За да има мир, Таско в Сибир! Без компютър

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6872682 www.24chasa.bg

Таско Ерменков, народен представител, един от първите редици на БСП, демонстрира колко безотговорен става човек в интернет. С фалшива новина подплаши 2 милиона софиянци, че има отрова във водата, която пият. Вероятно може да се оправдае, че е бил загрижен, само попитал дали някоя институция няма да го опровергае.

Истината е, че Таско е хибридно оръжие. И за безотговорните си писаници във фейсбук трябва да бъде наказан. Както от избирателите си, така и от партията си. Но и от съдебната система. За всяване на паника и в момента има текстове в Наказателния кодекс. Прокуратурата трябва да се задейства, а съдът много бързо поне да забрани на Таско достъпа до компютър.

Тези призиви вероятно ще се видят остри на доста хора. Но в любимата на Ерменков Русия за разпространение на паника Таско щеше да отиде поне за няколко години в Сибир. Без компютър.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Плащай! Дори да си мъртъв по шофьорска книжка

    Казват, че по времето на социализма в предприятия с опасно производство имало следния лозунг: “Бъди нащрек! Миг невнимание и после цял живот мъртъв!” Един вид - всестранна грижа за човека. В днешните демократични времена пред КАТ оказа се можеш да си “мъртъв по шофьорска книжка”. Това правило се родее само с прословутия параграф 22 от романа на
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в