По-честно е да има зони за пушене

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6819590 www.24chasa.bg

Има резон в предложението да се разрешат зони за пушене в хотели, барове, гари, дори и стадиони. Така поне ще се сложи точка на досегашното “лицемерие на найлона” с оградените отвън места, на които са принудени да се крият пушачите в зимните месеци, уж спазвайки тоталната забрана. (Виж 1-а стр.)

Вярно е, че пушенето е вредно, по този въпрос спор няма. Но от друга страна, дори и при тоталната забрана за пушене в ресторанти, кафенета, барове и обществени сгради, се пуши, а явно контролните органи не смогват да налагат навсякъде глоби.

Затова, вместо да се успокояваме, че прилагаме тотална и строга забрана, с която пазим здравето на гражданите, е по-честно да има обособени места за пушене, отколкото наредбата непрекъснато да се престъпва.

А и едва ли е необходимо да се вдига кой знае каква пушилка срещу промяната най-малкото защото тя предвижда двойно повишаване на глобите. Дано тези санкции стреснат нарушителите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо е важно законът да се спазва

    Спор няма, че общественото мнение е чувствително по въпроса с имотите и имането на хора от властта. Така е било, така и ще бъде - хората все имат едно наум било ли е всичко законно, има ли някакви нарушения, как точно и за колко един или друг от властимащите са придобили имот, кола, кога и как са отишли на скъпа ваканция и все неща от този
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо