Другари, чистотата е мерило за културата на човек

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6986783 www.24chasa.bg

БСП хубаво събра 60 хиляди души на Бузлуджа, но щеше да е още по-добре, ако си беше събрала и боклука от поляните след това.

От “Позитано” 20 твърдят, че има кой да почисти след тях, защото са сключили договор с общината. Но все пак нямаше ли да е много по-добре, ако всеки съвестно си беше отнесъл сам надолу найлоновото пликче, пластмасовата чаша от бира и стиропорената тарелка, след като си е изял кебапчетата на историческия връх?

“Другари, чистотата е мерило за културата на човек”, се казваше мъдро в една от онези широко разпространени по социалистическо време агиттабели. По онова време на почти всеки ъгъл гражданите се приканваха да разобличават нарушителите на чистотата. Също имаше и лозунги, написани в рима, за да могат партийните членове да ги помнят още по-лесно: “Културният човек навред поддържа чистота и ред". При ширналата се носталгия по партията майка от едно време защо най-добрите ѝ разпоредби днес се пренебрегват с лека ръка?

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • 250 км гонка - за хвалба ли е, или долу КАТ?

    Ранното утро на четвъртък ни споходи с някакви невероятни хвалби за полицейска гонка на пежо с дрогиран шофьор и двамата му спътници.  Цели пет патрулки от две области - Стара Загора и Пловдив, в продължение на 250 километра са преследвали колата нарушител. Да спрат кола за проверка си е рутинна работа на КАТ.
  • Защо арабите - 5% от населението на света, са половината от бежанците

    Петродоларовите икономики вече не изглеждат толкова впечатляващи РЕДИЦА промени настъпиха в арабския регион през изминалите десетилетия, за съжаление, не с положителен знак. Днес петродоларовите икономики, които доскоро се къпеха в златен дъжд, заделяйки огромни средства за инфраструктурни проекти, не изглеждат вече така впечатляващи.