След сервизите иде ред и на автоморгите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6725947 www.24chasa.bg

Добре е, че се полагат усилия да се сложи някакъв ред в дейностата на автомоблните сервизи.  У нас има над 10 000 “гаражни” работилници, които в повечето случаи са в сивия сектор.

Повечето от шофьорите, които търсят техните услуги, са доволни от ниската цена на труда и частите, отколкото при официалните сервизи, но на практика те не получават никаква гаранция за качеството на работата. Това пряко влияе и на безопасността по пътищата, където, за съжаление, отново сме на последно място в ЕС. България е на първо място по замърсяване на околната среда заради стария си автомобилен парк, както и по брой загинали на пътя.

Освен контрола към сервизите трябва да се засили и този по автоморгите. През последните години автокъщите, които предлагат употребявани возила, се умножиха многократно, но ефект в държавния бюджет от тяхната дейност едва ли се усеща. Време е освен ред в сервизите да се въведе и сред търговците на автомобилите “нов внос”.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кой забрави, че кучетата се водят само на каишка

    Помните ли смъртта на един възрастен професор, нахапан жестоко от глутница кучета през 2012 г.? След неговата драматична история мерките за бездомните кучета и правилата за домашните любимци пак се затегнаха. Само че - както винаги, от ден до пладне. Правила има, но никой не ги спазва. От 10 кучета в парка най-много две-три да са на каишка,
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо