След сервизите иде ред и на автоморгите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6725947 www.24chasa.bg

Добре е, че се полагат усилия да се сложи някакъв ред в дейностата на автомоблните сервизи.  У нас има над 10 000 “гаражни” работилници, които в повечето случаи са в сивия сектор.

Повечето от шофьорите, които търсят техните услуги, са доволни от ниската цена на труда и частите, отколкото при официалните сервизи, но на практика те не получават никаква гаранция за качеството на работата. Това пряко влияе и на безопасността по пътищата, където, за съжаление, отново сме на последно място в ЕС. България е на първо място по замърсяване на околната среда заради стария си автомобилен парк, както и по брой загинали на пътя.

Освен контрола към сервизите трябва да се засили и този по автоморгите. През последните години автокъщите, които предлагат употребявани возила, се умножиха многократно, но ефект в държавния бюджет от тяхната дейност едва ли се усеща. Време е освен ред в сервизите да се въведе и сред търговците на автомобилите “нов внос”.

  • Политици играят опасно срещу експертите

    В целия драматизъм с чумата по животните в Странджа някои политици се изкушиха да се включат, надявайки се да извлекат съответните ползи за себе си. И сбъркаха генерално! Като тръгнаха челно с атаката, че чумата не била съвсем чума, че нямало достатъчно доказателства, те сриват доверието в експертите,
  • Коментар на седмицата №3: Европа е под заплаха - не от Тръмп, а от новия свят

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на седмицата. Този е №3 и е събрал над 11 404 прочитания: Притеснявам се да не ни се наложи спешно да харчим повече от 4 на сто за отбрана ДОНАЛД Тръмп не дължи нищо на миналото, на факта, че трансатлантическата връзка на патронаж от страна на Вашингтон към Западна Европа след разгрома на Хитлер