Как кифлата в квартала ще празнува без заря

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6970358 www.24chasa.bg

Едва ли има жител на София, който да не е бил събуждан с гръм и трясък в 12 през нощта, защото някоя квартална кифла или мутра празнува рождения си ден. И няма сила, която да спре чалга купона у съседите, който продължава до ранни зори.

Има обаче надежда, защото се задават нови забрани, чиято цел е да се установи ред кой кога и как може да вдига шум. 

Хубаво е например, че дейности като къртене и взривни работи в жилищните зони от 14 до 16 и от 22 до 8 ч ще бъдат строго забранени. Както и че ще има регламент за фойерверките. Но колкото е хубаво, толкова е и важно наредбите да се спазват. Което означава, че трябва да има контрол, иначе ще си останат само добри намерения. А нека да напомним, че освен шума от ремонтни работи е време да се регламентира и шумът от превозните средства по улиците на София, както и в другите големи градове. Дано дойде ред и за това кой и кога може да надува клаксона и да форсира двигателя на централен булевард.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Мерките срещу чумата по свинете не са прекалени

    Забрана за фермерски пазари, отстрел на животни, умъртвяване на здрави прасета, дезинфекционни пунктове. Вероятно за някои тези мерки срещу африканската чума по свинете изглеждат прекалени. Но не са и причината е съвсем ясна - срещу заболяването лек няма. Единственият начин да се пресече е да се убиват животни, колкото и нехуманно да звучи.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в