Не подценявайте българския турист

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6988512 www.24chasa.bg

Щом българите оставят повече пари, отколкото германците в Гърция, значи ще са на почит. Гърците са го измислили, както твърдеше една стара реклама, доказват го и сега, като оценяват по достойнство българските туристи. 

Въпрос с повишена трудност за родния туристически бранш е защо българите предпочитат Северна Гърция пред Балчик, Поморие или Приморско например. Нека се вгледаме какво са открили гърците за българския турист. Първо, че българите плащат скромни суми, но редовно, и то за приличен брой нощувки. Което е добре за собствениците на хотели и таверни.

Второ - не обичат да сменят мястото. Преведено, това означава, че когато веднъж получат добро обслужване, доволни са от качеството на хотела и храната, както и от цените, българите ще дойдат и следващото, и по-следващото лято.

Ето точно това в българските курорти не искат да го разберат, защото са на принципа ден година храни, за догодина сега няма да мислим. А това, което гърците са измислили, е: не подценявайте българския турист.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Да конфискуват и ограбеното от ало измамниците

    Тежък удар понася българската мафия с телефонните измами. Дано наистина и прокуратурата да е събрала достатъчно доказателства, така че съдът най-после да им постанови такива присъди, каквито заслужават.  А че те заслужават сурови наказания - спор няма. Защото ограбват по няколко милиона лева годишно от наивни пенсионери.
  • Светият синод: Защитата на детските права не означава омаловажаване на семейството

    В проекта за национална стратегия за детето липсват мерки за превенция на киберзависимост и информационна безопасност* СВЕТИЯТ синод подкрепя инициативата на Министерския съвет на България чрез усилията на експертите от Държавната агенция за закрила на детето да се разработи, предложи за обществено обсъждане и приеме от държавните институции