България трябва да е на страната на истината

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6711390 www.24chasa.bg

Не бива да сме безучастни в спора Атина - Скопие

В спора на режима в Скопие с Атина за името Македония България трябва да има ясна, обмислена позиция и тя трябва да е подкрепа за Гърция. Защото титовско-коминтернската клика краде идентичност не само от Гърция, но и не по-малко от България и нашите основания да браним миналото си са не по-малки.

Освен това имаме вина за допускането на този оруелянски цирк, който се разиграва от Скопие. В далечната 1991 г. първи признахме режима в Скопие под името Македония и отворихме кутията на Пандора, откъдето изпълзяха всякакви титовско-коминтернски изчадия.

Елцин, който призна режима в Скопие от София, го направи, след като се убеди, че България няма нищо против, защото като дългогодишен съветски апаратчик той добре знаеше, че това е проект, насочен срещу българите.

България бе много горда от политиката си да не признава македонския език, но всъщност признавайки държава Македония, ние признаваме, че в поречието на Вардар живеят някакви други хора, които не са българи. Оттам до голямата бутафория с паметниците и силното албанско влияние имаше една крачка, която бързо и ловко бе направена.

И

стината е най-добрата политика. Както е истина, че Александър Велики няма нищо общо с Киро Глигоров и Зоран Заев, така е истина, че т.нар. македонци са титовско-сталинистка измишльотина за обезбългаряване на поречието на Вардар и присъединяването му към Сърбия. Както е истина, че Самуил е български цар и няма нищо общо с Белград, още по-малко с албанците.

Всъщност ние сме по-голяма жертва от Гърция. Идеята, че съществуват македонци, е изцяло антибългарска. Признавайки името, ние жертваме част от нашата идентичност в полза на Сърбия и нейните мекерета. Гърците, които са повече пичове, са по-твърди от нас и всъщност са на наша страна. Защото ако този режим в Скопие се запази, дележът на Македония между Сърбия и Албания е неизбежен. В момента най-големите поддръжници на Скопие са Русия и Турция. Русия брани Сърбия като свой традиционен аванпост на Балканите, а Турция поддържа Скопие заради албанското влияние в правителството. Тоест единственият чужд интерес, който е успореден с нашия, е на Гърция. Затова ние трябва да подкрепяме Атина, която и без друго е най-естественият ни съюзник заедно с Румъния - православните членове на ЕС.

Всъщност какво искаме от поречието на Вардар - да влязат в ЕС и да са запазили българско чувство и така на практика да се присъединят към България. Но признавайки името Македония, ние признаваме, че това са лица с различна идентичност.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Гъвкавост за горивата

    Горивата през зимата да са без биодобавка - така може да поевтинеят на дребно с близо 10 ст. Това са обсъждали на среща вицепремиерът Томислав Дончев и компаниите от Българската петролна и газова асоциация. Когато поскъпването на горивата се превръща в проблем, явно трябва гъвкавост. Но по какъв начин?
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,