И държавата да помогне за децата на отец Иван

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6967028 www.24chasa.bg

Цяла България се просълзи, когато научи драмите на неколцина българи, чиито деца са отнети в Норвегия заради тамошните правила. И се опитва да им помогне, за да имат децата им нормално детство.

И докато родителите разказваха норвежките си неволи, дойде новината, че отец Иван от Нови хан отново е изправен пред суров избор. Заради дългове приютените от него 250 души са без ток, без пари за храна. А как се хранят 250 души сутрин, обед, вечер без никакви средства, само отец Иван си знае. Години наред добри хора помагат на приюта в Нови хан. И години наред отец Иван им благодари от сърце за всеки дарен лев, като не обръща внимание на съпътстващите злобни коментари по негов адрес.

Време е обаче и държавата да се намеси, да помага по-активно, включително и със средства. Има начини това да става, и то с всекидневно внимание как живеят хората в приюта, а не само с намеса в екстремни ситуации.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Народът тръгна пак на път, карайте внимателно

    Пак се събират няколко почивни дни и народът отново тръгна на път. Едни се запътиха за последно до българското море, други хиляди се наредиха в колони към Гърция, трети ще помагат за гроздобера или просто ще празнуват. Но нека всички да не забравят най-важното - за да има празник, дано всеки да стигне жив и здрав там, закъдето е тръгнал.
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,