Патриотите надминаха реформаторите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6979578 www.24chasa.bg

Нова булка - нов късмет. Така се кръстеха в ГЕРБ, след като миналата година Бойко Борисов и Цветан Цветанов подписаха с нов политически партньор - тримата патриоти.

За жалост и тази “малка коалиция”, партньор на ГЕРБ, се оказа не по-надеждна от миналата - Реформаторския блок. За тези малко повече от 2 г., в които управляваха с ГЕРБ, отделните фигури от РБ не си позволиха да се уволняват помежду си - граница, която патриотите прекрачиха.

Реформаторите бяха също три течения - про-ГЕРБ, анти-ГЕРБ и трето, гражданско. Но нито Радан, нито Гроздан си позволиха да казват, че Лукарски не трябва да е вече министър на икономиката. Или че Кунева не е подходяща за образованието. Сега трите партии от “Обединени патриоти” са досущ триглав змей, всяка от чийто глави тегли на различна посока. Премиерът Бойко Борисов, на чиято глава се пише всичко, прави най-логичното - не взема страна, а оставя противоборците братоубийствено да се блъскат. Пък дано им дойде акълът, че ако един се пусне, е ясно - държавата отива на избори.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Вярва ли някой, че присъдата по делото “Алабин” е без рушвет

    12 г. след трагедията на централната софийска улица “Алабин”, в която под руините на рухнала сграда загинаха две млади жени, едната от които майка на 3-годишно момиченце, делото приключи на първа инстанция. Решението на съда, че няма виновни, е повече от скандално, то е логичен завършек на отвратителното българско правосъдие. 10 г.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,