Ще последват ли депутатите жеста на Вежди Рашидов?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6963472 www.24chasa.bg

Депутатът Вежди Рашидов хвърли ръкавица на колегите си в парламента, дарявайки депутатската си заплата за лечението на 35-годишната майка на две деца Надежда Огойска. Младата жена е дъщеря на известната българска поетеса Маргарита Петкова и вече 2 г. се бори с рака. Трябват ѝ 78 хиляди паунда за операции, а сумата не е по силите ѝ.

Живее с децата си в Лондон, затова не може да получи подкрепа чрез DMS. Единствената ѝ надежда е в дарения. Нейни приятели за седмица събраха 50 хиляди лв. чрез апел във фейсбук.

Когато става дума за човешки живот, обикновеният българинът не се скъпи - дава кой колкото може и има. И левче дори. Съпричастността с нечия болка, особено ако е с финансови измерения, сякаш се събужда мъчително, когато си добре с парите. Ще е жалко, ако депутатите не вземат пример от Рашидов. А той е помогнал на мнозина!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • 40 години чакане за национална детска болница стигат

    Добра новина е, че след 40-годишно чакане ще стартира проектът за строеж на национална детска болница. През всичките тези десетилетия е имало политически консенсус за педиатрията, но явно е трябвало някой реално да поеме ангажимент това да се случи. И този човек е здравният министър Кирил Ананиев. Има шансове чаканата детска болница да отвори до
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,