Другари, чистотата е мерило за културата на човек

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6986783 www.24chasa.bg

БСП хубаво събра 60 хиляди души на Бузлуджа, но щеше да е още по-добре, ако си беше събрала и боклука от поляните след това.

От “Позитано” 20 твърдят, че има кой да почисти след тях, защото са сключили договор с общината. Но все пак нямаше ли да е много по-добре, ако всеки съвестно си беше отнесъл сам надолу найлоновото пликче, пластмасовата чаша от бира и стиропорената тарелка, след като си е изял кебапчетата на историческия връх?

“Другари, чистотата е мерило за културата на човек”, се казваше мъдро в една от онези широко разпространени по социалистическо време агиттабели. По онова време на почти всеки ъгъл гражданите се приканваха да разобличават нарушителите на чистотата. Също имаше и лозунги, написани в рима, за да могат партийните членове да ги помнят още по-лесно: “Културният човек навред поддържа чистота и ред". При ширналата се носталгия по партията майка от едно време защо най-добрите ѝ разпоредби днес се пренебрегват с лека ръка?

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Вярва ли някой, че присъдата по делото “Алабин” е без рушвет

    12 г. след трагедията на централната софийска улица “Алабин”, в която под руините на рухнала сграда загинаха две млади жени, едната от които майка на 3-годишно момиченце, делото приключи на първа инстанция. Решението на съда, че няма виновни, е повече от скандално, то е логичен завършек на отвратителното българско правосъдие. 10 г.
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,