След сервизите иде ред и на автоморгите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6725947 www.24chasa.bg

Добре е, че се полагат усилия да се сложи някакъв ред в дейностата на автомоблните сервизи.  У нас има над 10 000 “гаражни” работилници, които в повечето случаи са в сивия сектор.

Повечето от шофьорите, които търсят техните услуги, са доволни от ниската цена на труда и частите, отколкото при официалните сервизи, но на практика те не получават никаква гаранция за качеството на работата. Това пряко влияе и на безопасността по пътищата, където, за съжаление, отново сме на последно място в ЕС. България е на първо място по замърсяване на околната среда заради стария си автомобилен парк, както и по брой загинали на пътя.

Освен контрола към сервизите трябва да се засили и този по автоморгите. През последните години автокъщите, които предлагат употребявани возила, се умножиха многократно, но ефект в държавния бюджет от тяхната дейност едва ли се усеща. Време е освен ред в сервизите да се въведе и сред търговците на автомобилите “нов внос”.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

  • Добра идея на “Пирогов” за дежурствата

    Болестта не пита кога е празник, кога е делник, кога личният лекар е на работа, кога почива. И затова сега личните лекари (особено в София и големите градове) сключват договори с частни медицински центрове, които да поемат 24-часовата неотложна помощ по празници или когато са в отпуск. Точно затова идеята на “Пирогов” да предложи на личните
  • 2045 г.: доминират професии, които сега дори не съществуват

    Прогнози за следващите 27 години Решихме да отбележим 27-ата годишнина на “24 часа” и с прогнози - какви ще са животът, светът и България след още 27 години. В тази поредица на вестника умни хора с въображение и визия за бъдещето прогнозират огромните промени, които ще се случат до 2045 година. Днес публикуваме предвижданията на икономиста Лъчезар