По-честно е да има зони за пушене

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6819590 www.24chasa.bg

Има резон в предложението да се разрешат зони за пушене в хотели, барове, гари, дори и стадиони. Така поне ще се сложи точка на досегашното “лицемерие на найлона” с оградените отвън места, на които са принудени да се крият пушачите в зимните месеци, уж спазвайки тоталната забрана. (Виж 1-а стр.)

Вярно е, че пушенето е вредно, по този въпрос спор няма. Но от друга страна, дори и при тоталната забрана за пушене в ресторанти, кафенета, барове и обществени сгради, се пуши, а явно контролните органи не смогват да налагат навсякъде глоби.

Затова, вместо да се успокояваме, че прилагаме тотална и строга забрана, с която пазим здравето на гражданите, е по-честно да има обособени места за пушене, отколкото наредбата непрекъснато да се престъпва.

А и едва ли е необходимо да се вдига кой знае каква пушилка срещу промяната най-малкото защото тя предвижда двойно повишаване на глобите. Дано тези санкции стреснат нарушителите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Договорката за хляба е съвсем на място

    Договорката между земеделското министерство и големите вериги за цената на хляба е навременна и на място. Защото тук не става въпрос за намеса на държавата в дейността на частни дружества, а за джентълменско споразумение. И неговата цел е да не се позволи рязко поскъпване на хляба. Ясно е, че за увеличение на цената има основателна причина -
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,