За лекия режим на наказанията

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6959784 www.24chasa.bg

Полицията в Пловдив издирва затворник с шест присъди, който избягал от болницата. Понеже бил на лек режим, нямал охрана.

По всичко личи, че правозащитната система трябва да започне да гледа по-внимателно на мерките, които гарантират, че осъдените няма да минат метър с наказанието.

Друга история от вчерашния ден. Апелативният съд в Пловдив отмени условното предсрочно освобождаване на човека, прегазил с джипа си 4-годишния Паоло в пешеходната зона на Стара Загора. Предишната съдебна инстанция бе погледнала снизходително на неговия случай.

Но нали, за да има смисъл от едно наказание, то трябва да е и неизбежно, и внимателно обмислено.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Политики срещу лошата демография, не само приказки

    Населението на България може да падне под 6 млн. през 2040 г. Печалният извод e на екип от Института за изследване на населението и човека при БАН. Тенденцията обаче не е от вчера и далеч не е само българска - населението на цяла Европа застарява. Да, повод е за черногледство, но то няма да реши проблема.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,