В страната на тъпите оправдания

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6982888 www.24chasa.bg

Каквато и неприятност да се случи в нашата скромна държава, винаги ще се намери някакво невероятно оправдание. Независимо дали става дума за нечия престъпна небрежност, за проява на поредната елементарна глупост, или за тотална безотговорност.

Точно такъв е случаят, в който екип на Спешна помощ в Русе изостави 8-годишно дете на улицата и откара баба му с линейката, защото си счупила крака. (Виж 7-а стр.)

Последваха нелепи оправдания - нямали право да качват придружител, нито пък малко дете, защото местата в линейката не били застраховани... Както се казва, в случая е бил малкият дявол. Защото детето е преживяло голям стрес, изоставено само на улицата. Но поне е живо и здраво. Ами ако беше станала някоя беля, тогава кой щеше да е виновен? В такива ситуации всеки възрастен преди всички правилници, наредби и параграфи е длъжен да се държи отговорно. Особено когато става дума за деца. Едно обаждане на родителите на детето е било достатъчно. Нищо повече. Но така е в страната на тъпите оправдания. И на безотговорността.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • По-добре камери, отколкото мощни коли за КАТ

    Идеите и мерките срещу шофьорите нарушители стават все повече и е ясно, че целта е една - да станат по-малко нарушенията на пътя, както и да се намали броят на ранените и жертвите при катастрофи в България. Сега ни съобщават, че ще се поставят още от новите по-прецизни камери, които да засичат по-точно нарушителите по пътищата и да не им
  • Трябва да има публична информация за биологичното разнообразие

    Държавата трябва да има открита общодостъпна информационна система Становище, внесено от автора в МОСВ по публикувания на 07.01.2019 г. на интернет страницата на МОСВ проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за биологичното разнообразие (ЗБР). 1. По отношение на необходимостта от промяна в ЗБР През 2017 г.