По-честно е да има зони за пушене

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6819590 www.24chasa.bg

Има резон в предложението да се разрешат зони за пушене в хотели, барове, гари, дори и стадиони. Така поне ще се сложи точка на досегашното “лицемерие на найлона” с оградените отвън места, на които са принудени да се крият пушачите в зимните месеци, уж спазвайки тоталната забрана. (Виж 1-а стр.)

Вярно е, че пушенето е вредно, по този въпрос спор няма. Но от друга страна, дори и при тоталната забрана за пушене в ресторанти, кафенета, барове и обществени сгради, се пуши, а явно контролните органи не смогват да налагат навсякъде глоби.

Затова, вместо да се успокояваме, че прилагаме тотална и строга забрана, с която пазим здравето на гражданите, е по-честно да има обособени места за пушене, отколкото наредбата непрекъснато да се престъпва.

А и едва ли е необходимо да се вдига кой знае каква пушилка срещу промяната най-малкото защото тя предвижда двойно повишаване на глобите. Дано тези санкции стреснат нарушителите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Съдът не трябва да променя закони, а да ги прилага

    На съдебната власт не ѝ е работа да променя законите, работата ѝ е да ги прилага. А законодателната дейност е работа на парламента. Но ето, че Върховният касационен съд на практика заличи гражданската конфискация, предвидена в Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество. (Виж 4-а и 5-а стр.
  • Европа мисли до 2021 г. за блокчейн вот

    Има срив в доверието към гласуването на избори по нови технологии ДОКАТО у нас дебатирахме как да гласуваме, по света големият ентусиазъм за електронното гласуване от 2015-а изчезна. Факт е, че в момента в Европа машинно гласуване няма, а дистанционно електронно гласуване има на две места - в Република Естония и в Конфедерация Швейцария за три