези на Боби и Нанси - на втория. Така и не става ясно защо т.нар чистачи са извлекли тялото на Кети, а не са направили нищо с останалите пет трупа, все пак са чистачи.

Слух девети. Тефтерчето на Кети било умишлено подхвърлено така, че да бъде открито от журналистите.

Ако слухът бе верен, защо в него са оставени сметките на Кети за изборните резултати. Подписалият се като Митко, който разпространява слуха, твърди, че убиецът е син на големец, близък до политическа партия. Със сигурност при такава версия чистачите биха отстранили тези страници.

Слух десети. Росен Ангелов е убит, а импровизираното стрелбище в двора на къщата е набързо сглобено, твърди “Митко”.

По тялото на Ангелов няма никакви следи от насилие. Единствената му рана е огнестрелната в лявото слепоочие, когато се самоубивал. При стрелба от друг човек би било трудно жертвата да се улучи точно там.

Самата вила, която Ангелов е обитавал, е в съседство на няколко имота. Част от тях са населени с хора, които несъмнено биха забелязали подобно раздвижване.

Слух

единадесети ДНК експертизата, потвърдила, че убиецът е Росен Ангелов, не можела да стане за един ден.

Действително ДНК експертизата отнема 2 дни. Името на Ангелов като заподозрян бе съобщено на 4 януари, а експертизата - готова на следващия ден. Всъщност обаче зам.главният прокурор и шеф на следствието Борислав Сарафов обясни, че са знаели името на убиеца 24 часа след като телата бяха открити на 2 януари. Това дава точно 2 дни, колкото е нужно за подобна експертиза.

  • Защо е важно правителството да има програма

    Защо е важно правителството да има програма

    Правителството на Жан Виденов остана в историята на последните 32 години като най-слабото заради зърнената криза, фалита на банките и космическия ръст на инфлацията. Мнозина наблюдатели твърдят, че чак такъв провал с изпълнителната власт днес е невъзможен. Дано да са прави! Има обаче и един важен детайл, който е добре да се напомни
  • Мая Манолова СНИМКА: АРХИВ

    Мая Манолова: Надминаха Борисов! Не повярвах за закона за наказателните списъци

    "Онемях! Надминаха Борисов! Не повярвах, че ПП и Асен Василев са способни на такъв закон за наказателните списъци. Но е факт и дано се вразумят и не го внесат в парламента". Това написа във фейсбук Мая Манолова, лидер на "Изправи се.БГ" относно черновата на Закон за мерки за превенция и защита на националната сигурност от рискове за икономическата

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо