Не подценявайте българския турист

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6988512 www.24chasa.bg

Щом българите оставят повече пари, отколкото германците в Гърция, значи ще са на почит. Гърците са го измислили, както твърдеше една стара реклама, доказват го и сега, като оценяват по достойнство българските туристи. 

Въпрос с повишена трудност за родния туристически бранш е защо българите предпочитат Северна Гърция пред Балчик, Поморие или Приморско например. Нека се вгледаме какво са открили гърците за българския турист. Първо, че българите плащат скромни суми, но редовно, и то за приличен брой нощувки. Което е добре за собствениците на хотели и таверни.

Второ - не обичат да сменят мястото. Преведено, това означава, че когато веднъж получат добро обслужване, доволни са от качеството на хотела и храната, както и от цените, българите ще дойдат и следващото, и по-следващото лято.

Ето точно това в българските курорти не искат да го разберат, защото са на принципа ден година храни, за догодина сега няма да мислим. А това, което гърците са измислили, е: не подценявайте българския турист.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Народът тръгна пак на път, карайте внимателно

    Пак се събират няколко почивни дни и народът отново тръгна на път. Едни се запътиха за последно до българското море, други хиляди се наредиха в колони към Гърция, трети ще помагат за гроздобера или просто ще празнуват. Но нека всички да не забравят най-важното - за да има празник, дано всеки да стигне жив и здрав там, закъдето е тръгнал.
  • Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

    Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,