За лекия режим на наказанията

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6959784 www.24chasa.bg

Полицията в Пловдив издирва затворник с шест присъди, който избягал от болницата. Понеже бил на лек режим, нямал охрана.

По всичко личи, че правозащитната система трябва да започне да гледа по-внимателно на мерките, които гарантират, че осъдените няма да минат метър с наказанието.

Друга история от вчерашния ден. Апелативният съд в Пловдив отмени условното предсрочно освобождаване на човека, прегазил с джипа си 4-годишния Паоло в пешеходната зона на Стара Загора. Предишната съдебна инстанция бе погледнала снизходително на неговия случай.

Но нали, за да има смисъл от едно наказание, то трябва да е и неизбежно, и внимателно обмислено.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Крадеш, просиш, но един ден алчността излиза във фейсбук

    Може да се спори дали просяците от видинското село Дреновец се издадоха от глупост, или пък толкова са си повярвали, че са недосегаеми, та дръзко са демонстрирали имането си във фейсбук. Но да къпеш новичкия си мерцедес с шампанско и да си пожелаваш “още много хиляди крони”, си е наглост отвсякъде.
  • 111-ото място не е вярно!

    Идеята за подреждането на страни по свобода на медиите е абсурдна. Положението или е добро, или лошо Изчаках един ден да отминат страстите, за да кажа: класацията, която ни слага на 111-о място по свобода на медиите, е с кашкавалени крака. Балон. Имаме си проблеми в медиите, но тази класация всъщност е един от тях. Ето защо смятам така: 1.