Колко тежи съдебната корона

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6760054 www.24chasa.bg

Изборът на шеф на Софийския градски съд се провали при първия опит. Кадровиците от ВСС не само не успяха да се обединят около един категоричен кандидат, но и нито един от двамата не събраха достатъчно гласове.

Което за пореден път показва, че в съдебната система има кадрова криза. Не защото няма качествени хора в системата, а главно защото тези качествени кадри не искат да носят тежестта на съдебната корона, която е натоварена с прекалено много негативи и не желаят имената им на добросъвестни магистрати да понасят щети от действията на техни колеги, които прекрачват с лекота правила и принципи.

Ето затова все по-малко качествени хора посягат към тежката корона на Темида. Така обаче се получава един затворен кръг - от една страна, хората нямат доверие в съдебната система и очакват тя да се реформира към по-бързо и по-справедливо правораздаване. От друга страна обаче няма и желаещи, които да издърпат реформата в правилната посока.

  • Защо филтърът пред детското меню е важен

    Европейският съюз ще въведе нова регулация, засягаща нездравословните храни - в които има много сол, захар или трансмазнини. Ще се ограничи рекламата им в социалните мрежи чрез известни личности, както и промоциите им в магазините.  Замислените мерки са в правилна посока. Няма нужда да обясняваме колко важна е добрата храна в детска възраст.
  • ТЕЛК да не включва само водещото заболяване

    С оценка, основана вече само на целта икономии, ние ще трябва да сме вече най-работоспособните, иначе губим пенсията си ЙОРДАНКА ТОДОРОВА, председател на майките в инвалидни колички в България ХОРАТА с увреждания живеят с мизерни пенсии средно по 223 лева. Именно национално представените организации за правата им са тези,