В страната на тъпите оправдания

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6982888 www.24chasa.bg

Каквато и неприятност да се случи в нашата скромна държава, винаги ще се намери някакво невероятно оправдание. Независимо дали става дума за нечия престъпна небрежност, за проява на поредната елементарна глупост, или за тотална безотговорност.

Точно такъв е случаят, в който екип на Спешна помощ в Русе изостави 8-годишно дете на улицата и откара баба му с линейката, защото си счупила крака. (Виж 7-а стр.)

Последваха нелепи оправдания - нямали право да качват придружител, нито пък малко дете, защото местата в линейката не били застраховани... Както се казва, в случая е бил малкият дявол. Защото детето е преживяло голям стрес, изоставено само на улицата. Но поне е живо и здраво. Ами ако беше станала някоя беля, тогава кой щеше да е виновен? В такива ситуации всеки възрастен преди всички правилници, наредби и параграфи е длъжен да се държи отговорно. Особено когато става дума за деца. Едно обаждане на родителите на детето е било достатъчно. Нищо повече. Но така е в страната на тъпите оправдания. И на безотговорността.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Връщайте децата в училище, за добро е!

    Лош пример дава училището в Ботевград, в което при една проверка се оказа, че 57% от децата отсъстват от часовете. Това е прекалено висок процент, за да се очаква в края на годината какъвто и да било добър резултат. Представете си класна стая с 25 ученици, а на чиновете има-няма десет-единайсет деца.
  • Мотиви за нова конституция за по-добра България

    Обикновено НС може да я направи в края на мандата си, после Велико да я приеме и да продължи като обикновено За 30 г. демократични промени в България се проявиха заложени в конституцията противоречия, които доведоха до противопоставяне на институциите, а не до тяхното взаимодействие. А институционалното взаимодействие трябва да е принцип в