В страната на тъпите оправдания

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6982888 www.24chasa.bg

Каквато и неприятност да се случи в нашата скромна държава, винаги ще се намери някакво невероятно оправдание. Независимо дали става дума за нечия престъпна небрежност, за проява на поредната елементарна глупост, или за тотална безотговорност.

Точно такъв е случаят, в който екип на Спешна помощ в Русе изостави 8-годишно дете на улицата и откара баба му с линейката, защото си счупила крака. (Виж 7-а стр.)

Последваха нелепи оправдания - нямали право да качват придружител, нито пък малко дете, защото местата в линейката не били застраховани... Както се казва, в случая е бил малкият дявол. Защото детето е преживяло голям стрес, изоставено само на улицата. Но поне е живо и здраво. Ами ако беше станала някоя беля, тогава кой щеше да е виновен? В такива ситуации всеки възрастен преди всички правилници, наредби и параграфи е длъжен да се държи отговорно. Особено когато става дума за деца. Едно обаждане на родителите на детето е било достатъчно. Нищо повече. Но така е в страната на тъпите оправдания. И на безотговорността.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Крадците на вода да плащат яко

    Крадците на вода да плащат сметки за година назад - това предвижда нова наредба на МРРБ. И ако на някой този срок му се вижда дълъг, не е прав - към тарикатите, които ползват услуга на чужд гръб, не трябва да има милост. А в случая наказанието е достатъчно солено, за да откаже крадците - ако не напълно, то поне голяма част от тях.
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,