Ще последват ли депутатите жеста на Вежди Рашидов?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6963472 www.24chasa.bg

Депутатът Вежди Рашидов хвърли ръкавица на колегите си в парламента, дарявайки депутатската си заплата за лечението на 35-годишната майка на две деца Надежда Огойска. Младата жена е дъщеря на известната българска поетеса Маргарита Петкова и вече 2 г. се бори с рака. Трябват ѝ 78 хиляди паунда за операции, а сумата не е по силите ѝ.

Живее с децата си в Лондон, затова не може да получи подкрепа чрез DMS. Единствената ѝ надежда е в дарения. Нейни приятели за седмица събраха 50 хиляди лв. чрез апел във фейсбук.

Когато става дума за човешки живот, обикновеният българинът не се скъпи - дава кой колкото може и има. И левче дори. Съпричастността с нечия болка, особено ако е с финансови измерения, сякаш се събужда мъчително, когато си добре с парите. Ще е жалко, ако депутатите не вземат пример от Рашидов. А той е помогнал на мнозина!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Народът тръгна пак на път, карайте внимателно

    Пак се събират няколко почивни дни и народът отново тръгна на път. Едни се запътиха за последно до българското море, други хиляди се наредиха в колони към Гърция, трети ще помагат за гроздобера или просто ще празнуват. Но нека всички да не забравят най-важното - за да има празник, дано всеки да стигне жив и здрав там, закъдето е тръгнал.
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,