Тичане по време на ретрограден Меркурий не се препоръчва

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6827325 www.24chasa.bg

МОЯТ СПОРТЕН ДНЕВНИК: Добре е да започвате с джогинга в понеделник

Забелязали ли сте, че напоследък няма пролет? Зимата отстъпва място директно на лятото. Това е много тревожно развитие. Да, разбира се, от една страна заради глобалното затопляне, природата, майката земя и животните, поколенията и ала-бала. Но най-вече и на първо място заради факта, че така няма време за отслабване.

Каква ужасна несправедливост! От червеното вино, пържолите, туршията и самозаблудата, че тия гънки около кръста под якето всъщност са заради пуловера, с един скок се озоваваме в сезона на истината. А тя обикновено е жестока.

Е, знам, че ги има и онези жрици на хубавата фигура, които дори и в най-страшната зимна виелица отиват на сутрешен крос, вместо коледното парти предпочитат фитнеса и за четири месеца са изяли всичко на всичко осем карфиола, но ние, обикновените простосмъртни, при първите слънчеви лъчи можем да разчетем по тялото си цялото новогодишно меню. Сланинки, бекончета, бухтички – всичко си е още там.

Естествено, това се маха само с пълен глад и спорт до дупка. По въпроса за пълния глад капитулирах още след оная диета, дето караш един месец на ябълки и чай. Още на третия ден имах видения - от една витрина с банички ми се усмихна Исус, а в обяда на колежката видях Богородица. Плачеше. И аз плаках, наложи се да ми дадат отпуска с успокоителни. Та оттогава не обичам драстичните режими. Но спорт започвам да правя още от понеделник. Даже ще си водя дневник.

Ден първи, понеделник:

Навила съм си будилника, за да стана в 6 часа и да поздравя слънцето вече по клинче и маратонки. Ще направя две обиколки на стадиона, 20 клякания, 20 лицеви и 20 коремни преси. Ще изям едно яйце. Ще се изкъпя и ще отида на работа с колелото. Натам и обратно - 46 километра. Вечерта ще изям едно броколи. Ще си легна рано, за да не нападам хладилника късно вечерта.

Ден първи, понеделник, корекция:

Станах в 6,30 и реших да отложа кроса. Все пак трябва да изпратя детето на училище, а е по-важно да съм добра майка, отколкото добра спортистка. Така ми остана време за кафе и цигарка. Добре е денят да започва без стрес и да имам време да се концентрирам върху работните задачи – все пак е по-добре да съм добър служител, отколкото добра спортистка. Ще наваксам с колелото, като вместо по директния път ще мина през Горни Окол. Там има чудесна ферма за жива риба, тъкмо ще взема за вечеря. Все пак е по-добре всички вкъщи да ядем здравословно, отколкото заради едната фигура аз да дъвча броколи, а те пици.

Ден първи, понеделник, втора корекция:

Днес е последният ден от ретроградния Меркурий, май е по-добре да не се залавям с нещо ново. Отложих за утре.

Ден първи, вторник:

Смятам да стана в 6 ч, да направя четири обиколки на стадиона, да не ям нищо и да отида на работа с ролкови кънки. След работа ще мина през фитнеса и ще вдигам тежести. От вдигане на тежести много бързо се влизало във форма.

Ден първи, вторник, корекция:

Ама и днес било ретрограден Меркурий?

Ден първи, сряда:

Станах в 6 ч и пих две кафета. Мислех да отида на работа пеша, но щях да закъснея, затова взех рейса. В офиса обаче се качих до четвъртия етаж пеша. Мисля, че ако сляза в паузата по стълбите и ги кача отново, имам право на обяд. Вечерта ще мина през фитнеса и ще наваксам.

Ден първи, четвъртък:

Днес пак станах в 6 ч и дори облякох спортния екип. Седях по него до 8, когато трябваше да се преоблека за работа. Взех си обаче спортния сак, ако все пак успея днес най-сетне да мина през фитнеса.

Ден първи, петък:

Имам жестока мускулна треска. Вероятно от качването пеша до четвъртия етаж оня ден. Не бива да се пресилвам толкова, все пак правя всичко това за здраве, а не да го руша. Явно не бива да ходя във фитнеса в това състояние, ще изчакам да се оправя.

Ден първи, събота, обяд:

От сутринта седя на тераската по спортен екип и се каня да сляза долу да потичам. Пълно е с хора, които правят джогинг. Някак е много успокояващо да ги наблюдавам така, нервите ми се отпускат, почивам си. Тъй и тъй ще тичам, ще хапна една баклавичка.

Ден първи, събота, вечерта:

Още седя на тераската, от баклавата ми стана малко тежко, а не бива в такова състояние да се тича. Вредно е. Навън още е пълно с жени, които правят джогинг. Те са слаби, а аз щастлива. Всичко е точно.

Ден първи, неделя:

По телевизията казаха, че тази година влиянието на ретроградния Меркурий се усеща поне седмица, след като е приключил. Значи от това било. Всъщност утре така или иначе е понеделник, а новите неща е хубаво да ги започваме в началото на седмицата, така че що да не врътна едни палачинки...

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо е важно чиновникът да знае и може

    Ако на някого му се стори странно, че бъдещите чиновници ще отговарят на тестове, с които да проверяват базовите им знания и умения, направо ще кажем - има защо.  Първо, защото ако днес българските ученици се препъват на дисциплината четене с разбиране, със сигурност утре, когато започнат работа, трудно ще схващат поставените им задачи.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,