По-честно е да има зони за пушене

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6819590 www.24chasa.bg

Има резон в предложението да се разрешат зони за пушене в хотели, барове, гари, дори и стадиони. Така поне ще се сложи точка на досегашното “лицемерие на найлона” с оградените отвън места, на които са принудени да се крият пушачите в зимните месеци, уж спазвайки тоталната забрана. (Виж 1-а стр.)

Вярно е, че пушенето е вредно, по този въпрос спор няма. Но от друга страна, дори и при тоталната забрана за пушене в ресторанти, кафенета, барове и обществени сгради, се пуши, а явно контролните органи не смогват да налагат навсякъде глоби.

Затова, вместо да се успокояваме, че прилагаме тотална и строга забрана, с която пазим здравето на гражданите, е по-честно да има обособени места за пушене, отколкото наредбата непрекъснато да се престъпва.

А и едва ли е необходимо да се вдига кой знае каква пушилка срещу промяната най-малкото защото тя предвижда двойно повишаване на глобите. Дано тези санкции стреснат нарушителите.

  • Детският труд - повече, но с по-малко бумащина

    Тенденцията да се увеличават децата, които работят през лятото, е положително явление. Нормално е все повече тийнейджъри да искат да помогнат на семейния бюджет или пък да изкарат джобните си за лятото. Подобна практика отдавна е позната в страни като Германия, Франция, Италия, скандинавските страни, САЩ.
  • Коментар на седмицата №3: Европа е под заплаха - не от Тръмп, а от новия свят

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на седмицата. Този е №3 и е събрал над 11 404 прочитания: Притеснявам се да не ни се наложи спешно да харчим повече от 4 на сто за отбрана ДОНАЛД Тръмп не дължи нищо на миналото, на факта, че трансатлантическата връзка на патронаж от страна на Вашингтон към Западна Европа след разгрома на Хитлер