Наглост - цял живот кара без книжка!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6973488 www.24chasa.bg

Шофьор, който цял живот кара без книжка. Или друг, който за 6 г. има 19 наказателни постановления за нарушения на пътя, два пъти са му отнемали книжката и пак гази, мачка. Пие шише ракия, кара в населено място със 100 км и буквално помита младеж, без да му помогне след катастрофата.

Драстичните случаи на шофьори, които изобщо не зачитат закона, стават все повече, а жертвите на пътя не намалят. Явно подобни наглеци нито законът ги впечатлява, нито високите глоби. Защото те са се поставили над правилата - карат си пияни и без книжка и въобще ни ги интересува какви ще са последствията.

Тази наглост трябва да бъде пресечена. Който не си плаща глобите, не спазва закона - да му вземат колата и затвор без колебание! Ако получава детски или други помощи от държавата - да му бъдат спрени - и на него, и на цялото му семейство. Няма друг начин да бъдат стреснати подобни наглеци, които продължават да нарушават и да убиват на пътя. И така цял живот!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Крадците на вода да плащат яко

    Крадците на вода да плащат сметки за година назад - това предвижда нова наредба на МРРБ. И ако на някой този срок му се вижда дълъг, не е прав - към тарикатите, които ползват услуга на чужд гръб, не трябва да има милост. А в случая наказанието е достатъчно солено, за да откаже крадците - ако не напълно, то поне голяма част от тях.
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,