Европа на два дроба

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6690115 www.24chasa.bg

Тя трудно ще се чувства заедно, докато е разделена на Европа с чист въздух и Европа с мръсен въздух

Европа на два дроба. Една снимка, която смятам да изпратя на Жан-Клод Юнкер. Той се вълнува много от бъдещето на Европа.

Европа трудно ще се чувства заедно, докато е разделена на Европа с чист въздух и на Европа с мръсен въздух. Изчистването на въздуха на изток, разбира се, не е негова работа, но е добре да знае.

Мръсният въздух е проблем на целия ни континент, както в страните от ЕС, така и съседните страни. Разликата в степента на изток и запад е значителна.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Връщайте децата в училище, за добро е!

    Лош пример дава училището в Ботевград, в което при една проверка се оказа, че 57% от децата отсъстват от часовете. Това е прекалено висок процент, за да се очаква в края на годината какъвто и да било добър резултат. Представете си класна стая с 25 ученици, а на чиновете има-няма десет-единайсет деца.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в