Наглост - цял живот кара без книжка!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6973488 www.24chasa.bg

Шофьор, който цял живот кара без книжка. Или друг, който за 6 г. има 19 наказателни постановления за нарушения на пътя, два пъти са му отнемали книжката и пак гази, мачка. Пие шише ракия, кара в населено място със 100 км и буквално помита младеж, без да му помогне след катастрофата.

Драстичните случаи на шофьори, които изобщо не зачитат закона, стават все повече, а жертвите на пътя не намалят. Явно подобни наглеци нито законът ги впечатлява, нито високите глоби. Защото те са се поставили над правилата - карат си пияни и без книжка и въобще ни ги интересува какви ще са последствията.

Тази наглост трябва да бъде пресечена. Който не си плаща глобите, не спазва закона - да му вземат колата и затвор без колебание! Ако получава детски или други помощи от държавата - да му бъдат спрени - и на него, и на цялото му семейство. Няма друг начин да бъдат стреснати подобни наглеци, които продължават да нарушават и да убиват на пътя. И така цял живот!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Политики срещу лошата демография, не само приказки

    Населението на България може да падне под 6 млн. през 2040 г. Печалният извод e на екип от Института за изследване на населението и човека при БАН. Тенденцията обаче не е от вчера и далеч не е само българска - населението на цяла Европа застарява. Да, повод е за черногледство, но то няма да реши проблема.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,