И държавата да помогне за децата на отец Иван

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6967028 www.24chasa.bg

Цяла България се просълзи, когато научи драмите на неколцина българи, чиито деца са отнети в Норвегия заради тамошните правила. И се опитва да им помогне, за да имат децата им нормално детство.

И докато родителите разказваха норвежките си неволи, дойде новината, че отец Иван от Нови хан отново е изправен пред суров избор. Заради дългове приютените от него 250 души са без ток, без пари за храна. А как се хранят 250 души сутрин, обед, вечер без никакви средства, само отец Иван си знае. Години наред добри хора помагат на приюта в Нови хан. И години наред отец Иван им благодари от сърце за всеки дарен лев, като не обръща внимание на съпътстващите злобни коментари по негов адрес.

Време е обаче и държавата да се намеси, да помага по-активно, включително и със средства. Има начини това да става, и то с всекидневно внимание как живеят хората в приюта, а не само с намеса в екстремни ситуации.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Плащай! Дори да си мъртъв по шофьорска книжка

    Казват, че по времето на социализма в предприятия с опасно производство имало следния лозунг: “Бъди нащрек! Миг невнимание и после цял живот мъртъв!” Един вид - всестранна грижа за човека. В днешните демократични времена пред КАТ оказа се можеш да си “мъртъв по шофьорска книжка”. Това правило се родее само с прословутия параграф 22 от романа на
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в