Патриотите надминаха реформаторите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6979578 www.24chasa.bg

Нова булка - нов късмет. Така се кръстеха в ГЕРБ, след като миналата година Бойко Борисов и Цветан Цветанов подписаха с нов политически партньор - тримата патриоти.

За жалост и тази “малка коалиция”, партньор на ГЕРБ, се оказа не по-надеждна от миналата - Реформаторския блок. За тези малко повече от 2 г., в които управляваха с ГЕРБ, отделните фигури от РБ не си позволиха да се уволняват помежду си - граница, която патриотите прекрачиха.

Реформаторите бяха също три течения - про-ГЕРБ, анти-ГЕРБ и трето, гражданско. Но нито Радан, нито Гроздан си позволиха да казват, че Лукарски не трябва да е вече министър на икономиката. Или че Кунева не е подходяща за образованието. Сега трите партии от “Обединени патриоти” са досущ триглав змей, всяка от чийто глави тегли на различна посока. Премиерът Бойко Борисов, на чиято глава се пише всичко, прави най-логичното - не взема страна, а оставя противоборците братоубийствено да се блъскат. Пък дано им дойде акълът, че ако един се пусне, е ясно - държавата отива на избори.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Договорката за хляба е съвсем на място

    Договорката между земеделското министерство и големите вериги за цената на хляба е навременна и на място. Защото тук не става въпрос за намеса на държавата в дейността на частни дружества, а за джентълменско споразумение. И неговата цел е да не се позволи рязко поскъпване на хляба. Ясно е, че за увеличение на цената има основателна причина -
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,