“Строй се” и някои странични ефекти, засега

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6666653 www.24chasa.bg

Споко! Засега обещават въвеждането на казармата да е увито в целофан и с панделка - ще бъде доброволна служба. Навремето, в ранните години на прехода доста народ избра емиграцията точно защото трябваше да отива в задължителната тогава казарма. Тя вече е в историята, но дали няма да се върне, се питат мнозина, най-вече родителите на бъдещите набори от новобранци.

Засега обаче за това не се говори. И няма официални стъпки в тази посока. Ако ще е само доброволно, може и да има някои ползи. Включително и странични ефекти като този например, че днешните 18-20-годишни младежи ще научат елементарни команди в армията от рода на “Строй се”, “Преброй се”... Може да видят и какво е това животно дисциплината, която крепи все пак цивилизованите държави, защото това означава преди всичко да се спазва законът. А дали въпросните доброволци ще попълнят недостига от кадри в армията - кой знае, на някои наистина може да им хареса.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо политиците развалиха пейзажа на 24 май

    Политици се наредиха преди професорите в празничното шествие на 24 май и ядосаха ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който определи поведението им като безобразно. Прав е ректорът - култура и духовност не се наливат насила. Да се изтъпанят най-отпред на шествието по случай най-българския, най-светлия,
  • (Не)правилен рап

    За да те слушат, не е нужно да се облечеш като клоун и да прекараш гласа си през двеста филтъра ПРЕДИ няколко минути изслушах новия албум на Ицо Хазарта “Неправилен рап” и побързах да го разпратя на всичките си близки приятели, придружен с низ от несвързани главни букви, изразяващи детското ми щастие. И то наистина е детско.