Европа на два дроба

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6690115 www.24chasa.bg

Тя трудно ще се чувства заедно, докато е разделена на Европа с чист въздух и Европа с мръсен въздух

Европа на два дроба. Една снимка, която смятам да изпратя на Жан-Клод Юнкер. Той се вълнува много от бъдещето на Европа.

Европа трудно ще се чувства заедно, докато е разделена на Европа с чист въздух и на Европа с мръсен въздух. Изчистването на въздуха на изток, разбира се, не е негова работа, но е добре да знае.

Мръсният въздух е проблем на целия ни континент, както в страните от ЕС, така и съседните страни. Разликата в степента на изток и запад е значителна.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо е важно чиновникът да знае и може

    Ако на някого му се стори странно, че бъдещите чиновници ще отговарят на тестове, с които да проверяват базовите им знания и умения, направо ще кажем - има защо.  Първо, защото ако днес българските ученици се препъват на дисциплината четене с разбиране, със сигурност утре, когато започнат работа, трудно ще схващат поставените им задачи.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,