Имаш един милион? Най-добре е да инвестираш

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6950806 www.24chasa.bg

Нямаме нищо против богатите. Както се казва, изработили са си парите. Едни - с ум и находчивост, други - с къртовски труд, трети - с комбинативност или просто с повече късмет. Всеки както може.

Но за какво се харчат спечелените пари, обичайно ли е да се хвърли например един милион за покупки на лъскави луксозни вещи само за една година? Ами не е съвсем. И не за друго, а защото хората, които имат един милион, би трябвало да помислят каква инвестиция да направят, а не какви дрънкулки (включително и скъпи коли, жилища и яхти) могат да напазаруват.

Богатите държави затова са постигнали просперитет - защото заможните хора влагат парите си в инвестиции, произвеждат и разкриват нови работни места и така логично помагат да расте броят на състоятелните граждани. А когато има повече такива хора, тогава и държавата става по-богата, по-добре живеят хората в нея, не само най-богатите. Затова, ако имате един милион, най-добре е да направите инвестиция!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Вместо да режат заплати, депутатите да даряват

    Цели 543 лева - с толкова да се намалят заплатите на депутатите. Идеята е на лидера на БСП Корнелия Нинова, а аргументите ѝ - че е “неморално, несправедливо и сбъркано да си увеличаваме заплатите в момент, когато хората протестират срещу ниските си доходи”.  Дотук добре, но веднага идва противоречието.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,