Наглост - цял живот кара без книжка!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6973488 www.24chasa.bg

Шофьор, който цял живот кара без книжка. Или друг, който за 6 г. има 19 наказателни постановления за нарушения на пътя, два пъти са му отнемали книжката и пак гази, мачка. Пие шише ракия, кара в населено място със 100 км и буквално помита младеж, без да му помогне след катастрофата.

Драстичните случаи на шофьори, които изобщо не зачитат закона, стават все повече, а жертвите на пътя не намалят. Явно подобни наглеци нито законът ги впечатлява, нито високите глоби. Защото те са се поставили над правилата - карат си пияни и без книжка и въобще ни ги интересува какви ще са последствията.

Тази наглост трябва да бъде пресечена. Който не си плаща глобите, не спазва закона - да му вземат колата и затвор без колебание! Ако получава детски или други помощи от държавата - да му бъдат спрени - и на него, и на цялото му семейство. Няма друг начин да бъдат стреснати подобни наглеци, които продължават да нарушават и да убиват на пътя. И така цял живот!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо трябва да вземат книжката на Местан

    Заради трагичния инцидент, при който загина шестмесечно бебе, лидерът на ДОСТ остана без книжка. Както и при наложената му парична гаранция, така и със свидетелството за правоуправление се наложи съдът да се произнася по два пъти. При това стечение на обстоятелствата обаче се изясни, че Местан си е обикновен рецидивист нарушител на пътните
  • 111-ото място не е вярно!

    Идеята за подреждането на страни по свобода на медиите е абсурдна. Положението или е добро, или лошо Изчаках един ден да отминат страстите, за да кажа: класацията, която ни слага на 111-о място по свобода на медиите, е с кашкавалени крака. Балон. Имаме си проблеми в медиите, но тази класация всъщност е един от тях. Ето защо смятам така: 1.