Позорно е колко сме немарливи към мъртвите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6975602 www.24chasa.bg

Тъжни и запуснати, заринати с боклуци, обрасли с храсти и саморасли дървета, изпочупени плочи, заличени имена на покойници, изчегъртани метални надписи. Така изглеждат повечето български гробища.

Вярно е, че невинаги близките на починалите имат възможност да се грижат за гробовете. А и гробищните управи не успяват да се опрат на т.нар. гробищна мафия. Цели кланове “работят” там, цените за услугите, които предлагат, са космически. За да почистят гроб на Централните гробища в София например, инициативни работяги искат по 150-200 лева. С такава надница за цял час работа малцина могат да се похвалят.

От друга страна, направо е срамно какво захвърлят хората из гробищата. Колкото и голям да е щатът по поддръжката, не е възможно да се справи...

Позор за всяка нация е да занемари до такава степен гробищните паркове. И не един, а и двама омбудсмани трудно ще обърнат картината, ако не променим отношението си към мъртвите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Едно лицемерие по-малко в ерата на фейсбук

    Защо е важно да отпадне забраната да се публикуват данни от екзитполове в реално време в изборния ден в медиите? Първо, защото и бездруго данните се публикуват въпреки забраната. Вярно, че се прибягва до някакви алегории и под “маската” на зайчета, лъвове, слончета, заглавия на филми или на книги в крайна сметка онзи, който се интересува,
  • Защо арабите - 5% от населението на света, са половината от бежанците

    Петродоларовите икономики вече не изглеждат толкова впечатляващи РЕДИЦА промени настъпиха в арабския регион през изминалите десетилетия, за съжаление, не с положителен знак. Днес петродоларовите икономики, които доскоро се къпеха в златен дъжд, заделяйки огромни средства за инфраструктурни проекти, не изглеждат вече така впечатляващи.