Наглост - цял живот кара без книжка!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6973488 www.24chasa.bg

Шофьор, който цял живот кара без книжка. Или друг, който за 6 г. има 19 наказателни постановления за нарушения на пътя, два пъти са му отнемали книжката и пак гази, мачка. Пие шише ракия, кара в населено място със 100 км и буквално помита младеж, без да му помогне след катастрофата.

Драстичните случаи на шофьори, които изобщо не зачитат закона, стават все повече, а жертвите на пътя не намалят. Явно подобни наглеци нито законът ги впечатлява, нито високите глоби. Защото те са се поставили над правилата - карат си пияни и без книжка и въобще ни ги интересува какви ще са последствията.

Тази наглост трябва да бъде пресечена. Който не си плаща глобите, не спазва закона - да му вземат колата и затвор без колебание! Ако получава детски или други помощи от държавата - да му бъдат спрени - и на него, и на цялото му семейство. Няма друг начин да бъдат стреснати подобни наглеци, които продължават да нарушават и да убиват на пътя. И така цял живот!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо военните се оставят да ги бият

    След случая с командоса, когото пребиха във Войводиново, сега криминално проявен потроши колата на курсанти от военното училище от Велико Търново. При проявата на толкова много агресия хората обаче се питат и още нещо: как така военни, които са обучавани да се бранят и които по призвание и професионален дълг трябва да ни пазят,
  • Защо арабите - 5% от населението на света, са половината от бежанците

    Петродоларовите икономики вече не изглеждат толкова впечатляващи РЕДИЦА промени настъпиха в арабския регион през изминалите десетилетия, за съжаление, не с положителен знак. Днес петродоларовите икономики, които доскоро се къпеха в златен дъжд, заделяйки огромни средства за инфраструктурни проекти, не изглеждат вече така впечатляващи.