Как кифлата в квартала ще празнува без заря

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6970358 www.24chasa.bg

Едва ли има жител на София, който да не е бил събуждан с гръм и трясък в 12 през нощта, защото някоя квартална кифла или мутра празнува рождения си ден. И няма сила, която да спре чалга купона у съседите, който продължава до ранни зори.

Има обаче надежда, защото се задават нови забрани, чиято цел е да се установи ред кой кога и как може да вдига шум. 

Хубаво е например, че дейности като къртене и взривни работи в жилищните зони от 14 до 16 и от 22 до 8 ч ще бъдат строго забранени. Както и че ще има регламент за фойерверките. Но колкото е хубаво, толкова е и важно наредбите да се спазват. Което означава, че трябва да има контрол, иначе ще си останат само добри намерения. А нека да напомним, че освен шума от ремонтни работи е време да се регламентира и шумът от превозните средства по улиците на София, както и в другите големи градове. Дано дойде ред и за това кой и кога може да надува клаксона и да форсира двигателя на централен булевард.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Народът тръгна пак на път, карайте внимателно

    Пак се събират няколко почивни дни и народът отново тръгна на път. Едни се запътиха за последно до българското море, други хиляди се наредиха в колони към Гърция, трети ще помагат за гроздобера или просто ще празнуват. Но нека всички да не забравят най-важното - за да има празник, дано всеки да стигне жив и здрав там, закъдето е тръгнал.
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,