Как кифлата в квартала ще празнува без заря

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6970358 www.24chasa.bg

Едва ли има жител на София, който да не е бил събуждан с гръм и трясък в 12 през нощта, защото някоя квартална кифла или мутра празнува рождения си ден. И няма сила, която да спре чалга купона у съседите, който продължава до ранни зори.

Има обаче надежда, защото се задават нови забрани, чиято цел е да се установи ред кой кога и как може да вдига шум. 

Хубаво е например, че дейности като къртене и взривни работи в жилищните зони от 14 до 16 и от 22 до 8 ч ще бъдат строго забранени. Както и че ще има регламент за фойерверките. Но колкото е хубаво, толкова е и важно наредбите да се спазват. Което означава, че трябва да има контрол, иначе ще си останат само добри намерения. А нека да напомним, че освен шума от ремонтни работи е време да се регламентира и шумът от превозните средства по улиците на София, както и в другите големи градове. Дано дойде ред и за това кой и кога може да надува клаксона и да форсира двигателя на централен булевард.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Точни глоби, за да няма компромиси и своеволия

    Преминаване на кола през дюни, спиране за престой или паркирането ще струва на шофьора глоба от 1000 до 3000 лв., предвиждат промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. По принцип идеята да се глобяват тези, които замърсяват или разрушават природата, е добра. Крайно време е обаче да бъде изключен плурализмът в административната
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.