Как стигнахме американците. И ги задминахме

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6928271 www.24chasa.bg

Мелания Тръмп облече яке със скрито послание на гърба. Вижте какво

ЛОЛА МОНТЕСКЬО

Тази седмица не беше добра, приятели. Видяхме, че светът и от двете страни на океана, все още може да бъде много лошо място за деца в нужда. За деца, които емигрират в търсене на по-добър живот с родителите си в САЩ, за деца, които се борят за живота си с майките си в България.

Дето се вика, най-сетне ги стигнахме американците! Даже ги преварихме. Ние нашите деца в нужда, когато сме ги затваряли в клетки по концлагерите, пардон домовете за сираци, американците още дори и не са сънували, че Тръмп ще им стане президент. Те това и с Тръмп начело на държавата от нас са го видели. „Айде да видим какво ще стане, ако и ние като българите си сложим лаици, егомани и еднокнижници начело.“ И речено, сторено.

Всичко от нас копират, ние от тях засега сме заели само първата дама. И престрелките в баровете, но те са друга тема.

Та като казах първа дама, оня ден Мелания Тръмп посети децата на мексикански нелегални имигранти, арестувани с родителите си на границата. Над 2000 са отделени в специални центрове за задържане, далеч от близките си. Кадрите от тези затвори с уплашени, отнети от майките си деца, могат да разтропат дори сърца на хора, виждали Могилино. Ще си каже човек, добър пиар ход – съпругата на Тръмп лично демонстрира съчувствие към тези деца, които според не малко хора току виж се окажат първата сериозна причина президентството да не продължи дълго.

И какво прави Мелания? Облича си яке с голям надпис на гърба „Не ми пука! А на вас?“

Да ти кажа, Мелания, на нас ни пука. И на повечето нормални хора на този свят също. Но не на всички хора, де, не си съвсем сама. Ето, на Валери Симеонов също не му пука. Той заяви, че не е работа на майките на деца с недъзи, да питат къде и за колко пари летят чиновниците, които иначе са назначени да им казват, че няма пари. И на премиера не му пука. Той пък влезе в историята с репликата: „Махнете ми ги от главата тия“. Господин премиер, Бойко, това изцяло е във вашите ръце. Погрижете се тия майки да не се страхуват, че може да умрат преди децата си и тогава няма да има кой дори да погледне рожбите им, и те сами „ще ви се махнат от главата“. И по-хубави места има да пребиваваш. Нека държавата поне един път си влезе в ролята на държава. Иначе току виж стане като в Америка – може тия деца да се окажат сериозна причина премиерството да е скоропостижно. Само не пращайте нашата първа дама при тях. Че Деси и без това доста тоалети заимства от колежката си – да не стане някой гаф.

По-добре да я няма на такива места. То и за Мелания май беше по-добре да я няма. Хубаво я нямаше до този момент цели 45 дена. Накрая всички вече се питаха къде е жената на Доналд Тръмп, да не е избягала, отвлечена ли е, има ли нужда от помощ? Според мен и тя е била в някоя килия... И като време съвпада. На визитата си при децата на имигрантите тя пита след колко време ще ги извадят от клилиите и ще ги съберат с майките им, и точно толкова й казаха – 42-45 дена. На което тя какво отговори? „Грейт!“ Демек „чудесно!“ Чудесно, моля ви се, било, че децата ще стоят още месец и половина в затвора... Не може да е толкова глупава! Или? Може би през нейния поглед да те държат 45 дена в клетка далеч от семейството ти съвсем не е лоша идея, даже тя би се чувствала чудесно. Това го разбирам. Даже през тази призма виждам и ново тълкувание на надписа на якето й. I don’t care, както е на английски не ми пука, може и да е закодиран вик за помощ. Don са първите букви на Donald, а в care се съдържат първите букви на cage – клетка, килия. I Donald cage – Аз, Доналд, клетка! Спасете Мелания, Доналд я държи в клетка!

Ето, че американците са много по-зле от нас вече. Ние нашата първа дама не я държим затворена. Всъщност ние никой не държим затворен – даже и затворниците. Оня ден поредният забравил да се върне от работа обратно в килията и сега го чакат. Може пък и да закъса с парите, да огладнее, да му домъчнее и да се върне. Знае ли човек? Само да не брадясва, че тогава няма да го разпознаят и едва ли ще го пуснат обратно в затвора. То у нас да влезеш в пандиза е много по-трудно, отколкото да излезеш.

Което е добра новина за управляващите, защото все някога.... Имам предвид ония в САЩ, за нашите си знаем, че ще е никога. И в това тепърва има да ни настигат.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Има ли “схема”, трябва и парола

    “Много поздрави от Р!” била паролата, с която здрави хора получавали решения от ТЕЛК за инвалидност. Това съобщи прокуратурата, след като 6 души във Варна бяха задържани. Има ли “схема”, трябва да има и парола, кодирано съобщение, което казва едно, а означава съвсем друго. То така е и в други корупционни хватки - има си “крилати фрази”.
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.