Технологиите в хранителната промишленост са толкова напреднали, че е все по-трудно потребителят да разбере какво си купува и с какво се храни. Всякакви имитиращи продукти се предлагат за истински, а сред най-тежките нарушения са тези при сирената и кашкавалите. Затова всяка стъпка, която ясно ще раздели имитиращите продукти от тези с качествени суровини, е принос в полза на потребителя. Каквото е предложението в една и съща мандра да не може да се произвежда истинско сирене и имитиращ продукт с палмово масло.
Така ще се прекратят мераците на някои производители от литър и половина мляко да правят килограм сирене и да печелят от това двойно и тройно. Разбира се, за да стане това реалност, се налага да има и строг контрол, и още по-строги санкции за нарушителите. Едва тогава купувачите ще бъдат сигурни, че са си купили сирене, а не имитация с палмово масло, която освен че ги удря по джоба, е вредна и опасна за здравето им, а и бие по престижа на българските млечни продукти.