Ако бях Илън Мъск, ех...

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6708821 www.24chasa.bg

Кой идиот ще си хвърля теслата в орбита, вместо да ѝ резне ауспуха и да събуди три квартала

Много новини разтърсиха отечеството през последната седмица, но две ми направиха най-силно впечатление. (За да съм напълно коректна, в този текст ще употребя поравно думите отечество и майка родина в името на равноправието и патриотизма.)

Едната е, че Мъск прати старата си тесла в орбита, а другата, че президентшата не бе заловена да кара колата на охраната си с превишена скорост и въобще нищо от това, което е станало, не е станало.

По първата какво да ви кажа... Американците са странен народ, кажеш му да хвърли боклука и той ходи чак до контейнера.

Нямат ли си балкони да си

мятат торбичките от тях,

че се разхождат навън с тях и замърсяват околната среда, вдишвайки кислорода? Освен това, драги ми Мъск, какво ще стане с нашата планета, ако всеки вземе да праща старата си бричка в Космоса? Излизаш в градината с любимата посред нощ, държиш я нежно за ръката, гледаш я влюбено в очите и й прошепваш: “Нека да погледнем към красивата луна”, вдигате очи към небето, а там вместо луната профучава на Пешо съседа старият голф... Еми убивате романтиката така, капиталисти такива! Не знаете ли, че стари автомобили просто се паркират пред входа. Хем не се харчите за тях вече, хем пречите на въпросния Пешо да спира и той пред блока, което си е страшен кеф. Но какво разбирате вие от кеф всъщност?

Аз, ако бях Илън Мъск, никога нямаше току-така да изхвърля теслата си. Първо, имам едни познати в “Горубляне”, които само малко като я постегнат, и такива пари ще й взема – като на космически кораб! Даже щех да я шитнем в Германия – там всичко струва двойно. Макар че кой се отказва току-така от теслата си? Стягаш я, слагаш ѝ едно спойлерче, набиваш яки джанти, пускаш на макс “Трепни, трепни” на Цеца, задължително резваш ауспуха и гръмваш като майката бомба над Тихия океан. Три квартала ще разберат, че си гъзар. На тия коли хубавото им е, че са като мерцедесите на НСО – никой не ги спира. Освен ако ти няма зъб, де...

Като при президентшата. Обвиниха я някакви полицайчета, че била карала с превишена скорост автомобил на НСО насред София. Пълни глупости, мен ако питате, как ще кара, като няма книжка. Изтекла ѝ е още 2014-а, така че е пълен абсурд да седне зад волана на лимузината. Вие подобни истории чували ли сте въобще – ВИПперсони, пък да не спазват законите, да хвърчат из София с бронирани автомобили, да си ползват сините лампи частно, да блокират улиците на града с кортежите си, да паркират напряко на тротоарите и да не спират на палките на катаджиите? Една такава история да знаете? Не, нали?

Много завист,

много злоба

в тая България, бе... Стане човек президентша и започнат да му броят и тоалетите, и автомобилите, и фейсбук статусите... След този ужасяващ скандал, който си е ачик-ачик заговор срещу жената на президента, очакваме да уволнят поне двама катаджии и един шеф от НСО. Главите им на тепсия в резиденция “Калина” трябва да занесат, за да се възстанови доброто име на госпожата. Тя президентша ли е, или лукова глава? Дано да издържи на поредните провокации, макар да не се съмнявам – тя е жена на военен. Свикнала е на какво ли не.

В детството си имах много приятелки, дъщери на военни, та от тях знам. В тия семейства цари ред и дисциплина, всичко у дома е под конец, а кварталът козирува на съпругите им. Според мен на България просто са й малко военните начело и затова цари пълен хаос. Един президент пилот пролет не прави, макар съпругата му достойно да му помага. Повечко полковници е добре да имаме начело, генерали и професори с пагон. Вижте църквата как се оправи, откак полковническият синод се справи с разколническия едно време. Съгласна съм с военния ни министър да се върне казармата, че да стегнем редиците.

Който иска да става

депутат – две години

сапунки в Горна баня

За министър – служба в строителни войски. За шеф на партия – поне година в битки по границата. Като Валери Симеонов. Опъна една ограда с Турция, наби бабичка диверсант и стана вицепремиер. Сега е вдигнал мерника на някаква германска депутатка, дето много акъл давала по вътрешнополитически за България теми. Иска да я експулсира, в смисъл да я поблъска и нея малко като турска бабичка през синора. Този човек има абсолютния потенциал да оглави държавата, не само да е някакво си вице. Опази майката родина (броите, нали) от бежанците, от турските изселници, сега и от германските джендърлиберали... Три пъти герой!

Само дето мераци за тая държава и професорите издигнаха. Оня ден професор Божидар Димитров, който все пак е човек на пагона с тая кариера в разузнаването, направи партия с колегите си. Професори с пагон от всички краища на България се обединяват в името на добруването й. Даже протегна ръка на Слави Трифонов, който не е професор и няма пагон, но пък милее за татковината, иначе казано родината. “Само мъже, които са учили и чукали заедно, могат да правят голяма политика”, каза професорът, ама имаше предвид французите, та не бързайте да си го представяте в неудобни ситуации с шоумена. Като разузнавач трябвало да шпионира френски колежанчета и така разбрал важни неща за правенето на политика. Че с колегите професори са учили заедно, е ясно, но за другото... Ако не са го правили тогава, да не се наложи да наваксват сега по примера на французите, че на тая възраст си е опасно. Те затова хората от една определена възраст натам предпочитат да си вземат тесла. По-добре професорската партия да се яви на избори, да вземе субсидиите и да се обзаведат с яки коли. Па като им ударят яките джанти, като резнат ауспусите, няма начин някой да не чуе за тях.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Искаме си еврото! Ето защо

    Ако България влезе в чакалнята на еврозоната още през юли тази година заради “отличната си икономическа форма”, това може да се окаже изпреварване на най-добрите прогнози с цели 2 години. Защо това е добра новина за онези, които държат България да стане по-бързо част от еврозоната? Първо, защото и ние ще се присъединим към онези 340 милиона
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.