И държавата да помогне за децата на отец Иван

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6967028 www.24chasa.bg

Цяла България се просълзи, когато научи драмите на неколцина българи, чиито деца са отнети в Норвегия заради тамошните правила. И се опитва да им помогне, за да имат децата им нормално детство.

И докато родителите разказваха норвежките си неволи, дойде новината, че отец Иван от Нови хан отново е изправен пред суров избор. Заради дългове приютените от него 250 души са без ток, без пари за храна. А как се хранят 250 души сутрин, обед, вечер без никакви средства, само отец Иван си знае. Години наред добри хора помагат на приюта в Нови хан. И години наред отец Иван им благодари от сърце за всеки дарен лев, като не обръща внимание на съпътстващите злобни коментари по негов адрес.

Време е обаче и държавата да се намеси, да помага по-активно, включително и със средства. Има начини това да става, и то с всекидневно внимание как живеят хората в приюта, а не само с намеса в екстремни ситуации.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Гъвкавост за горивата

    Горивата през зимата да са без биодобавка - така може да поевтинеят на дребно с близо 10 ст. Това са обсъждали на среща вицепремиерът Томислав Дончев и компаниите от Българската петролна и газова асоциация. Когато поскъпването на горивата се превръща в проблем, явно трябва гъвкавост. Но по какъв начин?
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,