Умната, защото глобите при съседите са люти

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6917769 www.24chasa.bg

Всеки, който тръгва на път в някоя от съседните страни, трябва да знае наизуст за новите солени глоби там. Един червен светофар в Гърция например ще ви струва 700 евро. Ако сте пили или ако карате с доста над позволената скорост, това ще ви излезе над 1000 евро в съседна Сърбия.

Явно навсякъде при нашите съседи се вземат сериозни мерки, за да спрат хулиганите по пътищата, а целта е една - не да ви вгорчават ваканцията, а да се спасява човешки живот.

В България обаче каквито и мерки да се предприемат, каквито и глоби да се налагат, нарушителите сякаш стават повече. За едно изпреварване на магистрала вече може да си изпросите заплаха с пистолет от съседната кола с шофьор бабаит. Както се случи на един депутат, та историята се разчу.

Но при съседите не е така, там тарикатлъците на пътя не вървят, затова бъдете разумни и карайте по правилата, ако не искате да си докарате люта глоба.

  • Лекарите, които всеки ден правят добрини

    Лекарите, които всеки ден правят добрини

    Светът може да бъде прекрасен, когато има хора като младия лекар от болницата в Пазарджик, който с бърза реакция успя да спаси припаднала жена. Вярна ще се окаже максимата, че успели в живота са хората, които знаят как да открият радостта и да я предадат на другите. А какво по-радостно и изпълващо с удовлетворение от това да си спасил човешки
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга