Патриотите надминаха реформаторите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6979578 www.24chasa.bg

Нова булка - нов късмет. Така се кръстеха в ГЕРБ, след като миналата година Бойко Борисов и Цветан Цветанов подписаха с нов политически партньор - тримата патриоти.

За жалост и тази “малка коалиция”, партньор на ГЕРБ, се оказа не по-надеждна от миналата - Реформаторския блок. За тези малко повече от 2 г., в които управляваха с ГЕРБ, отделните фигури от РБ не си позволиха да се уволняват помежду си - граница, която патриотите прекрачиха.

Реформаторите бяха също три течения - про-ГЕРБ, анти-ГЕРБ и трето, гражданско. Но нито Радан, нито Гроздан си позволиха да казват, че Лукарски не трябва да е вече министър на икономиката. Или че Кунева не е подходяща за образованието. Сега трите партии от “Обединени патриоти” са досущ триглав змей, всяка от чийто глави тегли на различна посока. Премиерът Бойко Борисов, на чиято глава се пише всичко, прави най-логичното - не взема страна, а оставя противоборците братоубийствено да се блъскат. Пък дано им дойде акълът, че ако един се пусне, е ясно - държавата отива на избори.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Инсулта пак ли с аспирин ще го лекуват

    Нормално е здравната каса да пести всеки лев, за да може да се лекуват повече и по-качествено всички българи. Когато обаче се вгледаме в цените за лечение на инсулти, очевидно се стига до парадокс. Уж не са по-малко парите за клиничната пътека, но реално когато се стигне до конкретно лечение, ако то е от по-модерния вариант като тромболизата
  • Защо арабите - 5% от населението на света, са половината от бежанците

    Петродоларовите икономики вече не изглеждат толкова впечатляващи РЕДИЦА промени настъпиха в арабския регион през изминалите десетилетия, за съжаление, не с положителен знак. Днес петродоларовите икономики, които доскоро се къпеха в златен дъжд, заделяйки огромни средства за инфраструктурни проекти, не изглеждат вече така впечатляващи.