За лекия режим на наказанията

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6959784 www.24chasa.bg

Полицията в Пловдив издирва затворник с шест присъди, който избягал от болницата. Понеже бил на лек режим, нямал охрана.

По всичко личи, че правозащитната система трябва да започне да гледа по-внимателно на мерките, които гарантират, че осъдените няма да минат метър с наказанието.

Друга история от вчерашния ден. Апелативният съд в Пловдив отмени условното предсрочно освобождаване на човека, прегазил с джипа си 4-годишния Паоло в пешеходната зона на Стара Загора. Предишната съдебна инстанция бе погледнала снизходително на неговия случай.

Но нали, за да има смисъл от едно наказание, то трябва да е и неизбежно, и внимателно обмислено.

  • И ние си имаме море - обичайте родното

    Въпреки не особено юлските температури лятото си е лято, ваканционните настроения властват и мирише на море - особено ако си на 300 километра от него. На море - но къде? Гръцкото море от доста време е популярно сред част от “ваканцуващите” българи. Всеки ходил на нашето и на гръцкото море може да изнесе дълга лекция за плюсовете и минусите на
  • Коментар на седмицата №3: Европа е под заплаха - не от Тръмп, а от новия свят

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на седмицата. Този е №3 и е събрал над 11 404 прочитания: Притеснявам се да не ни се наложи спешно да харчим повече от 4 на сто за отбрана ДОНАЛД Тръмп не дължи нищо на миналото, на факта, че трансатлантическата връзка на патронаж от страна на Вашингтон към Западна Европа след разгрома на Хитлер