Другари, чистотата е мерило за културата на човек

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6986783 www.24chasa.bg

БСП хубаво събра 60 хиляди души на Бузлуджа, но щеше да е още по-добре, ако си беше събрала и боклука от поляните след това.

От “Позитано” 20 твърдят, че има кой да почисти след тях, защото са сключили договор с общината. Но все пак нямаше ли да е много по-добре, ако всеки съвестно си беше отнесъл сам надолу найлоновото пликче, пластмасовата чаша от бира и стиропорената тарелка, след като си е изял кебапчетата на историческия връх?

“Другари, чистотата е мерило за културата на човек”, се казваше мъдро в една от онези широко разпространени по социалистическо време агиттабели. По онова време на почти всеки ъгъл гражданите се приканваха да разобличават нарушителите на чистотата. Също имаше и лозунги, написани в рима, за да могат партийните членове да ги помнят още по-лесно: “Културният човек навред поддържа чистота и ред". При ширналата се носталгия по партията майка от едно време защо най-добрите ѝ разпоредби днес се пренебрегват с лека ръка?

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо трябва да вземат книжката на Местан

    Заради трагичния инцидент, при който загина шестмесечно бебе, лидерът на ДОСТ остана без книжка. Както и при наложената му парична гаранция, така и със свидетелството за правоуправление се наложи съдът да се произнася по два пъти. При това стечение на обстоятелствата обаче се изясни, че Местан си е обикновен рецидивист нарушител на пътните
  • 111-ото място не е вярно!

    Идеята за подреждането на страни по свобода на медиите е абсурдна. Положението или е добро, или лошо Изчаках един ден да отминат страстите, за да кажа: класацията, която ни слага на 111-о място по свобода на медиите, е с кашкавалени крака. Балон. Имаме си проблеми в медиите, но тази класация всъщност е един от тях. Ето защо смятам така: 1.