Явно в чужбина се разчува, че София е евтино и хубаво място

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6719365 www.24chasa.bg

Трябва ли да се радваме на нарастването на броя на посетителите на Националния исторически музей? Да, радостно е някак. Но това не е резултат от разнесла, та се по света слава на НИМ, а от нарасналия брой чуждестранни посетители на София, което пък е резултат на евтините полети, на модата на кратките градски почивки и на бавното разчуване, че София е евтино и хубаво място.

Ако вместо в монументи като КТБ и АЕЦ “Белене” бяхме инвестирали една десета от сумите в исторически музей в центъра на София, в отделен музей на неолита, в дигитализация на експонатите и в международен археологически институт, не само посетителите на музеите щяха да бъдат повече, а и посетителите на София и България щяха да бъдат много повече.

От списъка на посещенията липсва и една от най-ценните експозиции - криптата на “Св. Александър Невски”. Там жива душа не стъпва.

(От фейсбук)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Искаме си еврото! Ето защо

    Ако България влезе в чакалнята на еврозоната още през юли тази година заради “отличната си икономическа форма”, това може да се окаже изпреварване на най-добрите прогнози с цели 2 години. Защо това е добра новина за онези, които държат България да стане по-бързо част от еврозоната? Първо, защото и ние ще се присъединим към онези 340 милиона
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.