Да живее еврото!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6838678 www.24chasa.bg

Ако България приеме общата валута, това ще е най-хубавата случка от 10 години насам

Хорът на хибридчиците дава тон за нова песен: громи еврото и плаши с бедите, които ще настъпят с приемането му. Това е поредната глупост, с която ни занимават.

Ако наистина България приеме еврото, това ще е най-хубавото нещо, което ни се е случвало от 10 години.

Ползата ще

е за всеки и

незабавно

Реално всичко ще поевтинее, защото паразитната рента от валутни разлики ще изчезне от цената на всичко.

Никога не съм разбирал защо има различни валути по света - за да могат да рисуват национални герои върху тях, а група тарикати да правят пари от нищо - от т. нар. чейндж. Преди 20 години светът сякаш вървеше към единна валута с появата на еврото, което бе приблизително равно на един долар, на 200 йени и на 2 хоконгски долара.

Тази правилна посока обаче бе зарязана - пак изплуваха едни курсови разлики, почнаха спекулации с швейцарския франк, чешката крона и се тръгна на зле.

Ако България приеме еврото и замени лева, това

ще освободи

народа ни от

чейнчаджийското иго,

но друго освен полза не се вижда. Трябва първо да ни поканят. Все едно да ни поканят на пътешествие с яхта, където се закусва с Моеt&Chandon, напълно безплатно, и ние да се дърпаме и да викаме: “Искаме си Иван Милев на петте лева” в някаква компулсивна обсесия със суицидални елементи. Толкова е глупаво, че не знам какво да кажа. Затова да преминаваме към конспиративните теории. Кой е против еврото?

1. Чейнчаджийската прослойка, която богатее от курсовите разлики - тук се включват обикновените тарикати, които имат бюра и финансови къщи, както и банките, впрочем.

2. Това е част от руската хибридна война срещу ЕС. Ако такава хипотеза е вярна, говорителите антиевро изпълняват състава на престъплението “вредителство” по член 107 от Наказателния закон и носят наказателна отговорност, защото умишлено се опитват да попречат на нормалното функциониране на паричната и кредитна система на страната.

3. Обикновените глупаци. Лица, които 30 години доброволно се оставят да бъдат

стригани до голо

от тарикатите

на прехода

Податливите на слухове, фейкновини и читатели на жълти вестници. То не бяха пловдивски игри, варненски пирамиди, борси, баба Ванга и сега безценният ни лев. Не знам дали националната ни валута е неизтребима, но ирационалната национална глупост със сигурност е.

Дано да ни поканят и да приемем пълноценно еврото, но независимо от това смятам, че България тутакси трябва да приеме еврото като паралелна валута за вътрешни разплащания. И без това заради борда един лев е равен на половин евро и техническите въпроси като ресто в лев или евро ще бъдат лесно решими. Това ще бъде плавен преход към пълното ни приемане, а и за такова нещо няма нужда да чакаме покана.

Заради валутния

борд българският

лев е някакъв

аватар на еврото

и ако сме свободни хора, трябва да приемем реалността, каквато е.

Регионалните общи валути са част от светлото бъдеще на човечеството и еврото е част от тях. В близко бъдеще трябва да се появи общоарабски дирхам или реал, някакъв латиноамерикански боливар или песо. Общ вон, юан или йена за Южна Азия. Британски паунд за цялата общност на нациите, включително Австралия и Канада. И тези нови 4-5 валути да имат приблизително еднаква стойност и обезпечение, така че лесно да се върви към единна световна валута.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Реформа трябва, и то в полза на пациентите

    Реформа в здравеопазването трябва, и то в полза на пациентите. Защото всяка година се отделят все повече пари за здраве, но здравната каса продължава да се източва доста сполучливо, а тарикати са превърнали някои болници в печелившо бизнес начинание. От което на болните не им става по-добре, тъй като невинаги получават адекватно лечение,
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в