Робството умря, да живее робството

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6755111 www.24chasa.bg

Дорогие друзя, преди пак да ни освобождавате, освободете първо себе си

Айде и тая година отпразнувахме националния празник, без да се избием. Навършиха се 140 години от освобождението ни от лошото робство и попадането ни под добро робство, което като повод за празнуване изнервя половината от съгражданите ми и ги кара да говорят неприлични неща за Путин, майка им (на руснаците) и главата му (църковната). Под майка им имам предвид родината им и майка на всички славяни необятната Рус, а не това, което си мисли полицията.

Този път, за да не забравяме кои са лошите и кои добрите господари, у нас на посещение пристигна лично църковната глава на Путин. А заради силната изнервеност на половината ми съграждани полицията тръгна да наобикаля най-хлевоустите от тях и да ги моли да не пишат такива неща из социалките. Сигурно сте разбрали, че учтиви полицаи караха софиянци да подписват декларации, че няма да заплашват Светиня му. Честно казано, аз за първи път виждам

толкова светкавично

отзоваване на сигнал

от страна на нашата полиция. Даже се замислих дали не би било умно гражданите на родината ни да започнат да си лепят стикери по вратите на апартамента „Зъл патриарх” вместо „Зло куче” и така да си осигуряват действителна охрана от МВР, а не само пожелателна, както е в момента.

В чест на руския патриарх на връх Шипка този път нямаше знамена на другите държави, дали воини за освободителната война. А на Шипка редом с руснаците са се сражавали и украинци, молдовци, финландци, черногорци, сърби, румънци... Но се развяха само руските и българските знамена. И сега тук последва нещо, което трудно може да бъде разбрано от фейлетонистка без медицинско образование. Липсата на други знамена не бе спомената от държавите, чиито синове досега сме почитали. Така е решила българската (да речем, че го е решила българската) държава, така е постъпила, не ни се месят.

Виж, руската държава и гостът в нейно лице се показаха много недоволни, че въобще досега сме поднасяли благодарност и на други народи. Патриарх Кирил спретна такъв скандал от ревност на българския президент, че отзвукът от думите му разклати стабилността. В самата Русия военни, политолози, политици и философи се надпреварват да ни наричат предатели и да ни кълнат за нашите изневери, даже по руската телевизия се чуха предложения да ни освободят пак. Като украинците. И понеже президентът Радев май нещо не успял в разговора с Кирил да му обясни, че “скъпи, не е това, което си мислиш”, както се казва в такива случаи, бих поела тази задача.

“Дорогие братушки! Друзья славянски, панславянски и православни. Айде стига сте ни освобождавали вече! Знам, че ни обичате, отдалече си личи - все пак руски е

лафът “Бие ме,

значи ме обича!”

А ако наистина вярвате, че сме от едно семейство, дръжте се така, както човек се държи с фамилията си – ако искаш да се харесвате, живеете отделно. Стига сте мърморили като бивша тъща, която не е доволна от размера на издръжката. Намерете друг начин на препитание, не разчитайте само на благодарност или бой. Стига сте гледали в паничките на бившия соцблок, погледнете във вашата. Вложете парите си в нови технологии вместо в нови оръжия и ще получите милион пъти повече, отколкото като изтърсвате като брашнен чувал имперските си спомени. Спрете да тормозите и арестувате най-светлите си умове и нещата ви ще потръгнат. Погледнете само към омразната ви Америка. САЩ каква държава са въобще? Имат-нямат 200 години, а всички живеем с техните технологии, гледаме техните филми и слушаме музиката им. Европейският съюз е даже още по-млад, няма вашите природни находища, а живее толкова по-богато от вас. И защо, мислите, това е така? Според мен, защото там се живее свободно. А само свободните хора вървят напред. Така че, преди да освобождавате нас, украинците и когото и да било, освободете първо вас!

Това е.

Жалко само за вашите искрени приятели в Русия, те така се постараха, а такъв бой сега им хвърляте. Като че ли от цялата работа най-пострада най-вашият човек. Президентът хем отнесе скандала от патриарха ви, хем българите се притесниха от поведението му, хем жена му пак прописа във фейсбук. Ще го разболеете този човек, не така. Не ви останаха много у нас, пазете ги.

Покрай тези страсти за миналото съвсем не разбрахме какво е станало с настоящeто.

Говори се, че Кирил е дошъл в София не само за да празнува, а и да свърши туй-онуй. Най-вече да сведе на българските си колеги от БПЦ редно ли е да подкрепят

желанието на

македонците да се

освободят от сърбите,

или не. За да не натягам напрежението, ще отговоря веднага. Еми не е редно. Македонците са на сърбите, а сърбите са на руснаците... А който пипа нещо, дето е на руснаците, знаете как приключва. И къде. Студено и на дълбоко. Сега с този скандал обаче май не намалихте желанието да им се помогне, даже обратното. На децата на разведени родители трябва да се помага, иначе може да станат хулигани. Ето другият ви човек у нас – Волен... Беше се поправил, не буйстваше, а сега след поредния семеен скандал, ако го чуете каво говори, жал ще ви стане. На нас вече ни стана. Така че догодина на 3 март, ако ще идвате, имайте предвид горното.

Ваша подруга: Лола”

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • По-добре камери, отколкото мощни коли за КАТ

    Идеите и мерките срещу шофьорите нарушители стават все повече и е ясно, че целта е една - да станат по-малко нарушенията на пътя, както и да се намали броят на ранените и жертвите при катастрофи в България. Сега ни съобщават, че ще се поставят още от новите по-прецизни камери, които да засичат по-точно нарушителите по пътищата и да не им
  • Трябва да има публична информация за биологичното разнообразие

    Държавата трябва да има открита общодостъпна информационна система Становище, внесено от автора в МОСВ по публикувания на 07.01.2019 г. на интернет страницата на МОСВ проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за биологичното разнообразие (ЗБР). 1. По отношение на необходимостта от промяна в ЗБР През 2017 г.