Как се печели „Евровизия“ и световно по футбол

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6860745 www.24chasa.bg

За да грабнат нашите купата, трябва просто да тичат бързо, че да не ги хванат

Откакто България влезе в Европейския съюз и преизпълни националната си мечта да е на три морета, като де факто в общността има достъп до седем морета и един океан, приоритетите доста се промениха. Вече не се стремим към големина, а към височина. Следващата ни национална мечта е да спечелим Евровизия.

За съжаление България някак все е на една крачка след актуалната мода на този конкурс. Мъжът в рокля, токчета и брада пратихме една идея по-рано от Кончита Вурст, когато европейците още не бяха готови да припадат от толерантна радост, че и хомосексуалните могат да пеят, а хората с барабаните заминаха една идея по-късно от украинката Руслана, която спечели с импровизация на юнаци във вълчи кожи, удрящи по варели.

Общо взето по толерантната линия май спечелиха всички представители на онеправдани групи – от кросдресъри през представители на политически неспокойни нации до чакащия трансплантация сърце (макар неговата песен спокойно да можеше да спечели и без да разказват личната му история, защото песента си е много хубава).

Затова тая година на преден план излезе шоуто. Колкото по-голямо шоу, толкова по-добре. За съжаление ние още сме на вълна толерантност и се явихме с песен, изпята от различни по цвят певци плюс народна певица, всичките облечени като от „Седморката на Блейк“. Стараят се хората, пеят, ама тя „Евровизия“ отдавна не е конкурс, на който да си показваш пеенето. Ако не можеш да пееш сред взривове на балистични фоейрверки, роклята ти не се превръща в малка електроцентрала или поне не се въртиш на колело и не пееш надолу с главата, спукана ти е работата. Затова, за догодина предлагам да подходим по-стратегически и най-сетне да превземем и този последен непревзет от България връх.

Тъй като всички останали участници се раздават до край в шоуто, трябва да ги изненадаме с нещо много по-оригинално от гърмяща рокля или певци, падащи от тавана на шпагат. Например, да излезем с цял състав народни певици, които докато смайват по-музикалните в публиката с тоналност, извивки, ритъм и магически тембър, прекарват спагети през носа си. Такова нещо на „Евровизия“ още не е виждано. Може даже направо като беквокалистки да им пратим Гала и нейните врачки. Магическите ни гласове отпред пеят носово и мятат спагети из ноздрите, а отзад още по-магическите ни хомеопатки пият урина, цикат кърма и ръсят отгоре по сцената сода бикарбонат – доказана рецепта за лечение от рак и лошо представяне по конкурси. Разбира се, народните певици не бива да са само народни певици. Всяка от тях може да язди, да плете на три куки и да решава интеграли, като всички тези умения също ще бъдат демонстрирани на сцената. Задължително е и всяка певица да разкаже сърцераздирателна лична история, с която да спечели завинаги сърцата на публиката. А понеже тя е обръгнала на разкази за война, хомофобия, смърт в семейството и другите обичайни за участници в конкурси премеждия, нека нашите момичета съсипят европейските слушатели с разказ как се записва дете в детска градина в София. Мисля, че едва ли някоя европейка ще остане недокосната от тази драма. „Притури са планината и затрупа в градината местата. Останах самичка да гледам дечиня, без да са ги приели в градина“. На припева всички извиват тъжни гласове в седем осми, а солистката дръпва една спагета през ноздрата като израз на безизходицата, в която съвременната работеща жена е поставена. Един вид държавата те изсмуква като нос спагета и ти нямаш време дори за децата си. Мисля, че подобно концептуално изкуство не би останало неразбрано и ще го подкрепят не само работещите жени с деца в цяла Европа, а и феминистките, ЮНЕСКО, социалистите, а ако не те – поне българската диаспора в Испания, Англия и Дортмунд.

В краен случай, можем да помолим и българските политици да подкрепят желанието на народа да оглави „Евровизия“ и да се нагърби със задачата да преброи есемесите, с които се гласува накрая. Сигурна съм, че ако броят нашите управляващи, в крайните резултати ще излезе, че дори самите певци конкуренти са пуснали есемесче за българската песен. А когато най-сетне превземем певческия конкурс, ще се отвори поле и за нови успехи. Например да грабнем световната купа по футбол. За целта не са нужни чак толкова стратегии и номера като за „Евровизия“, нужно е само нашите като грабнат купата, да тичат бързо, че да не ги хванат.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Вярва ли някой, че присъдата по делото “Алабин” е без рушвет

    12 г. след трагедията на централната софийска улица “Алабин”, в която под руините на рухнала сграда загинаха две млади жени, едната от които майка на 3-годишно момиченце, делото приключи на първа инстанция. Решението на съда, че няма виновни, е повече от скандално, то е логичен завършек на отвратителното българско правосъдие. 10 г.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,