Имаш един милион? Най-добре е да инвестираш

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6950806 www.24chasa.bg

Нямаме нищо против богатите. Както се казва, изработили са си парите. Едни - с ум и находчивост, други - с къртовски труд, трети - с комбинативност или просто с повече късмет. Всеки както може.

Но за какво се харчат спечелените пари, обичайно ли е да се хвърли например един милион за покупки на лъскави луксозни вещи само за една година? Ами не е съвсем. И не за друго, а защото хората, които имат един милион, би трябвало да помислят каква инвестиция да направят, а не какви дрънкулки (включително и скъпи коли, жилища и яхти) могат да напазаруват.

Богатите държави затова са постигнали просперитет - защото заможните хора влагат парите си в инвестиции, произвеждат и разкриват нови работни места и така логично помагат да расте броят на състоятелните граждани. А когато има повече такива хора, тогава и държавата става по-богата, по-добре живеят хората в нея, не само най-богатите. Затова, ако имате един милион, най-добре е да направите инвестиция!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Спирайте коли, но само ако цапат много

    Надали има някой, който да смята, че идеите, залегнали в стратегията за чист въздух, няма да предизвикат силни дебати. Особено предвидените забрани за внос на стари дизелови автомобили и ограниченията за движението им в градовете. Защото всяка забрана води до обществено недоволство. А в държава с не особено висок стандарт на живот,
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в