Не подценявайте българския турист

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6988512 www.24chasa.bg

Щом българите оставят повече пари, отколкото германците в Гърция, значи ще са на почит. Гърците са го измислили, както твърдеше една стара реклама, доказват го и сега, като оценяват по достойнство българските туристи. 

Въпрос с повишена трудност за родния туристически бранш е защо българите предпочитат Северна Гърция пред Балчик, Поморие или Приморско например. Нека се вгледаме какво са открили гърците за българския турист. Първо, че българите плащат скромни суми, но редовно, и то за приличен брой нощувки. Което е добре за собствениците на хотели и таверни.

Второ - не обичат да сменят мястото. Преведено, това означава, че когато веднъж получат добро обслужване, доволни са от качеството на хотела и храната, както и от цените, българите ще дойдат и следващото, и по-следващото лято.

Ето точно това в българските курорти не искат да го разберат, защото са на принципа ден година храни, за догодина сега няма да мислим. А това, което гърците са измислили, е: не подценявайте българския турист.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Гъвкавост за горивата

    Горивата през зимата да са без биодобавка - така може да поевтинеят на дребно с близо 10 ст. Това са обсъждали на среща вицепремиерът Томислав Дончев и компаниите от Българската петролна и газова асоциация. Когато поскъпването на горивата се превръща в проблем, явно трябва гъвкавост. Но по какъв начин?
  • Властелинът на професорите

    Последните научни открития на Иво Христов от БСП за подмолната информационна война на Холивуд срещу Русия ТРЯБВА ли задължително да си луд, или надрусан, за да откриваш закодирани послания на световната конспирация в класически произведения и филми? В “От местопрестъплението” все дават сюжети с мрачни, лабилни индивиди,