И държавата да помогне за децата на отец Иван

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6967028 www.24chasa.bg

Цяла България се просълзи, когато научи драмите на неколцина българи, чиито деца са отнети в Норвегия заради тамошните правила. И се опитва да им помогне, за да имат децата им нормално детство.

И докато родителите разказваха норвежките си неволи, дойде новината, че отец Иван от Нови хан отново е изправен пред суров избор. Заради дългове приютените от него 250 души са без ток, без пари за храна. А как се хранят 250 души сутрин, обед, вечер без никакви средства, само отец Иван си знае. Години наред добри хора помагат на приюта в Нови хан. И години наред отец Иван им благодари от сърце за всеки дарен лев, като не обръща внимание на съпътстващите злобни коментари по негов адрес.

Време е обаче и държавата да се намеси, да помага по-активно, включително и със средства. Има начини това да става, и то с всекидневно внимание как живеят хората в приюта, а не само с намеса в екстремни ситуации.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Накрая всичко опира до образованието

    Сред работещите, които теглят икономиката на България, все повече са хората над 55 години. Разбира се, демографските промени няма как да не се отразят на работната сила. Младите, които навлизат на пазара на труда, намаляват. Освен другото и защото вече могат да си намерят добре платена работа в чужбина.
  • Трябва да има публична информация за биологичното разнообразие

    Държавата трябва да има открита общодостъпна информационна система Становище, внесено от автора в МОСВ по публикувания на 07.01.2019 г. на интернет страницата на МОСВ проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за биологичното разнообразие (ЗБР). 1. По отношение на необходимостта от промяна в ЗБР През 2017 г.