По-честно е да има зони за пушене

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6819590 www.24chasa.bg

Има резон в предложението да се разрешат зони за пушене в хотели, барове, гари, дори и стадиони. Така поне ще се сложи точка на досегашното “лицемерие на найлона” с оградените отвън места, на които са принудени да се крият пушачите в зимните месеци, уж спазвайки тоталната забрана. (Виж 1-а стр.)

Вярно е, че пушенето е вредно, по този въпрос спор няма. Но от друга страна, дори и при тоталната забрана за пушене в ресторанти, кафенета, барове и обществени сгради, се пуши, а явно контролните органи не смогват да налагат навсякъде глоби.

Затова, вместо да се успокояваме, че прилагаме тотална и строга забрана, с която пазим здравето на гражданите, е по-честно да има обособени места за пушене, отколкото наредбата непрекъснато да се престъпва.

А и едва ли е необходимо да се вдига кой знае каква пушилка срещу промяната най-малкото защото тя предвижда двойно повишаване на глобите. Дано тези санкции стреснат нарушителите.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

  • Покажете бомбаджията

    Войната срещу футболните терористи става лична. Това разбрахме от офанзивата на държавата срещу хулиганите, след като един от идиотите хвърли бомба и едва не осакати за цял живот млада полицайка. Че ще решавате фундаменталния проблем - най-после ще се сложат по-добри камери по стадионите, билети ще се купуват срещу лична карта (а дано, ама...
  • 2045 г.: доминират професии, които сега дори не съществуват

    Прогнози за следващите 27 години Решихме да отбележим 27-ата годишнина на “24 часа” и с прогнози - какви ще са животът, светът и България след още 27 години. В тази поредица на вестника умни хора с въображение и визия за бъдещето прогнозират огромните промени, които ще се случат до 2045 година. Днес публикуваме предвижданията на икономиста Лъчезар