Явно в чужбина се разчува, че София е евтино и хубаво място

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6719365 www.24chasa.bg

Трябва ли да се радваме на нарастването на броя на посетителите на Националния исторически музей? Да, радостно е някак. Но това не е резултат от разнесла, та се по света слава на НИМ, а от нарасналия брой чуждестранни посетители на София, което пък е резултат на евтините полети, на модата на кратките градски почивки и на бавното разчуване, че София е евтино и хубаво място.

Ако вместо в монументи като КТБ и АЕЦ “Белене” бяхме инвестирали една десета от сумите в исторически музей в центъра на София, в отделен музей на неолита, в дигитализация на експонатите и в международен археологически институт, не само посетителите на музеите щяха да бъдат повече, а и посетителите на София и България щяха да бъдат много повече.

От списъка на посещенията липсва и една от най-ценните експозиции - криптата на “Св. Александър Невски”. Там жива душа не стъпва.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Гъвкавост за горивата

    Горивата през зимата да са без биодобавка - така може да поевтинеят на дребно с близо 10 ст. Това са обсъждали на среща вицепремиерът Томислав Дончев и компаниите от Българската петролна и газова асоциация. Когато поскъпването на горивата се превръща в проблем, явно трябва гъвкавост. Но по какъв начин?
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,