Поршето, ладата и останалите 898

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6961283 www.24chasa.bg

3300 поршета в момента се движат по пътищата на родината. Не са кой знае колко много - от общо около 2,8 милиона леки коли у нас. Това прави 0,12%. Една на всеки 900 коли. Понеже поршето не е просто кола, а символ на най-богатите и успелите, това дава някакъв разрез на класите в днешното българско общество.

От друга страна, ладите също са символ - на едно минало време. Когато тази кола беше мечта в живота и за нея се чакаше 10 години. Колко много се промениха нещата за 29 години - сега ладите са останали около 0,1%, по-малко дори от поршетата.

Така си върви съвременното българско общество - един на 900 души успява да си купи порше, друг си кара старата лада. Сред останалите 898 души някои завиждат на първия, други съчувстват на втория.

Въпросът с повишена трудност е как да направим така, че тези 898 коли да са по-нови и по-екологични.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Има ли “схема”, трябва и парола

    “Много поздрави от Р!” била паролата, с която здрави хора получавали решения от ТЕЛК за инвалидност. Това съобщи прокуратурата, след като 6 души във Варна бяха задържани. Има ли “схема”, трябва да има и парола, кодирано съобщение, което казва едно, а означава съвсем друго. То така е и в други корупционни хватки - има си “крилати фрази”.
  • Трябва да има публична информация за биологичното разнообразие

    Държавата трябва да има открита общодостъпна информационна система Становище, внесено от автора в МОСВ по публикувания на 07.01.2019 г. на интернет страницата на МОСВ проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за биологичното разнообразие (ЗБР). 1. По отношение на необходимостта от промяна в ЗБР През 2017 г.