Спортсменското поведение помага и в политиката

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6977833 www.24chasa.bg

С решението си да приеме ветото на президента върху Закона за приватизация и следприватизационен контрол и да се откажат от 3-и и 4-и параграф в преходните и заключителните му разпоредби ГЕРБ демонстрира политическа зрелост. В управлението на държавата не трябва да има надпревара кой е по-красив и по-умен, мерене на достойнства и операции “Пречупване”, защото всички те са за сметка на народа. Заради важността на темата с приватизационния закон премиерът Бойко Борисов се е срещнал с депутатите извънредно - два дни преди първото пленарно заседание за седмицата. И по същество в най-голямата партия са стигнали сами до същия извод, препоръчан след това и от президента - да се разработят текстове, отменящи предложенията, събудили съмнения в обслужване на нечий интерес.

Цветан Цветанов заговори за спортсменско поведение на президента. Каквото, между другото, винаги е проявявал и премиерът. Направи го и сега. И от това печелят хората.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • По-добре камери, отколкото мощни коли за КАТ

    Идеите и мерките срещу шофьорите нарушители стават все повече и е ясно, че целта е една - да станат по-малко нарушенията на пътя, както и да се намали броят на ранените и жертвите при катастрофи в България. Сега ни съобщават, че ще се поставят още от новите по-прецизни камери, които да засичат по-точно нарушителите по пътищата и да не им
  • Трябва да има публична информация за биологичното разнообразие

    Държавата трябва да има открита общодостъпна информационна система Становище, внесено от автора в МОСВ по публикувания на 07.01.2019 г. на интернет страницата на МОСВ проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за биологичното разнообразие (ЗБР). 1. По отношение на необходимостта от промяна в ЗБР През 2017 г.