Тичане по време на ретрограден Меркурий не се препоръчва

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6827325 www.24chasa.bg

МОЯТ СПОРТЕН ДНЕВНИК: Добре е да започвате с джогинга в понеделник

Забелязали ли сте, че напоследък няма пролет? Зимата отстъпва място директно на лятото. Това е много тревожно развитие. Да, разбира се, от една страна заради глобалното затопляне, природата, майката земя и животните, поколенията и ала-бала. Но най-вече и на първо място заради факта, че така няма време за отслабване.

Каква ужасна несправедливост! От червеното вино, пържолите, туршията и самозаблудата, че тия гънки около кръста под якето всъщност са заради пуловера, с един скок се озоваваме в сезона на истината. А тя обикновено е жестока.

Е, знам, че ги има и онези жрици на хубавата фигура, които дори и в най-страшната зимна виелица отиват на сутрешен крос, вместо коледното парти предпочитат фитнеса и за четири месеца са изяли всичко на всичко осем карфиола, но ние, обикновените простосмъртни, при първите слънчеви лъчи можем да разчетем по тялото си цялото новогодишно меню. Сланинки, бекончета, бухтички – всичко си е още там.

Естествено, това се маха само с пълен глад и спорт до дупка. По въпроса за пълния глад капитулирах още след оная диета, дето караш един месец на ябълки и чай. Още на третия ден имах видения - от една витрина с банички ми се усмихна Исус, а в обяда на колежката видях Богородица. Плачеше. И аз плаках, наложи се да ми дадат отпуска с успокоителни. Та оттогава не обичам драстичните режими. Но спорт започвам да правя още от понеделник. Даже ще си водя дневник.

Ден първи, понеделник:

Навила съм си будилника, за да стана в 6 часа и да поздравя слънцето вече по клинче и маратонки. Ще направя две обиколки на стадиона, 20 клякания, 20 лицеви и 20 коремни преси. Ще изям едно яйце. Ще се изкъпя и ще отида на работа с колелото. Натам и обратно - 46 километра. Вечерта ще изям едно броколи. Ще си легна рано, за да не нападам хладилника късно вечерта.

Ден първи, понеделник, корекция:

Станах в 6,30 и реших да отложа кроса. Все пак трябва да изпратя детето на училище, а е по-важно да съм добра майка, отколкото добра спортистка. Така ми остана време за кафе и цигарка. Добре е денят да започва без стрес и да имам време да се концентрирам върху работните задачи – все пак е по-добре да съм добър служител, отколкото добра спортистка. Ще наваксам с колелото, като вместо по директния път ще мина през Горни Окол. Там има чудесна ферма за жива риба, тъкмо ще взема за вечеря. Все пак е по-добре всички вкъщи да ядем здравословно, отколкото заради едната фигура аз да дъвча броколи, а те пици.

Ден първи, понеделник, втора корекция:

Днес е последният ден от ретроградния Меркурий, май е по-добре да не се залавям с нещо ново. Отложих за утре.

Ден първи, вторник:

Смятам да стана в 6 ч, да направя четири обиколки на стадиона, да не ям нищо и да отида на работа с ролкови кънки. След работа ще мина през фитнеса и ще вдигам тежести. От вдигане на тежести много бързо се влизало във форма.

Ден първи, вторник, корекция:

Ама и днес било ретрограден Меркурий?

Ден първи, сряда:

Станах в 6 ч и пих две кафета. Мислех да отида на работа пеша, но щях да закъснея, затова взех рейса. В офиса обаче се качих до четвъртия етаж пеша. Мисля, че ако сляза в паузата по стълбите и ги кача отново, имам право на обяд. Вечерта ще мина през фитнеса и ще наваксам.

Ден първи, четвъртък:

Днес пак станах в 6 ч и дори облякох спортния екип. Седях по него до 8, когато трябваше да се преоблека за работа. Взех си обаче спортния сак, ако все пак успея днес най-сетне да мина през фитнеса.

Ден първи, петък:

Имам жестока мускулна треска. Вероятно от качването пеша до четвъртия етаж оня ден. Не бива да се пресилвам толкова, все пак правя всичко това за здраве, а не да го руша. Явно не бива да ходя във фитнеса в това състояние, ще изчакам да се оправя.

Ден първи, събота, обяд:

От сутринта седя на тераската по спортен екип и се каня да сляза долу да потичам. Пълно е с хора, които правят джогинг. Някак е много успокояващо да ги наблюдавам така, нервите ми се отпускат, почивам си. Тъй и тъй ще тичам, ще хапна една баклавичка.

Ден първи, събота, вечерта:

Още седя на тераската, от баклавата ми стана малко тежко, а не бива в такова състояние да се тича. Вредно е. Навън още е пълно с жени, които правят джогинг. Те са слаби, а аз щастлива. Всичко е точно.

Ден първи, неделя:

По телевизията казаха, че тази година влиянието на ретроградния Меркурий се усеща поне седмица, след като е приключил. Значи от това било. Всъщност утре така или иначе е понеделник, а новите неща е хубаво да ги започваме в началото на седмицата, така че що да не врътна едни палачинки...

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Искаме си еврото! Ето защо

    Ако България влезе в чакалнята на еврозоната още през юли тази година заради “отличната си икономическа форма”, това може да се окаже изпреварване на най-добрите прогнози с цели 2 години. Защо това е добра новина за онези, които държат България да стане по-бързо част от еврозоната? Първо, защото и ние ще се присъединим към онези 340 милиона
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.