Как стигнахме американците. И ги задминахме

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6928271 www.24chasa.bg

Мелания Тръмп облече яке със скрито послание на гърба. Вижте какво

ЛОЛА МОНТЕСКЬО

Тази седмица не беше добра, приятели. Видяхме, че светът и от двете страни на океана, все още може да бъде много лошо място за деца в нужда. За деца, които емигрират в търсене на по-добър живот с родителите си в САЩ, за деца, които се борят за живота си с майките си в България.

Дето се вика, най-сетне ги стигнахме американците! Даже ги преварихме. Ние нашите деца в нужда, когато сме ги затваряли в клетки по концлагерите, пардон домовете за сираци, американците още дори и не са сънували, че Тръмп ще им стане президент. Те това и с Тръмп начело на държавата от нас са го видели. „Айде да видим какво ще стане, ако и ние като българите си сложим лаици, егомани и еднокнижници начело.“ И речено, сторено.

Всичко от нас копират, ние от тях засега сме заели само първата дама. И престрелките в баровете, но те са друга тема.

Та като казах първа дама, оня ден Мелания Тръмп посети децата на мексикански нелегални имигранти, арестувани с родителите си на границата. Над 2000 са отделени в специални центрове за задържане, далеч от близките си. Кадрите от тези затвори с уплашени, отнети от майките си деца, могат да разтропат дори сърца на хора, виждали Могилино. Ще си каже човек, добър пиар ход – съпругата на Тръмп лично демонстрира съчувствие към тези деца, които според не малко хора току виж се окажат първата сериозна причина президентството да не продължи дълго.

И какво прави Мелания? Облича си яке с голям надпис на гърба „Не ми пука! А на вас?“

Да ти кажа, Мелания, на нас ни пука. И на повечето нормални хора на този свят също. Но не на всички хора, де, не си съвсем сама. Ето, на Валери Симеонов също не му пука. Той заяви, че не е работа на майките на деца с недъзи, да питат къде и за колко пари летят чиновниците, които иначе са назначени да им казват, че няма пари. И на премиера не му пука. Той пък влезе в историята с репликата: „Махнете ми ги от главата тия“. Господин премиер, Бойко, това изцяло е във вашите ръце. Погрижете се тия майки да не се страхуват, че може да умрат преди децата си и тогава няма да има кой дори да погледне рожбите им, и те сами „ще ви се махнат от главата“. И по-хубави места има да пребиваваш. Нека държавата поне един път си влезе в ролята на държава. Иначе току виж стане като в Америка – може тия деца да се окажат сериозна причина премиерството да е скоропостижно. Само не пращайте нашата първа дама при тях. Че Деси и без това доста тоалети заимства от колежката си – да не стане някой гаф.

По-добре да я няма на такива места. То и за Мелания май беше по-добре да я няма. Хубаво я нямаше до този момент цели 45 дена. Накрая всички вече се питаха къде е жената на Доналд Тръмп, да не е избягала, отвлечена ли е, има ли нужда от помощ? Според мен и тя е била в някоя килия... И като време съвпада. На визитата си при децата на имигрантите тя пита след колко време ще ги извадят от клилиите и ще ги съберат с майките им, и точно толкова й казаха – 42-45 дена. На което тя какво отговори? „Грейт!“ Демек „чудесно!“ Чудесно, моля ви се, било, че децата ще стоят още месец и половина в затвора... Не може да е толкова глупава! Или? Може би през нейния поглед да те държат 45 дена в клетка далеч от семейството ти съвсем не е лоша идея, даже тя би се чувствала чудесно. Това го разбирам. Даже през тази призма виждам и ново тълкувание на надписа на якето й. I don’t care, както е на английски не ми пука, може и да е закодиран вик за помощ. Don са първите букви на Donald, а в care се съдържат първите букви на cage – клетка, килия. I Donald cage – Аз, Доналд, клетка! Спасете Мелания, Доналд я държи в клетка!

Ето, че американците са много по-зле от нас вече. Ние нашата първа дама не я държим затворена. Всъщност ние никой не държим затворен – даже и затворниците. Оня ден поредният забравил да се върне от работа обратно в килията и сега го чакат. Може пък и да закъса с парите, да огладнее, да му домъчнее и да се върне. Знае ли човек? Само да не брадясва, че тогава няма да го разпознаят и едва ли ще го пуснат обратно в затвора. То у нас да влезеш в пандиза е много по-трудно, отколкото да излезеш.

Което е добра новина за управляващите, защото все някога.... Имам предвид ония в САЩ, за нашите си знаем, че ще е никога. И в това тепърва има да ни настигат.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Мерките срещу чумата по свинете не са прекалени

    Забрана за фермерски пазари, отстрел на животни, умъртвяване на здрави прасета, дезинфекционни пунктове. Вероятно за някои тези мерки срещу африканската чума по свинете изглеждат прекалени. Но не са и причината е съвсем ясна - срещу заболяването лек няма. Единственият начин да се пресече е да се убиват животни, колкото и нехуманно да звучи.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в