Умната, защото глобите при съседите са люти

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6917769 www.24chasa.bg

Всеки, който тръгва на път в някоя от съседните страни, трябва да знае наизуст за новите солени глоби там. Един червен светофар в Гърция например ще ви струва 700 евро. Ако сте пили или ако карате с доста над позволената скорост, това ще ви излезе над 1000 евро в съседна Сърбия.

Явно навсякъде при нашите съседи се вземат сериозни мерки, за да спрат хулиганите по пътищата, а целта е една - не да ви вгорчават ваканцията, а да се спасява човешки живот.

В България обаче каквито и мерки да се предприемат, каквито и глоби да се налагат, нарушителите сякаш стават повече. За едно изпреварване на магистрала вече може да си изпросите заплаха с пистолет от съседната кола с шофьор бабаит. Както се случи на един депутат, та историята се разчу.

Но при съседите не е така, там тарикатлъците на пътя не вървят, затова бъдете разумни и карайте по правилата, ако не искате да си докарате люта глоба.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • НАП да пише на 4 милиона българи, и то по-бързо

    Поне 4 милиона българи са били засегнати от хакерската атака на НАП според информациите в медиите. Очаква се да бъде предоставена платформа, чрез която всеки може да провери дали е потърпевш и какви точно негови лични данни са изтекли от масивите на данъчните. Предстоят много проверки кой, как и колко е виновен за тази ситуация.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в