Ще последват ли депутатите жеста на Вежди Рашидов?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6963472 www.24chasa.bg

Депутатът Вежди Рашидов хвърли ръкавица на колегите си в парламента, дарявайки депутатската си заплата за лечението на 35-годишната майка на две деца Надежда Огойска. Младата жена е дъщеря на известната българска поетеса Маргарита Петкова и вече 2 г. се бори с рака. Трябват ѝ 78 хиляди паунда за операции, а сумата не е по силите ѝ.

Живее с децата си в Лондон, затова не може да получи подкрепа чрез DMS. Единствената ѝ надежда е в дарения. Нейни приятели за седмица събраха 50 хиляди лв. чрез апел във фейсбук.

Когато става дума за човешки живот, обикновеният българинът не се скъпи - дава кой колкото може и има. И левче дори. Съпричастността с нечия болка, особено ако е с финансови измерения, сякаш се събужда мъчително, когато си добре с парите. Ще е жалко, ако депутатите не вземат пример от Рашидов. А той е помогнал на мнозина!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Искаме си еврото! Ето защо

    Ако България влезе в чакалнята на еврозоната още през юли тази година заради “отличната си икономическа форма”, това може да се окаже изпреварване на най-добрите прогнози с цели 2 години. Защо това е добра новина за онези, които държат България да стане по-бързо част от еврозоната? Първо, защото и ние ще се присъединим към онези 340 милиона
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.