Не бях аз!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6973364 www.24chasa.bg

Сигурно на всеки, който отглежда тийнейджър у дома, му се е случвало да намери джипиеса на колата настроен за Драгоман, вместо за Промахон и да се озове с натоварена до горе автомобил на сръбската граница вместо на гръцкия плаж... И при разследването кой стори това въпросният тийнейджър да държи на класическото „Не бях аз“, което сме чували вече и при двойката по география, сандвичите с кашкавал от есента под кревата, открити чак при пролетното чистене и забележката от час по физическо, че е намазал с масло подметките на кецовете на учителя си. Не казвайте, че не знаете за какво говоря, не може тия работи да се случват само на мен и на Тръмп. Сигурна съм, че всяка майка на тийнеджър на тази планета е наясно с американската политика и може да установи дори само с поглед кога Тръмп лъже най-подмолно и кога просто си фантазира.

Оня ден се опита да хвърли прах в очите на всички милиарди родители на земята, че само се е объркал, казвайки на Путин, че вярва на него, а не на собствените си тайни служби, които смятат, че Русия се е намесила в изборите в САЩ. „Питах го и каза, че не е той, не виждам защо да смятаме, че е Русия“, заяви американският президент. 24 часа по-късно, вероятно след строг разговор с ЦРУ, той се поправи. Искал да каже, че не вижда защо да НЕ смятаме, че е Русия. Синът ми така се опита да поправи една четворка по география чак след като получиха резултатите от контролното. „Аз исках да напиша точно обратното на тоя въпрос, ма кво ми стана...“ При него не мина. Умно момче си, дай да не се лъжем, му казала учителката. При Тръмп обаче май засега минава. Сигурно на никой не му се пречупва езика да каже: „Умно момче си“, знам ли...

Може пък Тръмп да страда от някаква нова форма на ишиас – като Жан-Клод Юнкер. Европеецът, като го заболи гърба, залита и пее „Гррррадил Илия килиия“, а Тръмп не може да контролира граматиката си. Напъва го да каже нещо с отрицание, пък то излиза с двойно отрицание, което било всъщност потвърждение. Поне той така ни го обясни. Както казват българските колеги: „Да, да, ама не!“

Тоя ишиас се разпространява като чумата по дребния преживен добитък у нас, да ви кажа, като и той ходи предимно по политиците. И има най-различни симптоми. Едни замерят стюардеси с фъстъци като ги стегне, други изведнъж забравят, че са били в СДС и стават лидери на БСП. Много коварна болест! Ма най-масово поразява избирателите, които след три дни и три ракии всяко чудо забравят и пак същите си избират.

Но за тийнеджърите ми беше думата. Баба ми казваше, че мъжкият пубертет и въжката криза на средната възраст никога не свършват. Та, ако на Тръмп това още му е пубертетът, не знам какви ще ги извърши като влезе в екзистенциалната си криза. Може да зареже Мелания и да се омъжи за Путин? Човек би казал, че между двамата хвърчат искри, ако можехме да разчетем поне една емоция на лицето на руския президент. Обаче пластичният му хирург така го е опънал, че като го погледнеш, не знаеш – ядосан ли е, радва ли се, или просто ишиасът го свива. Трябва да му назначат преводач с емотикони, който да показва усмихнато човече, намръщено човече, човече с тъмни очила, човече с атомна бомба.. – обичайните президентски. До скоро се чудех защо един мъж на възрастта на Путин се подлага на такива драстични пластични операции и опъва кожата си до степен да не можеш да го разпознаеш. Но може би точно това е идеята? Дали някой може някой да го обвини в лъжа с този покерфейс? (лице кат оза игра на покер). Сигурни ли сме дали се шегува, когато казва, че Русия е велика сила или пък, когато обявява за пети път, че войските му се изтеглят от Сирия? Може ли някой да го обвини, че се е объркал, казвайки, че Крим е руски? А и откъде знаем, че този човек на камерите е Путин? Може Путин отдавна да е умрял и да ни показват оперирани и гримирани негови двойници – не винаги много успешно, но все пак двойници? Би трябвало поне в България да знаем, че един пластичен хирург може да направи дузина копия на една и съща поп фолкпевица. Е, защо да не може и на президент?

На фона на тези пакостници Путин и Тръмп жени в зряла възраст като канцлерката Ангела Меркел изглеждат нелепо с невъздържаните си мимики. Германката ще влезе в историята, ако не с друго, то с великолепното въртене на очи от досада редом до вечните тийнейджъри, които й се падат и колеги. Единственият начин да го овладее е да отиде на почивка в Сочи и там да я опънат едно хубаво, така че да не може да си събере усмивката. Опънат в медицинския смисъл имам предвид. Тогава и европейската политика ще потръгне като американската – „Казах на бежанците „Добре дошли“, защото имах предвид, че трябва да си ходят“, „Не, „Фолксваген“ не изхвърлят газове над нормата, а ако го правят, то не са те“, „Тръмп е истинск идемократ, а Путин е най-добрият ми приятел. А ако не са, то не сте ме разбрали правилно!“ Всъщност не е като да не сме чували подобни изказвания за България, де. „Да, България ще влезе в еврозоната, ама друг път!“ и „Пазите стабилно границите, затова ще ви пратим от нашата полиция!“ А ако някой се усъмни в тези изявления, винаги можем да кажем, че просто в Брюксел в тоя ден са имали ишиас.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • За кожата на един крадец - лични сметки за уреждане

    Случаят с пребития рецидивист от врачанско село е показателен, защото на хората явно им е писнало да ги ограбват посред бял ден, а ред и сигурност да няма. И точно затова, вместо да разчитат на органите на реда, са взели нещата в свои ръце - подготвили капан за крадеца и когато го заловили, му отмъстили по най-варварски начин,
  • Антиваксърите ходят по плоската Земя и ги е страх да не паднат от ръба

    “Преди 1500 години всеки е знаел, че Земята е центърът на Вселената. Преди 500 години всеки е знаел, че Земята е плоска. А преди 15 минути ти мислеше, че хората сме сами на тази планета. Представи си какво ще знаеш утре.” Репликата е произнесена от агент Кей (Томи Лий Джоунс) към неговото протеже Джей (Уил Смит) в хитовия филм от 1997 г.