Спортсменското поведение помага и в политиката

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6977833 www.24chasa.bg

С решението си да приеме ветото на президента върху Закона за приватизация и следприватизационен контрол и да се откажат от 3-и и 4-и параграф в преходните и заключителните му разпоредби ГЕРБ демонстрира политическа зрелост. В управлението на държавата не трябва да има надпревара кой е по-красив и по-умен, мерене на достойнства и операции “Пречупване”, защото всички те са за сметка на народа. Заради важността на темата с приватизационния закон премиерът Бойко Борисов се е срещнал с депутатите извънредно - два дни преди първото пленарно заседание за седмицата. И по същество в най-голямата партия са стигнали сами до същия извод, препоръчан след това и от президента - да се разработят текстове, отменящи предложенията, събудили съмнения в обслужване на нечий интерес.

Цветан Цветанов заговори за спортсменско поведение на президента. Каквото, между другото, винаги е проявявал и премиерът. Направи го и сега. И от това печелят хората.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Крадците на вода да плащат яко

    Крадците на вода да плащат сметки за година назад - това предвижда нова наредба на МРРБ. И ако на някой този срок му се вижда дълъг, не е прав - към тарикатите, които ползват услуга на чужд гръб, не трябва да има милост. А в случая наказанието е достатъчно солено, за да откаже крадците - ако не напълно, то поне голяма част от тях.
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,