Патриотите надминаха реформаторите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6979578 www.24chasa.bg

Нова булка - нов късмет. Така се кръстеха в ГЕРБ, след като миналата година Бойко Борисов и Цветан Цветанов подписаха с нов политически партньор - тримата патриоти.

За жалост и тази “малка коалиция”, партньор на ГЕРБ, се оказа не по-надеждна от миналата - Реформаторския блок. За тези малко повече от 2 г., в които управляваха с ГЕРБ, отделните фигури от РБ не си позволиха да се уволняват помежду си - граница, която патриотите прекрачиха.

Реформаторите бяха също три течения - про-ГЕРБ, анти-ГЕРБ и трето, гражданско. Но нито Радан, нито Гроздан си позволиха да казват, че Лукарски не трябва да е вече министър на икономиката. Или че Кунева не е подходяща за образованието. Сега трите партии от “Обединени патриоти” са досущ триглав змей, всяка от чийто глави тегли на различна посока. Премиерът Бойко Борисов, на чиято глава се пише всичко, прави най-логичното - не взема страна, а оставя противоборците братоубийствено да се блъскат. Пък дано им дойде акълът, че ако един се пусне, е ясно - държавата отива на избори.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Как децата ни да станат добри хора

    Този въпрос - как децата ни да станат добри хора, вероятно е сред най-трудните. И за родителите, и за учителите, и за обществото. И съвсем не са празни приказки усилията в тази посока. Затова е и съвсем естествено най-после българското училище да се обърне отново към възпитанието на качества и ценности, с които едно дете може да стане добър човек.
  • 111-ото място не е вярно!

    Идеята за подреждането на страни по свобода на медиите е абсурдна. Положението или е добро, или лошо Изчаках един ден да отминат страстите, за да кажа: класацията, която ни слага на 111-о място по свобода на медиите, е с кашкавалени крака. Балон. Имаме си проблеми в медиите, но тази класация всъщност е един от тях. Ето защо смятам така: 1.