Не подценявайте българския турист

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6988512 www.24chasa.bg

Щом българите оставят повече пари, отколкото германците в Гърция, значи ще са на почит. Гърците са го измислили, както твърдеше една стара реклама, доказват го и сега, като оценяват по достойнство българските туристи. 

Въпрос с повишена трудност за родния туристически бранш е защо българите предпочитат Северна Гърция пред Балчик, Поморие или Приморско например. Нека се вгледаме какво са открили гърците за българския турист. Първо, че българите плащат скромни суми, но редовно, и то за приличен брой нощувки. Което е добре за собствениците на хотели и таверни.

Второ - не обичат да сменят мястото. Преведено, това означава, че когато веднъж получат добро обслужване, доволни са от качеството на хотела и храната, както и от цените, българите ще дойдат и следващото, и по-следващото лято.

Ето точно това в българските курорти не искат да го разберат, защото са на принципа ден година храни, за догодина сега няма да мислим. А това, което гърците са измислили, е: не подценявайте българския турист.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо на Кольо от Гурково му харесва в затвора

    Условията в българските арести и затвори не са никак добри. Не само Десислава Иванчева, и други са се оплаквали от мизерията. Защо тогава 39-годишният рецидивист от град Гурково Кольо Рашков е извършил нарочно престъпление - според негови съграждани - за да влезе отново зад решетките. Зад този удивителен мотив се крият много проблеми на
  • Защо арабите - 5% от населението на света, са половината от бежанците

    Петродоларовите икономики вече не изглеждат толкова впечатляващи РЕДИЦА промени настъпиха в арабския регион през изминалите десетилетия, за съжаление, не с положителен знак. Днес петродоларовите икономики, които доскоро се къпеха в златен дъжд, заделяйки огромни средства за инфраструктурни проекти, не изглеждат вече така впечатляващи.