За лекия режим на наказанията

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6959784 www.24chasa.bg

Полицията в Пловдив издирва затворник с шест присъди, който избягал от болницата. Понеже бил на лек режим, нямал охрана.

По всичко личи, че правозащитната система трябва да започне да гледа по-внимателно на мерките, които гарантират, че осъдените няма да минат метър с наказанието.

Друга история от вчерашния ден. Апелативният съд в Пловдив отмени условното предсрочно освобождаване на човека, прегазил с джипа си 4-годишния Паоло в пешеходната зона на Стара Загора. Предишната съдебна инстанция бе погледнала снизходително на неговия случай.

Но нали, за да има смисъл от едно наказание, то трябва да е и неизбежно, и внимателно обмислено.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо шофьорите без книжка са най-страшни

    Хиляди шофьори карат без книжки, често без да бъдат наказани. Щом от началото на годината до септември 6000 души са били засечени без документа, излиза, че за година това са 9000 тежки нарушители. И тук са само хванатите при проверки от КАТ. А какъв е точният брой на хората, които никога не са имали книжка или си карат с отнет документ,
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,