Умната, защото глобите при съседите са люти

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6917769 www.24chasa.bg

Всеки, който тръгва на път в някоя от съседните страни, трябва да знае наизуст за новите солени глоби там. Един червен светофар в Гърция например ще ви струва 700 евро. Ако сте пили или ако карате с доста над позволената скорост, това ще ви излезе над 1000 евро в съседна Сърбия.

Явно навсякъде при нашите съседи се вземат сериозни мерки, за да спрат хулиганите по пътищата, а целта е една - не да ви вгорчават ваканцията, а да се спасява човешки живот.

В България обаче каквито и мерки да се предприемат, каквито и глоби да се налагат, нарушителите сякаш стават повече. За едно изпреварване на магистрала вече може да си изпросите заплаха с пистолет от съседната кола с шофьор бабаит. Както се случи на един депутат, та историята се разчу.

Но при съседите не е така, там тарикатлъците на пътя не вървят, затова бъдете разумни и карайте по правилата, ако не искате да си докарате люта глоба.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защита на Магурата - ето как!

    Гръмналият скандал с надписа “Ради, Павчо, 2019, Антов” близо до праисторическите скални рисунки в Магурата само напомня, че трябват спешни и адекватни мерки за опазването на пещерата. Нямало повредени рисунки, успокояват ни факторите от Белоградчик, които носят отговорност. Добре, но въобще няма място за каквато и да било дискусия - никой не
  • Коментар на седмицата №2: А мъжът от екипа на Кобрата не беше ли унизен от Джени Суши

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 112 хил. прочитания. Защо репортерката с нищо не показа, че целувката на Кубрат ѝ е неприятна, а дори му благодари АТЛЕТИЧЕСКАТА комисия на щата Калифорния, която се намира в Лос Анджелис, отне до 23 септември лиценза на боксьора Кубрат Пулев