В страната на тъпите оправдания

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6982888 www.24chasa.bg

Каквато и неприятност да се случи в нашата скромна държава, винаги ще се намери някакво невероятно оправдание. Независимо дали става дума за нечия престъпна небрежност, за проява на поредната елементарна глупост, или за тотална безотговорност.

Точно такъв е случаят, в който екип на Спешна помощ в Русе изостави 8-годишно дете на улицата и откара баба му с линейката, защото си счупила крака. (Виж 7-а стр.)

Последваха нелепи оправдания - нямали право да качват придружител, нито пък малко дете, защото местата в линейката не били застраховани... Както се казва, в случая е бил малкият дявол. Защото детето е преживяло голям стрес, изоставено само на улицата. Но поне е живо и здраво. Ами ако беше станала някоя беля, тогава кой щеше да е виновен? В такива ситуации всеки възрастен преди всички правилници, наредби и параграфи е длъжен да се държи отговорно. Особено когато става дума за деца. Едно обаждане на родителите на детето е било достатъчно. Нищо повече. Но така е в страната на тъпите оправдания. И на безотговорността.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Вместо да режат заплати, депутатите да даряват

    Цели 543 лева - с толкова да се намалят заплатите на депутатите. Идеята е на лидера на БСП Корнелия Нинова, а аргументите ѝ - че е “неморално, несправедливо и сбъркано да си увеличаваме заплатите в момент, когато хората протестират срещу ниските си доходи”.  Дотук добре, но веднага идва противоречието.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,