Явно в чужбина се разчува, че София е евтино и хубаво място

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6719365 www.24chasa.bg

Трябва ли да се радваме на нарастването на броя на посетителите на Националния исторически музей? Да, радостно е някак. Но това не е резултат от разнесла, та се по света слава на НИМ, а от нарасналия брой чуждестранни посетители на София, което пък е резултат на евтините полети, на модата на кратките градски почивки и на бавното разчуване, че София е евтино и хубаво място.

Ако вместо в монументи като КТБ и АЕЦ “Белене” бяхме инвестирали една десета от сумите в исторически музей в центъра на София, в отделен музей на неолита, в дигитализация на експонатите и в международен археологически институт, не само посетителите на музеите щяха да бъдат повече, а и посетителите на София и България щяха да бъдат много повече.

От списъка на посещенията липсва и една от най-ценните експозиции - криптата на “Св. Александър Невски”. Там жива душа не стъпва.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Щом има пропуск за цигарите, бързо да има и поправка

    Производството на нелегални цигари се оказа пропуснато от Наказателния кодекс.  Така - волно или неволно, заради тази дупка в българското законодателство държавата се е превърнала в нещо като стимулиращ фактор за производството и разпространението на контрабандни цигари. И се е стигнало дотам, че този бизнес да стане по-печеливш и от бизнеса с
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,