Вълнението е заради гейбраковете

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6698979 www.24chasa.bg

България не бива да е двусмислена по темата за боя над жени  

Онзи ден моята уважавана колежка и талантлива писателка Капка Тодорова (Лола Монтескьо) зададе един въпрос във фейсбук. Защо хората продължават да се вълнуват от т. нар. Истанбулска конвенция?

За всички трябва да е вече ясно, ратификацията има за основна цел да се декларира, че българското общество не насърчава боя над жени и деца в рамките на семейството и че пред Капитан Андреево няма опашка от тормозени ирански травестити, които чакат да минат границата и да се разпищолят. Много хора изпитват основателен срам, че България шикалкави с ратифицирането, защото истинският смисъл на Истанбулската конвенция е публично да бъде осъдено домашното насилие. Правейки се на умрели буболечки, българите се подреждаме до Саудитска Арабия и разни други близкоизточни тирании, където има указания как да бием жените си, без да ги повреждаме трайно. Аз например никога не съм бил жена си. Смятам, че с бой нищо не става, а и не съм сигурен, ако вляза в пряк двубой, кой ще надделее.

Така че и аз, и голяма част от хората, с които общувам, са против боя, особено на деца, но бяха стреснати от т. нар. Истанбулска конвенция.

Всичката емоция около този документ изглежда някак хиперболизирана, леко глуповата и много пресилена. Не се разбира защо. Отговорът е, че емоцията не е заради Истанбулската конвенция като такава, а още по-малко заради джендър говоренето и парламентарната ратификация и НПО-тата.

Емоцията е заради хомосексуалните бракове. Населението се страхува от узаконяване на хомосексуалните бракове. А Истанбулската конвенция бе етикетирана като форма за узаконяването им по втория начин. Това, разбира се, не е така, но няма никакво значение, щом се възприема като троянски кон на гейбраковете.

Хомосексуалните бракове са първи случай в историята, когато нещо толкова противоестествено, което противоречи на природния и Божия закон, се промъква в законодателството на човеците.

Не искам да ви припомням стария виц как двама педерасти къпели бебето, но големи групи от хора са убедени противници на тази свобода, която всъщност води до изчезване на човеците, да бъде узаконявана.

Руската православна църква е водеща в заклеймяването на това и нейната реторика много помага за изборните успехи на Владимир Путин. Помага и на Тръмп, който получи много гласове от силно религиозните общности в Съединените щати, на които думите на руските попове звучат правилно и естествено.

За много хора узаконяването на гейбраковете е посегателство по замисъла на великия архитект на Вселената.

Реториката против Истанбулската конвенция е, че тя се възприема като втори начин да се пробутат гейбраковете в българското законодателство. Затова толкова са палят хората. Гейбраковете не бива да се узаконяват, защото бракът е тайнство, но хомодвойките трябва да получат повече права и това трябва да бъде ясно казано.

Защото ако днес един хомосексуалист се разболее, неговият партньор няма право да получава информация за здравословното му състояние и да му помага. Същото се отнася и до имуществената общност. Това са реални проблеми от живота и да размахваме лозунги “В нашия колхоз педерасти няма” е безсмислено - има, и тези въпроси трябва да бъдат уредени, но не чрез противоестествени закони. Защото бракът е тайнство, чрез което Светият Дух изпраща благодат върху семейството, за да се раждат и възпитават деца, което очевидно е невъзможно при гейвръзките.

Не искам да изпадам в евтина хомофобия. Повечето хомосексуалисти, които познавам, са много свестни хора. Наистина имат проблем с неуредения правен статус на техните съжителства и това трябва да бъде уредено, но не бива да се нарича брак и да се прави някаква аналогия със светото тайнство. Дори смятам, че ако се уреди съжителството, това ще е християнско и правилно, защото ще има повече любов и приятелство, а по-малко разврат.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Дори и на елитните гимназии им куца конкуренцията

    Повтаря се тенденцията от последните години - дори най-желаните гимназии в София, подредени в топ 10 от учениците и техните родители, не успяват да попълнят всичките си бройки на първо и второ класиране. И този юли е така, както беше и при кампанията през 2018 г. - елитни училища ще разчитат на третото класиране,
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в