Умната, защото глобите при съседите са люти

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6917769 www.24chasa.bg

Всеки, който тръгва на път в някоя от съседните страни, трябва да знае наизуст за новите солени глоби там. Един червен светофар в Гърция например ще ви струва 700 евро. Ако сте пили или ако карате с доста над позволената скорост, това ще ви излезе над 1000 евро в съседна Сърбия.

Явно навсякъде при нашите съседи се вземат сериозни мерки, за да спрат хулиганите по пътищата, а целта е една - не да ви вгорчават ваканцията, а да се спасява човешки живот.

В България обаче каквито и мерки да се предприемат, каквито и глоби да се налагат, нарушителите сякаш стават повече. За едно изпреварване на магистрала вече може да си изпросите заплаха с пистолет от съседната кола с шофьор бабаит. Както се случи на един депутат, та историята се разчу.

Но при съседите не е така, там тарикатлъците на пътя не вървят, затова бъдете разумни и карайте по правилата, ако не искате да си докарате люта глоба.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кой забрави, че кучетата се водят само на каишка

    Помните ли смъртта на един възрастен професор, нахапан жестоко от глутница кучета през 2012 г.? След неговата драматична история мерките за бездомните кучета и правилата за домашните любимци пак се затегнаха. Само че - както винаги, от ден до пладне. Правила има, но никой не ги спазва. От 10 кучета в парка най-много две-три да са на каишка,
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо